www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 4 d’abril del 2009

Natació 'prehistòrica'

La natació, com molts altres esports,
va evolucionar al llarg del segle XX.
Avui us deixo un video on poder observar en acció a nedadors en els Jocs Olímpics de Los Ángeles 1932
(curiós l'estil d'esquena d'aquella època),
Hèlsinki 1952, Melbourne 1956, Roma 1960 i Munich 1972.


Estiarte nunca te dejará solo


Aquesta caricatura de Manel Estiarte apareix avui
a l'edició de paper de Mundo Deportivo.

Clica per veure l'article i la caricatura original (03/04/09)


divendres, 3 d’abril del 2009

El 'tremendu' Millans, per fi, ja practica un esport


"...entrenando en l'Escola d’Atletisme del Club Natació Barcelona, ..."

(...)
Yo aprendí que la Marató era algo muy especial ya en 1987, cuando de chavalillo, entrenando en l'Escola d’Atletisme del Club Natació Barcelona, escuchaba, en el Estadi Serrahima, como algunos atletas populares veteranos no hacían más que hablar, cuando se acercaba el mes de marzo, sobre “la marató”; que si el circuito ese año era muy duro porque había que subir hasta Montjuïch, que si llevarlo a la Zona Franca era muy solitario, que si la meta en un muelle del Port estaba bien o mal, que si subir a l’Estadi Olímpic, que si venir de Mataró por la Nacional II, que si la subidita del Paral·lel, que si tal marca, que si gané a aquél, que si me retiré, o me lesioné… ¡Ya sabéis cómo somos los runners!

Albert Caballero Recio 
Periodista y corredor; gran conocedor del mundo de las carreras
populares en España y más allá de nuestras fronteras.
Un enamorado del running cuya única forma de vida consiste en correr.

Luego, a raíz de mi colaboración con la revista Marathon, estuve durante muchos años cubriendo la carrera, la he corrido en cinco ocasiones, y en 2006 estuve formando parte del staff organizativo (fui responsable de comunicación). En definitiva, que la Marató de Barcelona (antes de Catalunya), y yo llevamos más de 20 años de feliz idilio, y ocupa un lugar importante no sólo en mi vida deportiva, sino incluso en la personal.
(...)



Què s'ha fet de l'Escola d'Atletisme del Club Natació Barcelona? Doncs simplement que ja no existeix. Com tampoc existeix la Secció d'Atletisme del CNB, secció amb un passat recent esplendorós, però que sota el mandat del "tremendu" Millans ha desaparegut. Com també ha desaparegut la històrica -fundada l'any 1922- Secció de Rugby.

Sabeu quants anys fa que no hi ha penjada cap notícia d'aquestes seccions als espais reservats a les mateixes, en les vitrines d'informació de totes les seccions?

Quan fa que no veieu fent mínimament esport al (segons un antic titular de La Vanguardia) gran esportista Sebastià Millans? I al vicepresident Meseguer? I al tresorer Capdevila? Potser molts i molts anys, oi?
Vet aquí l'amor que senten aquests individus per l'esport.

Aquesta indigent Junta Directiva, operativament parlant, ha menystingut dues seccions cabdals del CNB fins a fer-les desaparèixer. Ara bé, el que és "de traca i mocador" és que encara el 'tremendu' Millans les anomena com a Seccions Esportives, així com també hi consten a la web del Club. Però ja ens ho explicarà en la inminent Assemblea.

Canvi generacional al CNB

Son temps de canvi a la secció de triatló del CNB, des del proper dilluns el Marcel deixa de ser l'entrenador de la secció per passar a enfrontar una nova etapa en la seva carrera esportiva i professional amb nous reptes i projectes que li venien molt de gust. Tot i això el Marcel continuarà compartint entrenaments i competicions amb tots nosaltres ja que continua essent membre de la secció de triatló del CNB i de segur que continuarà aportant èxits al club.


Un crack com el Marcel només podia substituir-lo un altre crack com el Cesc Godoy! Des d'avui entrenador de la secció de triatló! El Cesc es va presentar com el relleu en aquesta nova etapa, exposant la seva proposta per a la secció en una nova era que es presenta plena de canvis. Amb molta energia, il·lusió, i sobretot coneixements i ganes de cooperar, ens va sorprendre a tots amb els primers detalls que apunten molt bones maneres i que segur que ben aviat seran una realitat.


