www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 5 de setembre del 2009

Arriben les inspeccions (diverses) al CN Barcelona


divendres, 4 de setembre del 2009

El tao de la petanca

Jugar a petanca és zen

MÍSTICA ALS PARCS

Un mestre budista francès triomfa amb un llibre on exalça l’activitat com a eina de creixement personal «sempre que es practiqui amb l’esperit adequat»


Abans, molt abans de convertir-se en mestre budista, Alain Krystaszekv –nascut a França però de pares polonesos– era un bon jugador de petanca. Alguns diuen que excel·lent. Els que coneixien el fervor de la seva afició no es van estranyar gaire quan, molts anys després, van saber que aquell que amb el temps va acabar fent-se dir mestre Kaisen no només havia seguit practicant, sinó que havia contagiat als seus companys de meditació i havia convertit el joc en una pràctica comuna al Temple Zen del Cim Lluminós, situat al sud de França. El mestre va revelar més tard –i és inevitable pensar en tots els avis que cada dia es dediquen a practicar aquest joc– la següent veritat: la petanca i la meditació zen són germanes. Tenen trets en comú. Aquell que juga com s’ha de jugar, va dir Kaisen sense immutar-se, pot paladejar l’eternitat.

Pràctica superior

Kaisen (que significa «ermita solitària de la muntanya profunda») va trobar en algun moment que la seva teoria havia de ser impresa i divulgada, i acaba de publicar un llibre en el qual recorre els 35 anys que fa que medita i juga. «Si es practica la petanca amb l’esperit adequat, aleshores et pot fer créixer com a persona», assegura aquest home que ja és avi i venerable i que a les fotografies que li han fet per promocionar el llibre apareix sempre amb un resplendent somriure.

L’èxit de L’esperit de la petanca és el que té menys importància de tot això. De fet, probablement el més important és que ha fet sortir del seu cau veterans jugadors que, segons es desprèn de les seves declaracions, feia anys que intuïen (o sabien) que la petanca és una espècie de pràctica superior, capaç de fer millors les persones, i que –per descomptat, si es practica amb l’esperit adequat– pot arribar fins i tot a propiciar moments d’epifania.

«L’excel·lència s’aconsegueix –argumenta el mestre– deixant-te portar i apartant-te dels aspectes il·lusoris. En un determinat moment, es produeix una unitat entre el cos, l’ànima i la teva pròpia respiració. T’oblides de tu mateix i t’oblides dels altres. No ets aquí ni allà; ets a tot arreu».

Aplaudiment d’un campió

Un dels que van subscriure entusiasmats la teoria del mestre Kaisen va ser ni més ni menys que Philippe Quintais, que ha estat 12 vegades campió del món i és una espècie d’heroi nacional per als francesos. Quintais va llegir el llibre i quan va arribar a l’última pàgina va decidir que havia de conèixer l’il·luminat. Va agafar un avió i es va plantar al cap de poc temps a la Dordonya, al Temple del Cim Lluminós; segons sembla, van jugar diverses partides, van parlar i es van agradar. «No sóc un fanàtic del budisme –va declarar el robust i eixerit Quintais–, però gent com aquesta et recarrega les bateries».

¿Acabarà la petanca, gràcies a l’experiència i les teories del mestre Kaisen, per obra i gràcia de l’enorme difusió que està tenint el seu llibre (de moment a França), compartint lloc al costat de pràctiques considerades perfectament zen com el tir amb arc, la cal·ligrafia o el combat bushido? Qui es decideixi a llegir les més de 200 pàgines de l’obra entendrà que per a l’autor la pregunta és retòrica. Per descomptat. «Hem de perfeccionar-nos sense parar –diu–, aprofitar que és el cos-esperit el que apunta i llança la bola i el que s’oposa als altres jugadors. És llavors quan l’esport es converteix de sobte en art, pràctica i recerca d’una millora a la vegada mental, espiritual i corporal».

Clica per veure l'article original (01-09-09)

dijous, 3 de setembre del 2009

Vosaltres també, Federico Moncunill Gallo, i Joan Vallvé Ribera?

COMPLIMENT DE LES OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES
Un de cada tres espanyols justifica defraudar Hisenda

Tot i que cada vegada hi ha menys persones que justifiquen el frau fiscal, encara hi ha un terç d’espanyols que saben disculpar aquesta conducta.
Segons l’enquesta de l’últim Baròmetre Fiscal, que elabora l’Institut d’Estudis Fiscals (IEF), dos terços de la població no troba cap justificació per al frau; no obstant hi ha un terç de la gent que admet que «hi ha circumstàncies que obliguen a defraudar per tirar endavant» o que «el normal és evadir els impostos».
En l’estudi del IEF sobre l’any 2007, la meitat dels enquestats van justificar el frau.

