www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 2 de juliol del 2011

Marcel Zamora (Club Natación Barcelona), tercero en el Ironman de Niza

El triatleta catalán defendía el título logrado en las cinco últimas ediciones.

Tras acabar quinto en las fases de nado y bicicleta logró remontar dos posiciones para acceder al pódium.

   Marcel Zamora no pudo    este año repetir la    victoria en el Ironman de    Niza. El catalán, toda    una leyenda de la    competición tras haberse    impuesto en las cinco    ediciones anteriores de    la carrera, se vio    superado por el belga Frederik Van Lierde (8h 28m 30s) y el francés François Chabaud (8h 37m 18s). Marcel, después de sufrir una caída en la transición a la carrera a pie e iniciar ésta en quinta posición, logró escalar dos lugares para acceder al pódium acabando con un tiempo global de 8h 40m 55s, habiendo sido espectacular su progresión en la parte de carrera a pie que inició con 17 minutos de desventaja. “Fue difícil mantener la concentración en todo el tramo de la maratón porque sabía que la distancia era mucha y que la victoria, si no les pasaba nada, iba a estar muy difícil. Así que estoy contento con el resultado porque incluso podría haber hecho segundo. Acabar fue en sí un triunfo y espero regresar con mucha fuerza para la siguiente edición”.

Los parciales de Marcel fueron 51m 28s en natación, 4h 58m 04s en bicicleta y 2h 46m 15s en la carrera (mejor parcial de carrera a pie de todos los participantes). “Han sido cinco años consecutivos ganando y quizá la principal diferencia respecto a otras ediciones ha sido que la táctica usada por mis rivales sí que esta vez les ha funcionado. No quiero que esto se entienda como una excusa pero sí que creo que esa ha sido la diferencia. Sabía que Frederik venía muy fuerte, y la verdad es que el tramo de bicicleta a los dos les fue muy bien. Pero confío en que los jueces hicieron respetar en todo momento la norma”.

En cuanto a la competición, el atleta catalán confiesa haber tenido muy buenas sensaciones en agua a diferencia de la carrera a pie. “No siempre tuve las mejores sensaciones posibles en la carrera a pie. Ser consciente de que llevas tanto tiempo de desventaja respecto a tus rivales desconcentra y fue además muy duro por el calor. Tenía además molestias en una de mis piernas. Así que estoy contento de haber subido de nuevo al pódium”.

Tras tomarse una semana de descanso, Marcel retomará de nuevo sus entrenamientos con vistas a preparar el Enbrunman 2011, una de las pruebas más prestigiosas del calendario europeo y en la que Marcel ha logrado la victoria en las dos últimas ediciones.

Clica para ver el artículo original (29-06-2011)




divendres, 1 de juliol del 2011

David Moner, un bocamoll al front de la UFEC (... 3)

   El president de la Unió de    Federacions Esportives de    Catalunya (UFEC), David    Moner, qualifica l'actual    membre de CiU i president de    la Taula Assesora de l'Esport    Català, Josep Maldonado,    com «l'autèntic càncer de la    Secretaria General de    l'Esport». En declaracions a    Cugat.cat, Moner ha explicat que Maldonado ha volgut impulsar una candidatura per presidir la UFEC, però s'ha quedat sense cap suport.

Després de ser reelegit com a president de la UFEC en ser l'única candidatura que s'ha presentat, David Moner ha repassat l'actualitat de l'esport català en una entrevista a Cugat.cat. Moner s'ha mostrat molt crític amb Josep Maldonado.

Maldonado «només es dedica a fer-se fotos cada dia per aparèixer als mitjans», afirma Moner. També l'ha definit com el pitjor Secretari General de l'Esport ens els 20 mesos que va estar en el càrrec. El president de la UFEC també s'ha queixat de les retallades que patirà l'esport català i que podria situar-se en una baixada del 15% de les subvencions que rebien de la Secretaria General de l'Esport. Moner creu que s'ha de rectificar aquesta decisió que s'ha pres ràpid i sense tenir en compte les federacions.

