www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

divendres, 31 d’octubre del 2008

Anand conquista el Campeonato del mundo reunificado

TRAS HACER TABLAS EN LA UNDÉCIMA 
PARTIDA FRENTE A KRAMNIK

JESÚS J. BOYERO
29.10.2008 - 18:10h. 

El cisma del ajedrez que comenzó cuando el ruso Gari Kasparov abandonó la Federación Internacional (FIDE) en 1993 ha terminado definitivamente hoy con la victoria del gran maestro indio Viswanathan Anand, de 38 años, afincado en la localidad madrileña de Collado Mediano desde 1991, sobre el ruso Vladimir Kramnik por 6,5-4,5, en el encuentro disputado al mejor de 12 partidas en Bonn (Alemania). La victoria ha reportado al campeón un premio de 750.000 euros.

Kramnik, por primera vez desde que derrotase al ruso Gari Kasparov en Londres 2000, ha reconocido que ya no es el campeón del mundo de ajedrez clásico, o lo que es lo mismo, que no es el portador por línea directa de la corona que se ciñó por vez primera el austriaco Wilhelm Steinitz en 1886, y que más adelante poseyeron mitos como el cubano José Raul Capablanca o el estadounidense Bobby Fischer. Todo esto pese a que el pasado año, en un campeonato del mundo jugado bajo el formato de torneo, quedó subcampeón.


Anand, ante un triunfo que engrandece aun más su brillante palmarés, manifestaba: “Estoy feliz por haber ganado al jugador más fuerte de duelos de match; sinceramente, no esperaba hacerlo con dos puntos de ventaja”. Sobre su estado de ánimo tras perder la décima partida y acortar Kramnik diferencias en el marcador declaró: “El martes –jornada de descanso- estuve muy muy nervioso todo el día. Quería jugar a toda costa; por suerte, hoy (ayer) he podido conseguir las tablas que necesitaba para ganar el encuentro”. Un logro que no va a relajar a Anand, el jugador más veterano de la élite mundial, quien apostilló: “Este triunfo me va a dar alas”.

Kramnik, todo un caballero
Kramnik fue muy caballeroso con su adversario nada más firmar las tablas en el undécimo juego. Respondió a todas las preguntas y trató de autoconsolarse cuando declaró: “No pasa nada aunque haya perdido; el ajedrez sólo es un juego”. El estilo carente de riesgos del ruso ha terminado, que se plantea cambiar de manera radical su preparación y arriesgar más en el tablero.

La undécima partida recuperó a Anand para el buen ajedrez. En primer lugar acertó con la estrategia de juego, al optar con blancas por una apertura de peón de rey en vez de la de dama. Kramnik, por vez primera en mucho tiempo y tratando de jugar desesperadamente a ganar, tuvo que elegir la defensa siciliana en vez de las tranquilas y tablíferas defensa Petrov o defensa Berlinesa. Su ambición chocó con el buen juego del campeón, que sin demasiados problemas logró una posición ligeramente ventajosa. En la jugada 24 consiguió el ansiado medio punto y terminar definitivamente, si es que alguien tenía dudas, con los debates sobre quien era el legítimo poseedor de la corona.

Clica para ver el artículo original


El CN Barcelona juega en Montpellier la segunda ronda de la LEN Trophy 2008-09

El primer equipo del Club Natació Barcelona disputará del 31 de octubre al 2 de noviembre en Montpellier la segunda ronda de la LEN Trophy de waterpolo. El conjunto cenebista, se enfrentará en esta fase, a la cual accedió tras clasificarse en la liguilla previa de la Euroliga 2008-09, al KSA Szczecin, al Szeged Beton VE (Hungría) y al equipo local, el Montpellier Waterpolo. Tan sólo los dos primeros clasificados del grupo podrán acceder a la ronda de octavos de final de la competición.

LEN TROPHY 2008-09

     Segunda Ronda, 31/10 – 02/11/2008
     Grupo J, Montpellier (Francia)

HORARIOS:

Viernes, 31 octubre 2008
     18:30h CN Barcelona – KSA Szczecin
     20:00h Montpellier WP – Szeged Beton VE

Sábado, 1 noviembre 2008
     18:30h CN Barcelona – Szeged Beton VE
     20:00h Montpellier WP – KSA Szczecin

Domingo, 2 noviembre 2008
     09:30h Szeged Beton VE – KSA Szczecin
     11:00h Montpellier WP – CN Barcelona

Via: WPA - Waterpolo Asociación (29-10-08)

dijous, 30 d’octubre del 2008

Vídeo promocional de la candidatura olímpica de Madrid 2016

Grup de Marxaires del CNB

Del Grup de Marxaires del CNB ens arriben tres fotografies de l'excursió que van fer els dies 3, 4 i 5 d'aquest mes d'octubre.



