www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dimecres, 30 de desembre del 2009

Perfil del Pere Meseguer Miranda, un dels pinotxos de la Junta Directiva

El Pere Meseguer és un altre directiu amb una llarga trajectòria, amb gairebé 40 anys vinculat a la directiva del CNB.

Ha estat tresorer amb el president Luís Sentís (1970), també va assolir el càrrec de secretari amb el president Albert Assalit (1975), i ara és, des de fa més de deu anys, vicepresident econòmic amb l'actual president Sebastià Millans.

Fins als anys 90, va estar lligat a Banca Catalana, i des de 1997 ocupa el càrrec de vocal de la comissió de control de Foncatalana Fondo de Pensiones.

El seu nom, però, té llum pròpia, ja que va ser un dels 25 noms d’alts càrrecs de Banca Catalana que el fiscal Carlos Jiménez Villarejo havia inclòs com a responsables de l’escàndol que va sacsejar la societat catalana la dècada dels vuitanta, la llista dels quals estava encapçalada pel llavors president de la Generalitat, Jordi Pujol.

La querella, que va ser rebutjada amb posterioritat, afirmava que els directius havien creat un forat de 20.000 milions de pessetes, —120 milions d’euros al canvi d’avui—, i que els administradors “extreien sistemàticament fons líquids mitjançant el recurs d’inversions simulades que figuraven com a actius a la comptabilitat, tot i que en realitat havien sortit de les arques i comptes de Banca Catalana per apartar quantioses sumes de diners de tota possibilitat de control i vigilància”.

Membre de l’IESE, Pere Meseguer va tenir la “sort” de, com a suscriptor de La Vanguardia, assistir totalment gratis a la preestrena de la película Amic/Amat, de Ventura Pons, el gener de 1999. El film participava a la selecció oficial del Festival de Berlín d’aquell any. Ara té de nou l’ocasió d’assistir a una altra preestrena, però de la pel·lícula de l’escàndol del club on ha sentat càtedra.

10 comentaris:

Luis M. Barcelona ha dit...

Que por fin la haya palmado el ex-directivo Pere Meseguer es irrelevante. Lo peor es saber a ciencia cierta que el Infierno no existe... y que el que ha sido durante 16 años el vicepresidente económico de los fraudes fiscales del CNB de Millans no pagará por ello ni en esta vida ni en la otra.

Kviar ha dit...

El pobre Meseguer era un prepotente, y encima un pedazo de &%$/(&% ( palabras MUY mal sonantes ). Ni todos los insultos del mundo podrían describirlo, me faltarían.

Anònim ha dit...

Espero que los que han escrito estas palabras reciban lo que se merezcan. el Sr Meseguer fue una gran persona y se merece que lo recuerden como tal. Estimados Sres, la envidia es muy mala y se acaban pagando los malos actos. Espero de verdad que lo acaben pagando.

Anònim ha dit...

Deixeu-lo descansar en pau.

Enric Meca ha dit...

Anonymous, jo li tenia carinyo al Sr. Meseguer, que al final va reconéixer (juntament amb un altre directiu d'aquella junta de Millans) que es van equivocar terriblement expulsant-me del club.

Sempre li preguntava al meu enyorat Josep Cuéllar, amb qui parlava molt sovint, per l'estat del Pere Meseguer sabent de la gran amistat que els unia, als dos matrimonis.

Altra cosa és que el Pere Meseguer va mentir continuadament als socis, com sé perfectament i sabran aviat els socis del club.

L'escrit d'aquest article en el qual vostè afegeix aquest comentari és un escrit original d'El Triangle. Ens el va lliurar en mà el seu director adjunt a un servidor i al soci Pol Avinyò, en la seu que tenia llavors aquest 7manari a Cornellà de Llobregat. Actualment estan al barri de Les Corts, a Barcelona.

Juntament amb aquell escrit, fruit de la investigació d'un col·laborador extern d'El Triangle, li va lliurar al Pol un bon grapat d'exemplars del diari per repartir-los pel club, cosa que va fer el Pol, però cobrant-los i quedant-se els diners perquè llavors el pobret no tenia n per pipes.

D'això, de la venda d'El Triangle per les dependències del club per part del soci Pol Avinyò, li pot donar fe el soci Jordi Fabregat (que estava en la directiva de la candidata Susanna Closa), ja que el Jordi és un dels molts socis que li van pagar per un exemplar.

I dit això, i retornant al seu escrit, li reitero el carinyo que li tenia al Pere Meseguer, malgrat ser un dels que van presentar demanda en la meva contra. Que descansi en pau.

Scarface ha dit...

Puede que mi karma interior se resienta pero me alegra que Meseguer la haya palmado. Que es un año de carcel en vida en comparacion con el infierno tras su muerte?

Anònim ha dit...

Usted debe ser muy pobre de espíritu si se alegra de la muerte de una persona. Qué triste debe ser su vida siendo tan conflictivo...Bueno, usted ya lleva su cruz en vida.

Borgo ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Se puede saber qué ganan ustedes con tanto critiqueo? Parecen niños de patio, Me da pena pensar que la gente se pasa el tiempo faltando a los otros y nadie se mira a sí mismo. Y usted Sr. Meca, debería borrar ya estos comentarios ofensivos sobre personas que están muertas!!!.Es absurdo quejarse de esta manera y poner verde a alguien que ya no puede desfenderse.

La gente que más malmete es la peor,acaso ustedes son todos unos angelitos y están en posesión de la verdad absoluta de todo?

Si no conocen nada fielmente, callen por favor.

Juan1951 ha dit...

A mí no me caía bien este señor que nunca tuvo el valor de salir del armario.
Y sintiéndolo mucho por las mentes bienpensantes, no me da la más mínima lástima que se haya muerto. Personas infinitamente mejores que él se mueren todos los días y no las llora nadie.
Era un pujolista confeso, chanchullero, y uno de los grandes causantes de la ruina económica de nuestro club.
Tanta gloria lleve como paz deja.

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)