Així doncs agrair sincerament al Marcel tot el que ens ha aportat a la secció del CNB, desitjar-li moltíssima sort en els seus nous projectes i afrontar amb il·lusió i confiança el debut del Cesc com a Mister!

Font: CNB Triatló (10-01-09)

dijous, 2 d’abril del 2009

Si solitàriament no t'escolten, col·lectivament ens farem escoltar


El Natació Barcelona, millor club en pala curta


El Club Natació Barcelona (CNB) ha estat el brillant guanyador de la fase final dels campionats estatals de clubs de pilota, corresponents a la Divisió d'Honor en frontó de 36 metres, en la modalitat de pala curta. La parella 'cenebista' formada per Ivan Calbó i Emiliano Skufka han estat els protagonistes d'aquesta fita aconseguida aquest cap de setmana a la Ciutat Comtal.

En total han estat setze els clubs que procedents de tot l'Estat han participat en aquesta fase final celebrada al Centre Municipal de Pilota de la Vall d'Hebron i organitzada pel mateix CNB amb la col·laboració de la Federació Catalana de Pilota (FCP).

A la final de pala curta, disputada com la de la resta de modalitats en joc el diumenge, amb els frontons plens de seguidors Calbó i Skufka es van desfer dels seus rivals, la parella del conjunt navarrès Club Oberena de Pamplona, Xavier Zozaya i Miguel Angel  Uros 'Txiqui'per 40 a 25.

Font: esportcatalà (30-03-09)

Víctor Montserrat es proclama campió d´Espanya de Softraquet al CN Sant Andreu


Aquest darrer cap de setmana es va jugar al Club Natació Sant Andreu el Campionat d´Espanya absolut de softraquet 2009, masculí i femení, on els jugadors catalans van destacar amb majúscules ja que els 4 primers llocs van ser per a quatre catalans i la tercera classificada també va ser de casa nostra. Víctor Montserrat (soci del CNB) es va proclamar flamant campió estatal en derrotar, en una espectacular final, Iván Flores per 15-9 i 15-6. El partit va començar amb un Iván molt concentrat i amb cops espectaculars, que s´avançava per 5 a 2, però a partir d´aquest moment les coses es van igualar, fins arribar a 8 iguals. En Víctor, amb més experiència, va saber aguantar la pressió i es va imposar per un 15-9. El segon joc va ser una altra història, ja que quan el Víctor té avantatge al marcador és un jugador molt perillós i ho va demostrar posant-se amb un 8 a 2 de bon començament. L´Iván va lluitar totes les pilotes, però va acabar fos i cedint el joc, el partit i el títol a un gran Víctor Montserrat. Més de 100 persones van gaudir d´aquesta gran final. 

Cal destacar la victòria del català Fede Ronda (soci del CNB) a la consolació, tot derrotant el jugador de Terrassa Miquel Gasulla en un fabulós partit.

Font: UFEC - Unió de Federacions Esportives de Catalunya (30-03-09)

dimarts, 31 de març del 2009

Roba de CNB en venda

Per a tots aquells que us heu incorporat tard a l'equip i ja no hi havia equipacions oficials del CNB aqui teniu una oportunitat per a tenir-ne una nova de trinca.

El Joan ha decidit no competir aquesta temporada amb el CNB, ja que té altres reptes pensats per aquest 2009, de manera que posa a la venda la seva equipació encara empaquetada i sense estrenar.

 

Tot és Talla M i nou de trinca. El preu és el que varem pagar tots nosaltres.
Tot el pack val 222 € i per separat surt a: mono 129 €, el top 49 € i les malles curtes 46 €.

Si algú està interessat deixeu un comentari aquí mateix i el Joan es posarà en contacte amb vosaltres.

Font: CNB Triatló (10-02-09)


A veure si hem llegit bé. El Triatló és una secció esportiva del CNB, per cert molt exitosa quant a resultats, que òbviament disposarà d'un pressupost. Entenem que els triatletes d'aquesta secció, que competeixen representant al CNB, es paguen de la seva butxaca els equipaments oficials del CNB? Serà una broma, oi?

