www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

divendres, 29 d’agost del 2008

Coses que passen, ...

... fins i tot en el
Club Natació Barcelona.


I és que com en l'amor i en la guerra, en el joc tot s'hi val.
Aquesta foto, que no deixa de ser anecdòtica, pertany a la jugadora australiana Taryn Woods, que és agafada per una jugadora de la selecció anglesa durant el partit de waterpolo celebrat  en la piscina del Club Natació Barcelona, dins del Campionat del Món de Natació Barcelona 2003.
(15-juliol-2003)

dimecres, 27 d’agost del 2008

Nepotisme al CNB?

La llei dels mediocres

- Qui té padrí (o germà) es bateja -

El nepotisme -de nepos, nebot en grec- és un vici antic. Incorre en ell qui al repartir un càrrec aposta per la parentela abans que per l'excel·lència. Aquest vici ha corromput imperis, des de Roma -on algun emperador va ser anomenat Nepote- fins al Vaticà, que ho va prohibir en el XVII, quan l'embull de vincles carnals entre papes, cardenals i altres membres de la cúria era ja molt enrevessada.

Tanmateix, el nepotisme perviu, per a escarni de la meritocràcia, on qualsevol pot arribar des del no-res fins a la presidència d'un club esportiu.

Hi ha molts clubs esportius que no dubten a contractar als millors estiguin on estiguin i cobrin el que cobrin. Miren més les capacitats de les persones que el seu parentiu, per exemple.

Tot al contrari, tots coneixem algun club on els que treballen, són en primer lloc els familiars sanguinis, després els consanguinis, més tard els amics i coneguts i finalment, una vegada esgotades les conveniències, encara no arriba el torn dels més capaços, sinó d'aquells més dòcils, que no sobresurten per sobre del que ja tenen assignat.

I si a més a més aquests intrusos que aprofiten el seu estatus resten més que sumen, el club comença a derivar en problemes.

No cal dir que el mal de molts d'aquests clubs comença amb el nepotisme.

dimarts, 26 d’agost del 2008

Bretolades en la retransmissió dels Jocs Olímpics

La Veneçuela de Chávez veu així l'actualitat

Willie Oviedo, comentarista del Canal Veneçolà TVes, demostra el seu total domini de la història mundial i esportiva, a l'explicar que "el único mortal que ha logrado ganar 8 medallas de oro es Michael Phelps... en las Olimpiadas de 1972 en Munich, donde Hitler se rehusó a entregarle las medallas".

dilluns, 25 d’agost del 2008

La monumental crisi econòmica del CNB

diumenge, 24 d’agost del 2008

Qui és l'autor de tan fabulosos comentaris?

Però això què és?
Qui llegeix les cròniques del Teletext?


Sembla ser que TVE contracta a becaris per al seu servei
de Teletext durant aquests dies d'agost.
Sinó no s'explica el comentari tan ...
... original? ... masclista? ... desafortunat?,
que han posat en la derrota
de les noies de bàsquet amb les russes.


Sens dubte, el titular convida a llegir la curiosa crònica: ‘Rusia tritura a España en cuartos de final'. Però el més bo es troba en el text. En ell es poden llegir frases que poden passar a la història del periodisme esportiu com ‘al haber sido hecha picadillo', ‘no fallaron ni una, ni de triples, ni de dos, ni en libres...', o ‘los árbitros se pusieron con descaro...', o ‘las españolas ni olían la bola'.

I a banda d'aquestes consideracions, el del verb genocidar no té preu. Una espectacular puntada de peu al diccionari.

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)