www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 31 de gener del 2009

Jugar a la petanca serà molt més divertit

El whisky escocès William Lawson's ha ideat una magnífica campanya publicitària en la qual jugar a la petanca es converteix en un esport d'autèntic risc. Feu un cop d'ull a aquest fabulós spot, obra de l'agència belga Famous Brussels.

La petanca (el seu nom procedeix de l'expressió "peus junts" en provençal) deixarà de semblar-nos un joc tranquil i avorrit.



divendres, 30 de gener del 2009

El CN Atlètic Barceloneta, primer semifinalista de la Copa

Sabadell, 30 enero 2009. El Club Natació Atlètic-Barceloneta se ha convertido en el primer semifinalista de la Copa del Rey 2008-09 tras vencer cómodamente al CN Barcelona por 4-12. Los hombres de Santi Fernández ya lograron una ventaja de cinco goles (0-5) al inicio del segundo parcial que fue prácticamente definitiva gracias a una magnífica actuación del boya marinero Xavi Vallés, autor de cuatro tantos. El Atlètic-Barceloneta, que contó con un inconmensurable Dani Pinedo bajo los palos, camina da el primer paso en la búsqueda del séptimo título copero de su historia. 



CN BARCELONA 4 - CN ATLÈTIC BARCELONETA 12

CN Barcelona: Iñaki Aguilar, Richard Thomas, Balasz Sziranyi (1), Kiko Perrone (1), Eric Marsal, Marc Hernández, Rhys Howden (1), Marc Ahulló, Joel Esteller (1), Pere Estrany, Blai Mallarach, Jose Rodríguez y Dani Sullá. 
Entrenador: Toni Esteller

CN Atlètic-Barceloneta: Víctor García, Eduard Mínguez, David Martín (2), Petar Trbojevic, Albert Español (1), Marc Minguell (2), Blagoje Ivovic, Adrià Delgado, Xavi Vallés (4), Felipe Perrone (1), Fran Fernández (1), Xavi García (1) y Dani López.
Entrenador:Santi Fernández

Parciales:0-4 / 1-1 / 3-5 y 0-2
Árbitros:Sergi Borrell y Xavi Buch

Amb la Junta actual anirem a parar a un atzucac


dijous, 29 de gener del 2009

Canal 33 emitirá partidos de la Copa del Rey de waterpolo

La Copa del Rey de waterpolo 2008-09 contará con la emisión por televisión del Canal 33. El segundo canal televisivo de Televisió de Catalunya emitirá para el territorio catalán en directo los dos partidos correspondientes a las semifinales de la competición (el sábado 31 a las 12:00 y a las 13:30h) mientras que televisará en diferido la final el domingo 1 a las 14.45 horas.

COPA DEL REY WATERPOLO 2008-09
Can Llong (Sabadell), 30/01 – 1/02 – 2009

EMPAREJAMIENTOS TELEVISADOS
Semifinales, 31 enero 2009
(5) 12:00h Ganador E1 – Ganador E2 DIRECTO C33
(6) 13:30h Ganador E3 – Ganador E4 DIRECTO C33
Final, 1 febrero 2009
(7) 12:00h Ganador E5 – Ganador E6 DIFERIDO C33

Via: WPA - Waterpolo Asociación (29-01-09)

Història del barri de la Barceloneta

La primera pedra

El dia 3 de Febrer de 1753 es va portar a terme la col·locació de la primera pedra del que havia de ser el barri marítim de Barcelona: la Barceloneta.

Aquesta primera pedra, que va ser trobada al Passeig Joan de Borbó cantonada Maquinista, tenia la següent inscripció: “A la formación de este pueblo se dio principio en 3 de febrero de 1753”.


El camí per arribar fins aquest moment històric havia estat llarg, els intents per iniciar aquest projecte s'havien succeït sense èxit, i va ser finalment el Marquès de la Mina qui es va decidir a impulsar la reordenació dels sorrals de la platja ocupats per barraques habitades per molts dels barcelonins que van ser desnonats arran de l'enderrocament del barri de la Ribera.

La nova població que naixia era un exemple de barri ordenat, uniforme, sortit de la mà d'un enginyer militar, Juan Martín Cermeño, i suposà l'enderrocament de les barraques i el començament de l’edificació d’illes de cases unifamiliars de planta baixa i pis que remataven la cornisa amb un petit frontó.

