www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

divendres, 3 de desembre del 2010

Sebastià Millans, listo para calzarse de nuevo los guantes, en la Asamblea General Extraordinaria del CN Barcelona del 15/12/2010

Clica para ampliar

El CN Barcelona esgarrapa un valuós punt de la complicada piscina del Partizan

Blai Mallarach va repetir
com a canoner cenebista
(Clica per a engrandir)
El CN Barcelona va exhibir la seva millor versió en una de les piscines més complicades del continent, la de l'històric Partizan de Belgrad. Lluny d'arronsar-se per la pressió dels locals, ahir els de Toni Esteller van aconseguir un punt gràcies a un darrer parcial favorable de 0-3, que va establir el 6-6 definitiu. Aquest resultat els permet mantenir-se en la segona plaça del grup C, que dóna accés als quarts, rere l'invicte Mladost de Zagreb.

Sense complexos
Ni la plantilla del Partizan, plena de jugadors de la llorejada selecció sèrbia –campiona del món–, ni el 3-1 del primer quart no van acomplexar el CN Barcelona, que en arribar al descans cedia per dos gols (5-3). L'avantatge dels locals ascendiria a tres gols (6-3) abans que, ja en el darrer quart, els cenebistes capgiressin la situació fins a forçar l'empat. Blai Mallarach, amb tres gols, va tornar a ser el gran artiller de l'equip.

VK Partizan (6): Soro, Chatzitheodorou, Radjen (2), Korolija (1), Pijetlovic, Aleksic Prlainovic (2), Radovic (1), Avramovic, Mitrovic, Vujasinovic, Cuk i Mandic.

CN Barcelona (6): Aguilar, Díaz, Reixach, Bustos, Maitland (2), Sziranyi, Esteller, Rodríguez (1), Pérez, Estrany, Mallarach (3), Bruder i Sullà.

Parcials: 3-1, 2-2, 1-0 i 0-3.

Clica per a llegir la notícia original completa (01-12-2010)

dijous, 2 de desembre del 2010

La jove waterpolista Núria Cifuentes mor víctima d´un accident

La santjoanenca, de 24 anys i jugadora del CN Manresa, va perdre la vida en un xoc a Viladecavalls aquest dimarts a la tarda

Núria Cifuentes
Núria Cifuentes, jugadora de waterpolo del CN Manresa, de 24 anys d'edat i resident a Sant Joan de Vilatorrada, va morir ahir víctima d'un accident de trànsit a la carretera que va de Terrassa a Manresa, la C-58, a l'alçada del quilòmetre 26, al terme municipal de Viladecavalls.

L'accident va tenir lloc a 1/4 de 4 de la tarda. El sinistre es va produir poc després del primer revolt que es troba, en sentit Manresa, un cop passada la factoria Sony de Viladecavalls. Es tracta de l'inici de la pujada de l'abocador, en un tram de la C-58 que té diversos revolts i que, en direcció a Manresa, disposa d'un carril d'avançament de vehicles lents. El carril està separat del sentit contrari per una línia doble contínua.

Segons van explicar fonts dels Mossos d'Esquadra, un turisme, el que conduïa Núria Cifuentes, i un tot terreny van col·lidir frontalment quan un dels dos vehicles, després del revolt, va envair el carril contrari de la calçada. El fet que el paviment estigués moll en aquell moment a causa de la pluja s'apunta com una de les causes de l'accident.

Com a conseqüència de la violenta col·lisió, la santjoanenca, que anava en direcció a Manresa ja que tornava de treballar a Barcelona, va resultar morta. Per la seva banda, els tres ocupants del tot terreny van resultar ferits lleus i van ser traslladats en ambulància a l'hospital de Terrassa. Fins al lloc de l'accident s'hi van desplaçar cinc dotacions dels Mossos d'Esquadra i cinc més dels Bombers de la Generalitat, a banda dels serveis sanitaris, que no van poder fer res per reanimar la víctima. El cadàver va ser traslladat als dipòsits judicials de Collserola, on avui al matí és previst que se li faci l'autòpsia. El funeral de Núria Cifuentes és aquest dijous a les 12, a Sant Joan de Vilatorrada.