Moner també ha parlat del nou mòdul del CAR que gestionarà la seva entitat durant els propers 20 anys. Moner ha avançat que volen anomenar Esport Samaranch Center aquest nou espai i que podria ser una realitat a finals de setembre.

Clica per veure la notícia original (22-06-2011)




dijous, 30 de juny del 2011

El Club Natació Sant Andreu celebra 40 anys

   El Club Natació Sant    Andreu es va crear el    1971 amb nedadors que    eren treballadors de    l'antiga fàbrica de    filatures Fabra i Coats.

   Anys després, l'entitat va    anar creixent fins a    l'actualitat, que compta amb quatre instal·lacions i gairebé 14.000 socis i abonats. Tot i que la natació és la secció estrella del club, també s'hi pot practicar waterpolo, esquaix, tennis taula o petanca.

Clica per veure l'article original (28-06-2011)


dimecres, 29 de juny del 2011

El 'dinosaure' David Moner comandarà sis anys més la UFEC (... 2 ...)

David Moner
El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), David Moner, ha estat l’única candidatura presentada al càrrec. Així, Moner romandrà una legislatura més, és a dir, sis anys i ja serà el quart mandat d’aquest barceloní. En cas de complir-lo significarien 21 anys a la presidència i a l’edat de 84 anys. Aquest dimecres s’ha fet oficial el seu nomenament al tancar el termini per presentar reclamacions.

David Moner ha encapçalat l’única candidatura i ha comptat amb els avals de 65 de les 67 federacions que formen la UFEC. Respecte a l’equip de treball, poques novetats. S’ampliarà el nombre de vocals de nou a onze i es mantindran quasi la meitat amb cares noves. Entraran per força, per exemple, Andreu Subies, president de la Federació Catalana de Futbol, en comptes de Jordi Casals.

La secretària passarà a mans de la presidenta del voleibol català, Maribel Zamora, en substitució de Jordi Alcover i la tresoreria per al mandatari de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, Joan Ricart, en lloc del veterà Enric Ballesteros.

Clica per veure la notícia original (15-06-2011)





dimarts, 28 de juny del 2011

"¿Crees que puedes ganarme?" (Michael Phelps)

En mi mundo, para ganar, tienes que dedicar tu vida entera.
Nadie ha entrenado más fuerte que yo.
He roto 39 récords del mundo.
¿Crees que puedes ganarme?
(Michael Phelps)


dilluns, 27 de juny del 2011

David Moner: un 'dinosaure' que s'aferra a la Unió de Federacions Esportives Catalanes (1 ...)

David Moner, el president dinosaure de la UFEC
(Clica per a engrandir)
Artur Mas té un greu problema en l’esport català. És diu David Moner, té 78 anys, forma part com a membre adherit de l’ala més estrema de la Fundació Catalunya Oberta, i vol seguir encapçalant la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) en les eleccions que se celebraran el pròxim 28 de juny i en les quals un total de 67 federacions esportives catalanes escolliran el seu president per als sis anys vinents. El gran dinosaure vol aferrar-se al càrrec fins al final dels seus dies. I vol fer-ho a costa de plantar cara als quatre homes que controlen les regnes de l’esport català: el president del Govern, Artur Mas; el senador de CiU Josep Maldonado; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i el director del Consell Català de l’Esport, Albert Marco. Són els qui per activa i per passiva han intentat desfer-se de Moner en els darrers mesos, fent-li veure que la seva època com a dirigent de l’esport català ha arribat al final.