L’expansió de la Barceloneta ve marcada per la proximitat del port i del ferrocarril, la fàcil comunicació i alguns terrenys encara per ocupar fan que el barri es converteixi en un lloc idoni per les instal·lacions de caire industrial afegint així a l’essència marinera un marcat caràcter obrer.



La Barceloneta continuà sent industrial fins la meitat del segle XX, tot i que cada cop més la necessitat d'ampliar les fàbriques les faci optar per nous espais i abandonar el barri.

La guerra civil suposà un cop dur, el fet de ser zona portuària va representar bombardeigs continuats que van forçar l’evacuació dels veïns. Un cop acabada la guerra el procés de reconstrucció va ser força lent. La Barceloneta va viure un període on la lluita per l'espai es va convertir en una reclamació tradicional.

Malgrat això el barri s'havia anat reinventant, la presència del mar afavorí els establiments d'oci com els banys i els restaurants que es van convertir en la alternativa a la pesca i la indústria.

Font: Agrupació de Comerciants i Industrials de la Barceloneta

dimecres, 28 de gener del 2009

Campiona mundial de natació als seus 97 anys

Bernarda Angulo, de 97 años, es una sueca que vive en Canarias y lleva doce años compitiendo en pruebas de natación master para adultos. Acude a todas las pruebas que puede y ha estado en los mundiales y los europeos, ha nadado en Suecia, Casablanca, Canadá... "En tantos sitios que ni me acuerdo", asegura.


Tiene tres récords mundiales, y eso que comenzó a nadar a los 45 años, ya que sus obligaciones familiares no le permitieron aprender antes, pero en cuanto tuvo tiempo se empleó al máximo. Con 80 años empezó a competir y desde entonces no se ha perdido ninguna.

Su constancia le ha llevado a lo más alto, es campeona mundial de 400 y de 100 metros libres. Para Bernarda la natación lo es todo, pero le gustaría contar con el apoyo de su familia, que considera que es demasiado mayor para ir recorriendo medio mundo.

Empezó a competir hace porque una amiga con la que iba a hacer senderismo la vio con mucha energía y le sugirió que se apuntase a natación. "Le pregunté a mi amiga si con mi edad me dejaban competir. Me animé y fue una locura. La primera vez que competí, aunque no estaba preparada, tuve mucho apoyo. La gente me animaba muchísimo, me aplaudían constantemente y por eso me crecí tanto como el arroz, porque no esperaba que me dieran tanto apoyo. Desde entonces, he ido a todos los sitios que he podido a nadar incluso fuera de España", explica.

Mención honorífica

El pasado viernes 23 de enero la Federación Española de Natación entregó medallas y distinciones a varios deportistas, jueces y entidades por diversos motivos. Sin duda la mayor ovacionada fue Bernarda, que tuvo una mención honorífica por su contribución al desarrollo de la Natación Master y por sus actuaciones destacadas en los Campeonatos del Mundo con 15 medallas de oro y en los Campeonatos de Europa con 12 medallas.

Bernarda Angulo entrena todos los días porque disfruta mucho nadando. "Me preparo sola porque en mi piscina no tengo entrenador. Los entrenadores están para los niños y los jóvenes, no para las personas como yo. Los años no perdonan a nadie, pero desde que nado me encuentro mucho mejor, sobre todo me siento mucho más alegre y contenta. Mientras pueda y viva no voy a dejar la natación", dice.

Clica per veure la notícia original




Autòpsia al CNB? Cada any s'acosta més.


dimarts, 27 de gener del 2009

Sisplau, Sebastià, més a poc a poc !


Grup de Marxaires del CNB


Estrets d'Arnes (Els Ports)
dissabte, 7 de febrer de 2009


Bona nit a tothom,
Us annexo la propera convocatòria - Aquest cop el desplaçament serà una miqueta més llarg, però paga molt la pena pel paissatge - Sobre tot perquè en els darrers temps ha plogut i nevat força.
Pel que sembla el Restaurant Can Barrina també té fama per la seva cuina tradicional - Així que ànims i apunteu-vos!
Per cert que a la convocatòria hi ha una nota important - La finalitat no és altre que intentar no carregar més del compte les butxaques de tots nosaltres.
Ens veiem a la muntanya!
Xavier Cercós

dilluns, 26 de gener del 2009

El CN Barcelona puntua en la seva visita a Pamplona


Aquest passat cap de setmana s'ha disputat la tercera jornada de la lliga estatal de clubs en les modalitats de frontó de 36 metres. El Natació Barcelona ho feia com a visitant, i es desplaçava a terres navarreses. En la lliga de divisió d'honor, l'equip del club Natació Barcelona visitava la pista de l'Asociación Deportiva San Juan de Pamplona amb considerables baixes, del davanter Carles Sanz i el saguer Álex García.