Consternació al CN Manresa

   La confirmació de la mort de    Núria Cifuentes va ser rebuda    amb la lògica consternació al    Club Natació Manresa, l'entitat    on havia crescut i on    pràcticament havia fet de tot.    De fet, era filla del    vicepresident segon, Javi    Cifuentes, i germana de    Patrícia, també nedadora del    club. La Núria havia practicat la natació de més jove, era monitora i també àrbitre de waterpolo. Des de feia quatre temporades formava part de l'equip femení, entrenat pel medallista olímpic Carles Sanz, que juga a Primera Divisió Estatal.

El president del Club Natació Manresa, Francesc Barés, va explicar ahir al vespre que "el club es troba destrossat. Ningú no es creu el que ha passat. Era una noia molt alegre que sempre havia estat aquí al club, hi havia crescut i ara hi continuava, fent de tot, de monitora, de jugadora, d'àrbitre... i a més és d'una família que sempre hi ha estat lligada". Ahir, en el moment de tenir l'accident, la jove bagenca tornava de treballar des del Col·legi d'Enginyers de Catalunya. Era enginyera tècnica de telecomunicacions especialista en sistemes de comunicacions.

Clica per a engrandir
Núria Cifuentes va jugar el seu darrer partit dissabte passat, quan el seu equip va aconseguir la victòria contra el Vand 03 de Madrid i ella va aconseguir marcar un gol. El club manresà, a causa de la rapidesa dels esdeveniments, encara no havia pogut anunciar ahir què farà per homenatjar-la.

Se´ns arrenca un tros de cor

Quan es parla que el món és injust, quan es parla que hi ha coses que no poden ser veritat, es parla del que ha succeït en aquesta tarda plujosa del darrer dia de novembre. La tristesa i les llàgrimes que omplen cors i ulls dels que l'estimàvem no ens poden fer oblidar el perfil de la Núria, la seva imatge d'una noia moderna, esportista, la seva cara plena d'alegria i ganes de viure. Una vida dedicada al CN Manresa, on des de petita va aprendre a nedar, per ser després una especialista en braça. La seva germana, Patrícia, la va seguir. El seu pare, vicepresident del club, se sentia orgullós d'elles. La seva vitalitat contagiosa i dedicació va fer que es comptés amb ella sempre que el club ho necessitava. Monitora, administrativa, àrbitre de natació, però sobretot amiga. Amb ella no se'n va una vida, ens arrenca un tros de cor. Quan es pregunta què demanaries si poguessis, en aquest moment seria fer realitat el desig de les companyes quan em diuen: "digue'ns que no és veritat, que ha tingut un accident però que és a l'hospital de Terrassa, que es pot salvar" i jo només responc amb un nus al coll que és veritat, que la Núria ens ha deixat. Núria. Un petó molt gros dels que et coneixem, que vol dir tots els que t'estimem.

Gaspar Ventura Messeguer, (gerent del CN Manresa i director tècnic en waterpolo de la Real Federació Espanyola de Natació)

Clica para leer la noticia original (01-12-2010)

El socio del CN Barcelona, ante la próxima Asamblea General Extraordinaria (15/Diciembre/2010)

Clica para ampliar

dimecres, 1 de desembre del 2010

El CN Barcelona, dins la caldera balcànica

El CNB visita la històrica i calenta piscina del Partizan

La piscina del Voždovac na    Banjici es transforma en una    olla de pressió cada vegada    que salta a l'aigua l'equip local,    el Partizan de Belgrad.

Ho podran comprovar els    jugadors del CN Barcelona,    que aquest vespre (20:00 h)    s'enfronten a l'històric conjunt    serbi coincidint amb la segona    jornada del grup C de l'Eurolliga.