 
Tot el grup al sortir del Refugi de Goriz per assolir el cim


Tram final. El pic que es veu és el Mont Perdut 


A dalt de tot

dimecres, 29 d’octubre del 2008

De victòria en victòria ... fins a la derrota final

El president Millans i els estatuts del CNB

L'Ernest Lluch sí, i el Roberto Queralt no?

Rebem un comentari al respecte de l'article d'ahir dimarts "Una actitud molt mesquina", que crec que paga la pena compatir-lo amb vosaltres.

Com es denunciava a La Vanguardia, el president Millans es va negar, malgrat les reiterades peticions rebudes, a comunicar als socis la mort del Roberto Queralt, nadador i waterpolista olímpic del CNB, un dels millors esportistes de la història del Club.

I el senyor Millans s'amparava en els estatuts, ja que quan va morir el Roberto Queralt no era soci del Club, i aleshores el president no tenia l'obligació de comunicar-ho a la massa social.

Fins aquí correcte, no? Al menys pel que fa al respecte dels estatuts. Altra cosa seria pel que fa al respecte de la sensibilitat humana del senyor Millans, oi?

Però en el seu comentari, aquest amable soci, ens diu que el president Millans es va saltar els estatuts a la torera, perquè llavors sí que va anunciar a la massa social la mort de l'Ernest Lluch, quan l'enyorat Ernest ja feia mesos que tampoc era soci del Club.

Sr. Millans, per què l'Ernest Lluch sí, i el Roberto Queralt no? Hi han ex-socis de primera i ex-socis de tercera? Interpreta vostè els estatuts segons li convé? Sisplau, no ens respongui ara. Ja ho farà en la propera assemblea de socis directament a l'amable soci que ens ha enviat el comentari.

dimarts, 28 d’octubre del 2008

Estratègia que surt caríssima, a derrama continua

Una actitud molt mesquina

A la directiva del Club Natació Barcelona

Opinión - Carta de los lectores
Domingo, 2 de febrero de 1997

Mis quejas y, en especial a su presidente señor Millans, por negarse, amparándose en los estatutos, a comunicar a los socios del CNB, después de reiteradas peticiones, el fallecimiento de Roberto Queralt, el nadador y waterpolista que ha dado más triunfos deportivos al CNB.

Señor Millans, el nombre de Roberto Queralt estará siempre vinculado a la historia del Club Natació Barcelona, entidad emblemática para nuestra ciudad, y pienso que una de las tareas del presidente es mantener viva su historia y sentirla en el corazón.

Roberto Queralt, tus compañeros, amigos y toda la gran familia de la natación, queremos decirte: "¡Nunca te olvidaremos!" No lo haga usted señor Millans.

Mª TERESA CASAS I VIURA
Barcelona

Clica per veure l'article original


Bé, un cop llegida aquesta carta adreçada a La Vanguardia, serà millor que ens mosseguem la llengua, i no diem coses que poden donar peu  a la directiva -què més voldrien!- a prendre mesures pel que respecta a un servidor i a la plataforma opositora La Gent del Bloc (LGdB) a la qual pertanyo.

Només afegiré, que si és cert el que diu la Mª Teresa Casas i Viura -i no hem de dubtar pas de qui és capaç d'escampar aquesta ignomínia a través d'un diari de la repercussió de La Vanguardia- que s'ha de ser molt mesquí per, emparant-se en els estatuts, negar-se a comunicar als socis l'òbit d'un insigne esportista olímpic del Club Natació Barcelona. Desconeixem el motiu d'aquesta indecència per part del president Millans, però res, repetim: RES!, justifica la seva vergonyosa i vergonyant decisió davant la mort d'un soci, sigui aquest més o menys conegut, sigui aquest més o menys il·lustre.


Per acabar l'article d'avui us vull avançar que properament publicaré en aquest bloc un escrit del senyor Millans a La Vanguardia, 'Carta de los Lectores', demanant casualment el que més li ha mancat com a president del CNB: "seny".

dilluns, 27 d’octubre del 2008

Marc Capdevila (CNB), campió del món sots 22

El jugador del Club Natació Barcelona Marc Capdevila Cabestany va aconseguir aquest cap de setmana el Campionat del Món sots 22 de pilota en frontó de 36 metres. Capdevila, únic representant català a l'equip estatal, va endur-se la victòria en la competició disputada a la localitat argentina de Funes. Els participants van ser els combinats espanyol i francès, sent els primers els guanyadors de quatre medalles d'or en les modalitats de ferramenta i en les finals de mà. Capdevila, de 21 anys, segueix així els èxits assolits pel barceloní Carles Sanz i per l'argentí resident a Barcelona Emiliano Skufca en anteriors mundials.

Font: esportcatalà (22-07-08)

Les ulleres de busseig i la saliva

Sabies que ... els bussejadors estenen saliva en les ulleres per a evitar que s'entelin?
I per què ho fan això?

