www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 11 d’octubre del 2008

No problem ?

Què en saps dels teus nous socis ?

Encetem amb aquest post una sèrie  (etiqueta o índex temàtic: gestió esportiva)  dedicada a presentar idees per una gestió esportiva eficaç i de qualitat. Una gestió esportiva moderna, molt lluny de la penosa actualitat "pre-derramàtica" del nostre estimat CNB.

En tots els clubs esportius hi ha lloc per a la millora. En alguns més que en uns altres. Com ara em dedico a visitar i assessorar molts clubs esportius, trobo que la majoria podria millorar el seu compte de resultats fent alguns petits ajustaments.
* Valerie Foldvary (Suport a la gestió esportiva)


És important saber el "per què" una persona es va apuntar en el teu club esportiu, ... si el que vols és mantenir-la com a soci/ia. Les raons de començar una vida activa són diferents per a cada persona, però solen tenir un caràcter emotiu: les persones volen canviar quelcom que no els agrada de la seva vida. Potser tenen por per alguna cosa que els ha dit el metge sobre la seva vida sedentària, potser no es troben còmodes amb el cos que tenen ara i se senten malament per això. Potser es troben sols i busquen un component social en el teu club. Poden ser moltes coses, però cal que sàpigues la raó que els va motivar a fer-se'n socis.

Les persones sedentàries necessiten quelcom que els empenyi a canviar la seva inactivitat a una vida més moguda. Si no tenen aquest estímul, es mantenen en el seu estat de sedentarisme. Aquesta motivació sol tenir les seves arrels en el dolor o en la por; de veure's gras, poc atractiu o amb dolències i malalties. Ara bé, hi ha quelcom que els motiva a solucionar el seu problema un dia, i aquest dia entren en el teu club. La gent no es desperta un dia dient "estic engreixant-me, vaig a apuntar-me a un club esportiu". Ells saben que s'estan engreixant fins que un dia passa quelcom que els dol tant que busquen solucionar el seu problema. Pot ser un comentari d'un espòs, provar-se roba de l'any passat, etc. Aquest moment de dolor és l'estímul que necessiten per a empenye'ls a prendre mesures.

Després d'un temps, la seva bona voluntat començarà a flaquejar. S'obliden del "dolor" i les raons que els van motivar a apuntar-se al club. Les seves vides anteriors, còmodes i sedentàries, són cada vegada més enyorades. Corre el perill de l'abandó dels seus bons propòsits i la seva inscripció al teu club. Per aquesta raó és imprescindible mantenir vives en les seves ments les raons fonamentals del "per què" es van apuntar. Tu hauries de conèixer aquestes raons i utilitzar-les en "la revenda" del soci que es vol donar de baixa.

divendres, 10 d’octubre del 2008

Dramàtica, o millor dit ... "derramàtica" ?

Significativa distinció al CNB

El CN Barcelona recibe la Creu de Sant Jordi

Con motivo del centenario del Club Natació Barcelona. la entidad pionera de la natación española recibió ayer la Creu de Sant Jordi por los servicios prestados a la sociedad catalana en el terreno cívico y cultural por parte de la Generalitat de Catalunya. El Molt Honorable José Montilla fue el encargado de entregar a Sebastià Millans, el presidente del club cenebista, este galardón en un acto solemne celebrado en el Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

La entidad recibió esta distinción por haberse convertido en una de las grandes iniciativas de la sociedad civil catalana y en la entidad deportiva más emblemática de la ciudad, con un papel fundamental en la fundación de las federaciones catalana y española de natación. En este 2007, año de su centenario, el club se sigue consolidando como una entidad lúdico-deportiva de primer nivel, con once secciones deportivas en funcionamiento y una labor significativa por lo que respecta a la obra social.

Font: WPA - Waterpolo Asociación (27-06-07)


dijous, 9 d’octubre del 2008

Aquest encara no ha descobert el "chollo" de les derrames

dimecres, 8 d’octubre del 2008

Més reconeixements al CNB

El CN Barcelona recibe la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona

El Ajuntament de Barcelona ha concedido la Medalla d’Or de la Ciutat al Club Natació Barcelona por sus Méritos Deportivos con motivo del centenario de la entidad.
La entrega de este galardón, por parte del Alcalde de la ciudad, el Sr. Jordi Hereu, tendrá lugar mañana jueves 8 de noviembre en el Saló de Cent del consistorio barcelonés a partir de las 19:30 horas.

Font: WPA - Waterpolo Asociación (07-11-07)



El ramat

Que n'aprenguin!! ... Cal especificar quins directius de quin Club?