Moner no encaixa en el nou perfil de dirigent esportiu jove i emprenedor que CiU està promovent, com és el cas d’Andreu Subies, de 40 anys, a la Federació Catalana de Futbol, o del mateix Ivan Tibau, de 38 anys, a la Secretaria General de l’Esport. Des del Govern tampoc no es vol que sigui Moner qui controli, amb tot l’enorme poder que se li atorga en temps de crisi, els més de 20 milions d’euros anuals que la UFEC té de pressupost. La idea de Mas i de Tibau és que la Secretaria General de l’Esport recuperi totes les funcions, com són el control de les federacions i de la promoció internacional de Catalunya, que en el seu dia es van traspassar a la UFEC i a la Plataforma pro Seleccions Catalanes. Però aquí han topat amb els contractes que tenen signats amb la UFEC fins al 2012 i amb un Moner que no vol perdre els importants privilegis que ha acumulat des que va accedir a la presidència de la UFEC l’any 1997.

Guerra oberta

La batalla dels darrers dies ha estat brutal. I, com en tota guerra, hi ha hagut dos protagonistes, dos vells enemics: David Moner i Josep Maldonado. Moner va admetre «falta de diàleg» amb el Govern en un acte amb periodistes celebrat el passat mes d'abril. Es va quedar curt. El que hi ha és una confrontacó oberta que ha arribat fins i tot a provocar tensions entre CDC i UDC. Maldonado no vol veure ni en pintura Moner a lUFEC. Així li ho han fet saber i fins i tot li han proposat un pacte en el qual se li demana que es presentés a les eleccions amb un delfí a qui deixar la presidència en menys de dos anys, quan complís els 80 anys. Moner passaria a ser llavors president d'honor de l'entitat. Però el dirigent, en una maniobra que posa en perill el futur de la institució, s'hi ha negat. «Yo sigo» és la resposta que ha donat Moner als emissaris enviats pel Govern català per fer-li veure que ja era hora de plegar.

I és que Moner s'ha enrocat. No vol afluixar la corda davant el seu enemic de tota la vida: Josep Maldonado. Una actitud que ha obert la capsa dels trons. Maldonado, amb el suport moral de Sandro Rosell, que tampoc no vol veure Moner des de la seva actuació com a president de la taula del vot de censura contra Joan Laporta del 2008, ha sondejat els presidents de federacions que estan vinculats a CiU per veure si donarien suport a un altre candidat. Moner, en assabentar-se'n, ha reaccionat tancant files i cobrant-se antics favors per assegurar-se, com a mínim, el suport de més de 50 federacions. Una xifra que li servirà per ser reelegit president de la UFEC.

I en quina situació queda l'esport català? Des del Govern tenen clar que Moner els ha desafiat i, tot i haver buscat el suport de Josep Antoni Duran i Lleida, des de l'entorn de CiU s'assegura que «pagarà per aquesta ofensa» al president de la Generalitat. I això no vol dir altra cosa que patir una retallada en les subvencions que acabarà ofegant la UFEC. Serà la Secretaria General de l'Esport la que assumeixi en el futur moltes de les funcions que fins ara són de la UFEC.

Al Govern ningu no es refia d'un Moner que tenia pactada la seva successió amb l'exsecretari general de la Vicepresidència, Rafel Niubò. Només així s'entén que el nou mòdul del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès fos traspassat a la UFEC dos dies abans de les eleccions al Parlament. Aquest va ser el darrer regal d'ERC a David Moner. Era Niubò la moneda de canvi d'aquest pacte? La resposta sembla afirmativa, una traició que Mas no està disposat a perdonar.

Clica per veure l'article original (11-06-2011)




diumenge, 26 de juny del 2011

Carles Sanz i Emiliano Skufca (del CN Barcelona) guanyen la Copa del Rei de pala curta

   El pavelló de la Vall    d'Hebron acull les finals    de la Copa del Rei de    frontó. S'hi han jugat    quatre enfrontaments, un    per cadascuna de les    diferents modalitats. El    català Carles Sanz s'ha    imposat en la modalitat    de pala curta conjuntament amb Emiliano Skufca, que és l'actual campió del món.

Clica per veure l'article original (26-06-2011)

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)