O sigui, que els atletes (?) de la petanca del CNB tenen cada any equipament nou pagat pel pressupost de la secció -s'explica que sigui cada any pel gran desgast (?) que pateix aquest equipament degut als moviments inverosímils que han de fer per llençar les boles-, i els triatletes, que han de nedar, que han córrer tant en bicicleta com a peu, se'ls han de pagar de la seva butxaca?

Certament, aquí han de canviar moltes coses, Sr. Millans. I si no canvien ja, l'haurem de canviar a vostè, per inepte.

La culpa és dels socis, totalment d'acord


Desnudo con su pértiga por las calles de París

Todo un medallista de pértiga en los pasados Mundiales de Osaka como el francés Romain Mesnil ha sorprendido saliendo a las calles de París corriendo con su pértiga.



El campeón francés se quedó sin patrocinador a finales de año y en su intento por encontrar nuevo sponsor, decidió correr desnudo por las calles de París y publicar el video en su página web.

Romain Mesnil, ganador de una medalla de plata en Osaka, tenía contrato con Nike, pero no éste no fue renovado "por la crisis. Posiblemente fue por razones presupuestarias y de estrategia", declaró el atleta en su página web.

En su video, Mesnil corre con su pértiga como si estuviera dispuesto a saltar en diversos puntos de la ciudad como Montmartre y el Pont des Arts a lo largo del río Sena.

Clica per veure l'article original (30-03-09)


dilluns, 30 de març del 2009

Som molts, moltíssims, els socis farts de l'actual Junta Directiva


"Tantas bajas hay en el CNB? Que ha pasado? (sic)"

El passat dimecres 26 de novembre vaig penjar en aquest bloc una carta que em va enviar un soci, que no és qui la va escriure, denunciant greus acusacions en vers el Delegat i l'entrenador de la secció de natació del CNB. Tot i que està escrita per una persona en particular, em consta que era el sentiment general d'un bon grapat de pares i mares de nedadors del CNB.

El títol d'aquella carta era "- Si no pagas, no te dejo nadar en ningún club". Cliqueu a sobre del títol per recuperar-la.

Res millor que la propera assemblea per esbrinar què ha passat per arribar a aquesta denúncia. Intentarem que un dels pares afectats ens ho expliqui a l'assemblea, i donar la possibilitat de rèplica al Delegat de la Secció de Natació.

Certament els nombrosos problemes que envolten el CNB (al president Millans li començaran a créixer els nans) tenen resó més enllà del nostre Club.

El prestigi del CNB està caient vertiginossament des que el "tremendu" Millans és el president. Cada cop tenim més competència de noves instal·lacions esportives, i les històriques s'estan posant al dia invertint i renovant le seves instal·lacions. Res a veure amb la crua realitat actual del nostre estimat Club, on és palpable la seva decadència, fruit de la desídia i, perquè no dir-ho, la ineptitud de la Junta Directiva, que en lloc de servir al Club, més aviat se serveix d'ell. A banda de ser coneguts com "El club de les derrames" o  "El club de les hamaques", aviat ho serem com "El club de La Cosa Nostra".

A tall d'exemple us adjunto uns quants comentaris al voltant de la preocupant realitat del CNB trobats a la xarxa, en diversos foros esportius. En aquest cas es refereixen a la nostra secció de natació (ver NotiNat)


Autor:  aquablade                                    Fecha: 07/11/2008 11:38:22
 alguien sabe como ha acabado el tema de las bajas en el C.N.Barcelona? habia gente que se queria ir


Autor:  JAK                                                Fecha: 07/11/2008 18:12:11
 Triton, Marina Sanchez deja la natación por no poder pagar los derechos de formación, JJ Montseny consiguió la baja después de amenazas y pagando su familia, Natalia Torne pendiente de resolución, aunque me consta que con dificultades.

 

Autor:  aquablade                                     Fecha: 07/11/2008 20:04:33
 Tantas bajas hay en el Club Natació Barcelona? Que ha pasado?

 

Autor:  rateta_h2o                                     Fecha: 07/11/2008 21:19:11
 JAK, me consta que Marina esta en el sant andreu, ademas , que JJ Montseny ha tenido que pagar? esto es lamentable, quizas sea por que con lo que haya pagado tengan para la ficha de algunos, no?

 


¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)