Quan bussegem, el cristall de les ulleres s'entela i impedeix una correcta visibilitat del fons marí. Per a evitar això, els bussejadors escupeixen en les seves ulleres, estenen la saliva i a continuació les esbandeixen.

El motiu de que aquest mètode emprat funcioni, és que la saliva, a més d'aigua, conté enzims, petites quantitats de immunoglobulines i entre 1,4 i 1,6 grams de glicoproteínes per litre. Així que pot actuar d'escut enfront de l'entelament, ja que forma una capa gelatinosa en el cristall de les ulleres per la qual rellisca l'aigua.

diumenge, 26 d’octubre del 2008

Pressupost del CNB per a l'exercici 2008

Per a tots els socis i les sòcies que no hi van poder assistir a la darrera assemblea ordinària del dia 22 d'abril d'enguany, i que no van rebre la Memòria 2007.

Cliqueu per engrandir l'imatge


Sorpresa, incredulitat, al·lucinació, ...

Podríem esgotar tots el qualificatius. Causa estupor analitzar amb un mínim de rigor aquest pressupost per l'exercici 2008 del CNB. Caldria demanar explicacions detallades a la Junta Directiva, i en especial al vice-president econòmic Sr. Pere Meseguer, d'alguns dels conceptes que hi consten. Però d'això ja tindrem l'oportunitat de fer-ho més endavant.

A tall d'exemple voldríem que us hi fixéssiu en el concepte "Imprevistos", com a despeses per l'any 2008. Mireu la quantitat fixada. No, no és cap errata d’impremta.

Cinc euros? El que costen cinc cafès al Vista Mare, restaurant del Club? És que potser es tracta d'un concepte afegit perquè quadri el pressupost? Per favor, ... Potser serà millor que ens estalviem els comentaris.

Un conegut constructor i expresident d'un club de futbol català deia molt sovint una frase, amb la qual sempre quedarà associat:

"Al soci no se'l pot enganyar"

Doncs això mateix.

I si aquest era el pressupost per l'any 2008 pel qual es demanava l'aprovació dels socis/ies assistents a l'assemblea, aleshores per quina destinació urgent eren els 120 euros/unitat familiar de la derrama?

La Barcelona de l'any 1929

Bonica foto panoràmica de 
l'Exposició Internacional de Barcelona de l'any 1929


clica per engrandir

El CN Barcelona sentencia al CN Mataró Quadis en un segundo y tercer periodo de lujo

No hubo sorpresa en la Nova Escullera y el CN Barcelona sumó su tercera victoria consecutiva y se afianza en el coliderato junto al Atlètic Barceloneta y al CN Sant Andreu. El CN Mataró Quadis planteó un inicio de partido muy duro, con la intención de no dejar pensar a los locales. Hubo poca fluidez en el primer tiempo, y las defensas se impusieron a los ataques. Los del Maresme se asomaron al equilibrio y no permitieron distanciarse a los de Toni Esteller con un parcial de tan sólo 2-1. Pero las cosas son lo que son, y el choque empezó a sentenciarse en el segundo periodo. Los locales elevaron su actitud en ataque y en defensa y eso propició la harmonía suficiente para jugar más cómodos y entablar una lucha desigual que acabó con un parcial de 6-1. Tras el descanso más de lo mismo. Los de Ernest Gil intentaban incrementar el ritmo, pero era insuficiente ante la superioridad local. Ricardo Perrone y Blai Mallarach fueron los estiletes del CN Barcelona ante un inspirado aunque desasistido Marc Roca por parte visitante. Un tercer parcial de 5-1 dejaba para la anécdota el último periodo en el que la relajación del CN Barcelona permitió un 2-4 que denotó que el CN Mataró también tuvo carácter.


DIVISIÓN DE HONOR MASCULINA
TERCERA JORNADA, 25/10/2008

CN BARCELONA 15 - CN MATARÓ QUADIS 7

CN Barcelona: Iñaki Aguilar, Richard Campbell (2), Balasz Sziranyi (2), Ricardo Perrone (3, 2p), Eric Marsal (2), Marc Hernández, Rhys Howden (2), Marc Ahullo, Joel Esteller, Pere Estrany (1), Blai Mallarach (3), José Rodríguez, Daniel Sulla.
Entrenador: Antoni Esteller

CN Mataró Quadis: Jordi Fernández, Pau Bach, Francesc Sánchez, Nicholas O’Halloran, Romain Blary (1), Josep Picas, Albert Garcia (1), Francesc Garcia, Alex Codina, Jordi Garcia, Marc Roca (3, 1p), Marko Dragcevic (2, 1p), Mario LLoret.
Entrenador: Ernest Gil

Parciales2-1 / 6-1 / 5-1 y 2-4
Árbitros Fernando Moreno y Antoni Muntané

Via:  WPA - Waterpolo Asociación (25-10-08)  

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)