Sens dubte es tracta d'un dels grans reptes que han d'afrontar els homes de Toni Esteller, tant per l'ambient a les grades, que acostumen a aplegar més de 3.000 aficionats, com per la qualitat d'una plantilla que nodreix la llorejada selecció sèrbia, campiona del món. Entre els molts noms propis destaca el d'un vell conegut de l'afició catalana, Vladimir Vujasinovic, que va guanyar tres lligues amb el conjunt cenebista (de 1995 a 1997).

El Partizan entra en totes les travesses per accedir a la final four i qüestionar l'hegemonia del vigent campió del torneig, El Pro Recco. Tot i això, fa quinze dies, en l'estrena de l'Eurolliga, va cedir en una altra de les piscines històriques del waterpolo europeu, la del Mladost de Zagreb (10-8). Per contra, el CN Barcelona va obtenir un triomf important contra l'Olympiacòs (10-8). Tres punts que li permeten afrontar amb menys ansietat el duel d'avui.

Clica para leer l'article original i sencer (01-12-2010)

dimarts, 30 de novembre del 2010

Joaquín Belza, brazadas de importación en el CN Barcelona

Joaquín Belza
Nacido hace veintisiete años en Neuquén y formado deportivamente en el semillero rionegrino de Cipolletti, Joaquín Belza es una de las figuras de la natación argentina que parece volar en el agua pero lo suyo no es de cabotaje porque ya lleva tres temporadas en España donde compite en el circuito profesional europeo. Fanático de la música de Pink Floyd, de las las películas de Quentin Tarantino y de la lectura, tres cosas que lo ayudan a distenderse después de las jornadas de entrenamiento en doble y triple turno, nos contó sobre su experiencia en el viejo continente y las diferencias con la natación nacional.

¿Cuándo apareció la natación en tu vida?
Comencé a nadar a los tres años porque mi hermano mayor, Agustín, iba a la pileta por recomendación médica, él me lleva un año y medio, entonces en esa época, hacía todo lo mismo que él, empecé siguiéndolo pero con el paso del tiempo le fui tomando el gusto a este deporte, a tal punto que al cumplir ocho años arranqué a competir en torneos infantiles para promocionales y la temporada siguiente ya estaba federado como representante del Club Cipolletti, cuyo equipo integré a lo largo de una década.

¿Cuáles son tus mejores marcas?
Espero seguir bajándolas, cada día me preparo para eso, mi mejor tiempo en los cien metros estilo libre es de 50 segundos y 42 centésimas mientras que en los cincuenta metros tengo 23 segundos y 2 centésímas. En estilo mariposa tengo 54 segundos con 47 centésimas en los cien metros y 24 segundos y 60 centésimas en los cincuenta metros.

¿Por qué te radicaste en España? ¿cómo fue la adaptación?
Me fui de la Argentina buscando una mejora deportiva, amo a mi país pero quiero crecer lo máximo posible a nivel competitivo y creo que no había mejor alternativa que emigrar, en noviembre de 2007 tuve la oportunidad de viajar a España y no la desaproveché, me incorporé al Club Natación Barcelona donde me dirige el profesor Joan Giralt, con él hice mis mejores tiempos en el reciente campeonato español que se disputó en Barcelona a fines de julio pasado cuando logré el título de los cien metros libre y la medalla de plata en los cincuenta metros de ese mismo estilo. A nivel deportivo no me costó la adaptación aunque culturalmente todavía me falta un poco y extraño a mis padres Américo y María Luisa y mis hermanos Carolina, Agustín, Martín y Catalina, pero aún así me siento cómodo ya que el trato es de primera y te brindan todo para dedicarte a la natación.