En la modalitat de paleta amb pilota de cuir la parella formada pels joves Agustí Brugués II i Marc Capdevila era l´encarregada d'enfrontar-se a la dupla navarresa formada per Oreja i Goñi. Els catalans mai no van saber condicionar el seu joc en un frontó de 40 metres de llarg, i van ser víctimes de la seva inexperiència i del gran joc dels locals que van deixar el marcador en un contundent 35 punts a 11. La recuperació de Sanz en la pròxima jornada ha de ser vital per poder puntuar en aquesta modalitat i agafar avantatge en la classificació general.

En la modalitat de pala curta, Ivan Calbó i Emiliano Skufca s'enfrontaven a Villanueva i Nicuesa, en un partit on el factor pista igualava els registres del marcador. Així doncs, els cenebistes van patir fins a l'últim punt per emportar-se un merescut triomf pel resultat de 40 a 36.

El pròxim cap de setmana, els de l'Escullera disputaran, dissabte al vespre, al Centre Municipal de Pilota de la Vall d'Hebron el seu quart partit enfront del sempre lluitador Deportivo Larraina de Pamplona.

Font: UFEC - Unió de Federacions Esportives de Catalunya (26-01-09)

CN Barcelona – CN Atlètic-Barceloneta, bomba en los cuartos de la Copa del Rey de waterpolo

El sorteo ha deparado auténtica bomba para los cuartos de final de la Copa del Rey de Waterpolo 2008-09, en el que se verán las caras CN Barcelona y CN Atlètic-Barceloneta. Los dos equipos del barrio marinero de Barcelona se enfrentarán en el primer partido del Torneo del KO que se disputará del 30 de enero al 1 de febrero en la piscina de Can Llong del CN Sabadell. El vencedor de esta eliminatoria se medirá en semifinales con el vencedor del CE Mediterrani – CN Mataró Quadis. Por la otra parte del cuadro, los emparejamientos han sido CW Navarra – CN Sabadell y CN Terrassa – CN Sant Andreu. La final tendrá lugar el próximo domingo 1 de febrero a partir de las 12:00 horas. 



COPA DE SM EL REY 2008-09
Can Llong (CN Sabadell), 30 enero – 1 febrero 2009

EMPAREJAMIENTOS
Cuartos de Final, 30 enero 2009
(1) 16:00h CN Barcelona – CN Atlètic-Barceloneta
(2) 17:30h CE Mediterrani – CN Mataró Quadis
(3) 19:00h CW Navarra – CN Sabadell
(4) 20:30h CN Terrassa – CN Sant Andreu
Semifinales, 31 enero 2009
(5) 12:00h Ganador Partido 1 – Ganador Partido 2
(6) 13:30h Ganador Partido 3 – Ganador Partido 4
Final, 1 febrero 2009
(7) 12:00h Ganador Partido 5 – Ganador Partido 6

Via: WPA - Waterpolo Asociación (22-01-09)

diumenge, 25 de gener del 2009

Comencen els primers símptomes d'ofec


Vídeo històric sobre la pilota basca en els Jocs Olímpics

En Barcelona 92 el joc de la pilota basca va ser esport olímpic d'exhibició. L'equip espanyol va aconseguir medalles en les 10 modalitats que es van jugar: 5 d'or, 4 de plata i 1 de bronze. Va ser un gran èxit.

En aquest interessant vídeo (dividit en dues parts) es mostra un resum del desenvolupament del joc de la pilota basca durant els Jocs Olímpics de Barcelona 92. En la primera part es veuen precioses imatges històriques; i en el segon a pilotaris com Beloki, Daniel, Garrido, Altadill, ...


Pilota - Jocs Olímpics de Barcelona 1992 (1/2)


Pilota - Jocs Olímpics de Barcelona 1992 (2/2)

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)