www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 8 d’agost del 2009

Ta-ka-tà al Club Natació Barcelona


dimecres, 5 d’agost del 2009

Open Softracket en el Club Natació Barcelona

El Club Natació Barcelona va acollir el passat juliol la 3a Prova del Circuit de Softraquet Català, patrocinat per Maxpeed, i amb 45 inscrits de tota Catalunya.


El campió final va ser Jesus Pablos del CN Sant Andreu, que va derrotar a Jaume Puig del Arsenal.

En semifinals varen derrotar respectivament a Miguel Ortega i Edu Mercader, ambdós del Seven Sports Club.

El campió de consolació va ser Carlos Rincón del Nick Esports en derrotar a Marcel Estruch del Seven Sports Club.

Clica per consultar:





dimarts, 4 d’agost del 2009

Que els xiripitiflàutics directius del CN Barcelona vagin preparant les respostes


Toc d'atenció

Bústia del soci/ia

Susanna Sevillano,

Certament no hauria de ser cap problema informar en el bloc dels èxits o de les participacions de nedadors/res del Club en les diferents competicions.

Com bé dius desconec qui neda competitvament pel Club. Tampoc tu deus saber com jo sí que sé —ni falta que et fa— quins jugadors representen al Club en la Lliga Catalana per equips de soft-racquet, o en el Campionat de Catalunya d'escacs per equips. El Club és massa gran per abastar-ho tot. En això estarem d'acord, oi?

Segurament saps que el passat novembre el teu company Jaume Morata —un noi excel·lent amb qui he jugat un munt de vegades raqueta en mà— em va dir que el vostre cap Sr. Joan Giralt estava molt interessat en mantenir una xerrada amb mi, facilitant-me el seu telèfon i traient-me el meu compromís de trucar-lo. Després d'un parell de setmanes vam poder pactar una trobada al restaurant del Club i a última hora del matí.


Li va agradar molt al Joan Giralt la iniciativa d'haver creat un bloc per informar de tot allò que passava en el Club, òbviament centrada la seva lloança en la vessant esportiva. I ja que estava queixós del nul interès de la Junta Directiva en difondre la magnífica tasca que s'estava fent en la secció de natació, em va demanar si podia incrementar els espais del bloc dedicats a aquesta secció del Club.

Bé, doncs li vaig dir al teu cap que estaria encantat de col·laborar fent d'altaveu de tot allò que fos notícia en la secció de natació. Es va comprometre a fer-me arribar tota la informació de la seva secció que ell podria creure interessant d'incloure en el bloc.

Res he rebut mai, adreçat pel Joan Giralt o per cap membre del cos tècnic de la secció de natació, des d'aquella trobada del passat novembre del 2008, trobada sol·licitada per ell.

Rebo emails, sms, o trucades de socis/ies informant-me de tot allò que fa referència al Club, des de temes esportius fins a safareig pur i dur. Ho agraeixo més que mai perquè no puc ser físicament al Club. I així me n'informen, entre d'altres coses, d'articles que puc incloure al bloc, dels marxaires, dels triatletes, dels pilotaires, dels karateques, dels waterpolistes, de la gent que practica tai-txi, ...

Des d'aquí et demano la teva comprensió i la teva complicitat per a incrementar la informació que generi la teva cabdal secció del CNB.

Ja em vas donar un toc fa mesos. Aquest és el segon que rebo de tu. Procuraré que no hi hagi un tercer.

Però així com de tant en tant em crides l'atenció, si creus que més endavant faig mèrits, t'agrairia unes paraules amables, encara que no siguin públiques. Intentaré guanyar-me-les.

Gràcies i fins a sempre,

Enric Meca

dilluns, 3 d’agost del 2009

La FINA examina los culos

La federación de natación intenta averiguar las causas de la eficacia de los bañadores impermeables

La FINA, la federación internacional, sabe lo que saben todos: que los bañadores impermeables permiten a los nadadores ir más rápido. Lo que la FINA ignora son las causas precisas de este fenómeno. Para averiguarlo, según fuentes del organismo, en la piscina del Mundial de Roma habrá un científico mirando los culos de los nadadores, en busca de bolsas de aire ocultas que ayuden a flotar.


La piscina del Mundial, donde se han batido 15 récords en tres jornadas, sirve de laboratorio de pruebas a un grupo de científicos expertos en polímeros del Instituto Federal de Tecnología, en Suiza. Al mando del equipo está el profesor Jan Anders Manson, contratado por la FINA a principios de año para determinar el efecto de los bañadores en la natación. Manson lleva meses conjeturando. Pero no ha sido hasta Roma cuando se ha encontrado con un verdadero campo de pruebas. El sitio ideal para hacer las observaciones científicas imprescindibles.