(...)

Clica per veure l'article original, i sencer (19-08-09)

dimecres, 2 de setembre del 2009

Un minut de silenci per la crítica situació econòmica del CN Barcelona


Marcel Zamora (CNB) esclata als Alps francesos

El triatleta barceloní del Club Natació Barcelona guanya 
i bat el rècord a l’Ironman més dur d’Europa, l’Embrun 

Poques credencials li calien en el panorama internacional del triatló de llarga distància, després dels quatre triomfs seguits a l’Ironman de Niça (2006, 2007, 2008 i 2009), però ara ha rebentat registres. Tot just un mes i mig després de fer el pòquer a la Costa Blava, Marcel Zamora és des d’ahir el nou plusmarquista de l’Ironman més dur d’Europa, l’Embrunman dels Alps francesos.

Els Ironman són triatlons en què se solen cobrir al voltant de 3,8 quilòmetres nedant, de 180 a 190 quilòmetres en bicicleta i els 42,195 quilòmetres de la marató final. No hi ha dubte que el màxim prestigi en aquesta mena de proves el té l’Ironman de Hawaii, però la particularitat de l’Embrun francès (26 edicions) és que en la prova en bicicleta (188 km) cal superar entre altres ports el Col d’Izoard, a 2.360 metres d’alçada i conegut perquè forma part de l’èpica del Tour de França, on és de categoria especial.


Zamora, barceloní de 30 anys, havia preparat a consciència la cita després del tercer lloc en el seu debut l’any passat (10 hores, 17 minuts i 44 segons). Ja llavors Zamora (del CN Barcelona però també amb fitxa del Triathl’Aix provençal) va ser el millor sobre la bici (la seva especialitat), i ahir va volar: 9 hores, 39 minuts i 46 segons. L’anterior rècord el tenia amb 9:48:58 el francès Hervé Faure, segon ahir amb 9:49:07.

Una empenta més per a Zamora per assaltar el restringit Iron de Hawaii, on va obtenir plaça el 2007 i on va acabar vintè.

Clica per veure l'article original (15-08-09)

dimarts, 1 de setembre del 2009

"Tengo barcelonitis"

Un vídeo, basat en el film "L'enfonsament", mostra a Hitler com a president del Reial Madrid l'endemà d'un hipotètic desenllaç a la propera final de la Champions 2010, en l'estadi Santiago Bernabeu.



dilluns, 31 d’agost del 2009

Tot (re) educant la Junta del CN Barcelona


El Up & Down, by DIR

El Up & Down reabrirá en septiembre 
como gimnasio de la mano de DIR

No será como discoteca, pero el próximo mes de septiembre los dos ambientes volverán al Up & Down. Esta vez será como un gimnasio de la cadena DIR. Ahora, arriba será la zona de entreno y abajo estarán los servicios.

El up de la vieja discoteca, reconvertido en sala de fitness

Up & Down marcó una época en la noche barcelonesa, hasta que hace algo más de un año, tras diversas vicisitudes y cambios en la propiedad, dejó de funcionar.

El proyecto original, de Oriol Regás, ocupaba la planta baja y el sótano de un espacio adosado al edificio de Catalana de Occidente, en la calle Numancia, sobre la Diagonal. En total, 1.300 metros cuadrados. En el sótano, el Down, se ubicaba la discoteca. En la planta baja, el Up, había un restaurante y una pequeña pista de baile, además de bar de copas. De un público maduro y económicamente pudiente, en la última época, el negocio se fundamentó en la gente joven. Se podía acceder entre los 14 y los 16 años, pero sin consumir alcohol.

Catalana de Occidente decidió no renovar el alquiler y entonces empezaron las especulaciones sobre el nuevo destino del local. Se habló de oficinas, de un concesionario de automóviles, pero al final quien se hizo con el arriendo fue la cadena de gimnasios DIR.

Este nuevo centro, cuyo público seguramente serán ejecutivos, dado que se halla en una zona de negocios de la ciudad, supone una inversión de tres millones de euros.



Tendrá forma circular y arriba estará ubicada la zona de entrenamiento, dotada con cristaleras que permitirán ver la calle. Abajo estará destinado a los servicios, con cabinas de masaje, baño de vapor, sol artificial y un spa-jacuzzi mixto.

La inauguración del nuevo espacio está prevista para finales del mes de septiembre.

Además, DIR tiene previsto invertir otros tres millones de euros durante el 2009 a fin de renovar instalaciones de centros en la calle Casp, en la carretera de Rubí en Sant Cugat del Vallès, en la avenida Madrid, en la calle Tarragona y en el Campus Universitari.

Clica per veure l'article original (22-07-2009)

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)