¿Qué diferencias encontrás entre el entrenamiento en España y la Argentina?
En mi club de Barcelona los entrenamientos son más cortos y me resultan más entretenidos, los considero más efectivos que la preparación que venía haciendo en Argentina. Actualmente nado cincuenta kilómetros por semana. Un tema fundamental es el calendario de torneos ya que en Europa existe un cronograma que se conoce desde antes de comenzar cada temporada y tiene muchas competencias con buen nivel deportivo en cada una de ellas. Eso es muy motivador, te ayuda a entrenar y vas mejorando.

¿Cuáles son tus objetivos para el resto de la temporada 2010?
Aspiro a mejorar aún más mis marcas y si las normas selectivas argentinas me acompañan, seguir representando a la selección nacional porque desde que me fui de la Argentina es la primera vez que me convocan a pesar de los muchos logros personales que alcancé en estas tres últimas temporadas. No hay nada mejor que representar a la selección argentina, es mi máximo orgullo.

Clica para leer la noticia original (27-08-2010)





dilluns, 29 de novembre del 2010

El CN Sabadell ha donat un cop sobre la taula guanyant amb autoritat el CN Barcelona (9-5)

La millor versió defensiva del CN Sabadell anul·la per complet el joc interior del CN Barcelona (9-5)

El CN Sabadell es situa tercer
amb la victòria d'abans-d'ahir al CN Barcelona

(Clica per a engrandir)
Victòria de prestigi. La consigna era clara a la prèvia del partit: aturar el potent joc interior del Club Natació Barcelona. I s'ha aconseguit. El Club Natació Sabadell ha donat un cop d'autoritat a la Divisió d'Honor després d'imposar-se amb molta claredat al conjunt que dirigeix Toni Esteller (9-5). Un parcial de 9-0 entre el primer i el tercer quart, basat en una forta defensa interior que ha ofegat als boies cenebistes, ha estat la clau per trencar l'enfrontament i assegurar la quarta victòria de la temporada. Els homes de Xavi Balaguer s'havien preparat a consciència durant tota la setmana per frenar als tres puntals del CN Barcelona -Balazs Sziranyi, Iván Pérez, Blai Mallarach- i el canvi de sistema ha resultat decisiu per deixar-los en un sol gol.

Tot i això, ha estat el conjunt mariner el primer en avançar-se al marcador amb un gol de Tomas Bruder quan encara no es portava ni mig minut de partit. A pesar del favoritisme amb el què es plantava el CN Barcelona a la Bombonera de Can Llong, el CN Sabadell ha començat a sentir-se còmode amb la defensa més tancada i això s'ha traduït amb l'efectivitat en atac d'homes com Marko Cuk, Lars Gottemaker o l'ex CNB, Marc Hernández. El parcial de 5-0 que s'ha pogut viure al segon quart ha estat un clar reflex del tòpic que diu que el millor atac és una bona defensa. El tècnic del CN Barcelona, Toni Esteller, es desesperava a la banqueta visitant i no trobava la tecla per derrocar l'entramat defensiu que ha construït el CN Sabadell al voltant de Balazs Sziranyi i l'incombustible Iván Pérez. Al final, els homes de Xavi Balaguer han aixecat el peu de l'accelerador en l'últim quart i han permès que el CN Barcelona maquillés el marcador fins a situar-lo en aquest definitiu 9-5.

Club Natació Sabadell (9): Juan Carlos García, Carlos Sánchez, Óscar Carrillo, Adrià Carabí, Éric Marsal, Marc Hernández (3), Marko Cuk (3), Lars Gottemaker (2), Anthony Martin (1), Enric Moreno, Jordi Millán i Ricard Aguirán.

Club Natació Barcelona (5): Iñaki Aguilar, José Ramón Díaz, Gerard Reixach, José Javier Bustos, John Maitland, Balazs Sziranyi, Joel Esteller (2), José Rodríguez, Iván Pérez (1), Pere Estrany, Blai Mallarach i Tomas Bruder (2).

Parcials: 3-1 / 5-0 // 1-1 / 0-3

Clica para leer l'article original i sencer (27-11-2010)

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)