Una de las conjeturas de Manson sobre la eficacia de los bañadores apunta al aire que atrapan entre la piel de los nadadores y la capa de goma. En este sentido hay dos categorías: los trajes de Speedo, usados por Michael Phelps, y el resto. Los de Speedo son impermeables en un 50% y por tanto atrapan menos aire. Los modelos de Jaked, de Arena y de Adidas, al ser totalmente impermeables, según Manson, podrían acumular cerca de un litro de aire en burbujas repartidas por todo el cuerpo. Un litro de aire supondría una fuerza de flotación de 10 newtons, lo que convertiría a estos bañadores en ilegales, de acuerdo a la normativa vigente en la FINA. Para averiguar dónde se alojan estas burbujas, los científicos que colaboran con Manson se desplegarán en la cámara de salidas de la piscina del Foro Itálico observando tres zonas donde creen que puede haber aire atrapado: el pliegue detrás de las rodillas, la espalda dorsal, la entrepierna y, en las mujeres, los pechos.

Hasta el momento, los testigos de la FINA han observado que los trajes de Jaked, por su corte, envuelven tan reciamente todos los contornos del culo de los nadadores que dejan poco sitio para el aire en estas partes. Los bañadores de Arena, más planos, permiten englobar más aire.

Clica per veure la notícia original (29-07-09)

Meduses vénen, meduses van

Les meduses vénen per culpa ... del canvi climàtic

Clica per engrandir


Les meduses se'n van per culpa ... del canvi climàtic

Clica per engrandir

diumenge, 2 d’agost del 2009

L'amic Millans demanant seny? ... És Increïble!


Clica per engrandir

Clica per veure l'article original (9 de juny del 2003)


Té molta gràcia. He hagut de demanar hora al maxil·lofacial perquè de tant riure se m'ha desencaixat la mandíbula.

Que demani seny i responsabilitat l'amic Millans per als altres em sembla molt bé. Però potser millor que l'hauria d'haver demanat, el seny i la responsabilitat, per a ell mateix, i per als seus directius.

Recorda, amic Millans, que el CNB està denunciat davant d'Organismes Oficials (i amb proves documentals) per presumpte frau fiscal.

Recorda, amic Millans, que en poques setmanes rebràs la visita d'un sub-inspector de Treball i Seguretat Social arran de l'expedient que s'ha obert al CN Barcelona.

Recorda, amic Millans, que la Junta que presideixes ha pagat sous a empleats del Club sense haver-los declarat en els fulls de salari.

I encara és més greu —és de babau— el fet que aquests pagaments s'han fet a través de transferència bancària, la qual cosa deixa un rastre que pot seguir fàcilment qualsevol persona amb bàsiques nocions comptables i financeres.

Recorda, amic Millans, que encara no has facilitat als socis el darrer Informe d'Auditoria, obligació que tens per Llei ja des del passat 16 d'abril, dia de l'Assemblea.

I tenint en compte que encara podria recordar-te algun fet més del mateix estil, a sobre demanes per als altres seny i responsabilitat? Allò del que tu no vas precisament sobrat, perquè haguessis pogut evitar la denúncia de frau fiscal i un primer expedient al CN Barcelona? Au, va! Ja n'hi ha prou de cinisme!

El Natació, un club amb seny

El CN Terrassa renuncia de nou a jugar l'Eurolliga per motius econòmics

El Club Natació Terrassa ha decidit que l’equip sènior masculí de waterpolo no disputi competicions europees la temporada vinent. Com a subcampió de la Lliga Nacional Divisió d’Honor 2008-2009, el Natació havia de participar en l’Eurolliga a partir del proper mes d’octubre. El club ha pres aquesta determinació després de desenvolupar una feina intensa de recerca dels recursos econòmics necessaris per afrontar la disputa de l’Eurolliga amb garanties, tasca en la que no ha tingut èxit.

Malgrat que ara no s’han assolit els fons suficients, s’han establert contactes i línies de col·laboració interessants de cara al futur, que permeten assegurar que el Natació treballarà des d’aquest mateix moment amb l’objectiu de participar en competicions europees la temporada 2010-11, sempre que, òbviament, els resultats esportius ho facin possible. La tasca efectuada i la bona resposta obtinguda per empreses i entitats conviden el club a mantenir la convicció i l’esperança que el retorn a Europa serà una realitat en un horitzó no gaire llunyà. En aquest sentit, el CN Terrassa agraeix públicament a totes les empreses que han dipositat la confiança en el projecte i compta amb totes elles per tal de materialitzar-lo l’any 2010.

De la mateixa manera, el club vol expressar la dificultat i el tràngol que suposa prendre aquesta mena de decisions. Resulta especialment dolorós renunciar a un premi esportiu d’aquesta magnitud. Cal destacar que la classificació per jugar l’Eurolliga va aconseguir-se dins de la piscina gràcies a l’esforç i al talent del cos tècnic i dels jugadors, que van quallar una campanya extraordinària, en la qual van proclamar-se subcampions de Lliga i de Copa del Rei, només superats per l’inabastable Atlètic-Barceloneta. El Natació, alhora que ha comunicat la decisió de no competir a Europa la pròxima campanya, ha volgut felicitar l’equip pels èxits i per remarcar la seva voluntat ferma de tornar a participar en competicions continentals tan aviat com sigui possible.

Clica per veure notícia original (31-07-09)

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)