El CN Terrassa renuncia a jugar l'Eurolliga per motius econòmics 

El Club Natació Terrassa ha anunciat aquest dimarts que l'equip sènior masculí de waterpolo no disputarà competicions europees la pròxima temporada per motius econòmics. Com a tercer classificat de la Lliga Nacional Divisió d'Honor 2007-2008, el conjunt egarenc havia de participar en la primera ronda de l'Eurolliga que se celebrarà a principis d'octubre però el club no ha trobat patrocinadors per participar en aquest campionat. La renúncia a Europa també és, segons el CN Terrassa, un acte de responsabilitat vers la massa social i els jugadors ja que permetrà garantir l'estabilitat econòmica de la plantilla i afavorirà que el funcionament general de l'entitat no se’n ressenti.

Font: esportcatalà (22-07-08)

Així com una persona viatjada se'n fot dels nazionalismes, qualsevol soci que visiti el web del CN Terrassa se'n riurà de les paraules del president Millans repetint que el nostre és un dels millors clubs d'Espanya i Europa. Potser ho va ser, i ara es viu dels records.

De debò, passeu una estoneta pel web del quart club de Catalunya, 43.000 metres quadrats, amb instal·lacions modernes, i uns equipaments i serveis de qualitat. Una Junta Directiva amb email personal de cada membre, reserves per internet de qualsevol servei o pista esportiva, instal.lacions i equipaments modèlics, descàrrega de l'himne del club, i una extensa llista que us convido a que descubriu vosaltres mateixos/es.Ah! i fixeu-vos en la quota.

Fantàstic! Quelcom que no aconseguirem mai amb la nostra incapaç Junta Directiva. Però sí amb una propera Junta de gent de mitjana edat, entussiasta i engrescadora, amb idees modernes i amb molta empenta. Aquesta gent ja hi és al Club, i s'està organitzant.

Felicitem al president del CN Terrassa, Sr. Jesús Cortès (president de l'Associació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya, AECNC) i al director general Sr. Albert Cucarella, pel seu brillant exercici de responsabilitat i de sentit comú en vers la seva massa social, pensant en l'estabilitat present i futura del seu club. Ells estan prenent decissions en previssió de les dificultats que tindran tots els clubs esportius en els propers mesos de crisi econòmica generalitzada. 

I nosaltres què, Srs Millans i Moncunill? Preparant una altra derrama? 


Un soci, socarroner ell, ens comenta que podrien intercanviar les respectives Juntes Directives aquests tres anys que -en teoria- li resten de mandat al president Millans. I a veure d'aquí a llavors com trobaríem un club i l'altre...

dimarts, 7 d’octubre del 2008

I si qui els gestiona té un forat a la butxaca ...

Jornada de Submarinisme Adaptat al CNB

Llibertat de moviment !


El passat 28 de setembre es va celebrar la jornada amb una inscripció de 20 participants (quantitat autolimitada, ja que hi havia encara més persones amb ganes de venir) un rècord de participants, fins aleshores! També va ser molt nombrosa la quantitat de submarinistes entre instructors, dive-masters, rescues, etcètera.

Les excel·lents instal·lacions del Club Natació Barcelona van ser el marc ideal per a la pràctica dels bateigs de submarinisme. Amb una amplada de piscina de vint-i-cinc metres els participants varen gaudir d'un bon espai en un ambient ideal. Hem de dir que el Club Natació Barcelona va facilitat en tot el que estava a les seves mans la realització de la jornada.

Durant els dies previs a la jornada la selecció d'instructors i la llista de participants es va omplir ràpidament. Tothom volia venir a donar un cop de mà. Hem de dir que els membres de la comunitat de submarinistes que es comuniquen per les diferents plataformes de contacte per internet ens han manifestat el seu recolzament i molts dels qui no podien venir s'han ofert per altres ocasions. Moltes gràcies a tots!!!

La jornada va començar a les 7.30 h, a les portes del Club Natació Barcelona. Els instructors i alguns dels participants que venien de més lluny anaven arribant. Al voltant de les 8.15h va arribar el transport amb tot el material per al busseig. Entre tots es va descarregar i situar al costat de la piscina olímpica del Club Natació Barcelona.

A les 8.45 en una sala des d'on es podia contemplar el blau del mediterrani i la piscina on faríem l'activitat, començava la reunió d'instructors. A les 9.15 donàvem la benvinguda als participants i després de fer una explicació sobre el submarinisme i l'equipament que s'usa per fer-lo es van distribuir els grups d'instructors amb els participants. Tot va transcórrer amb un alt grau de complicitat i "bon rotllo" des del començament de la jornada.

A les 10.00 ens esperava un suculent esmorzar al restaurant del Club Natació Barcelona. Acte seguit: a la piscina! Els nervis dels participants es barrejaven amb les ganes d'una nova experiència que tots notaven a la seva pell. Així va començar la sessió de batejos a l'aigua. Passats els primers moments d'inseguretat que tots hem tingut davant d'un regulador, es transforma amb màgia... "puc respirar sota l'aigua!" les persones amb tetraplegia en molts casos tenen poca capacitat pulmonar i poder gaudir de la ingravidesa i respirar normalment tot i la poca capacitat pulmonar. Eren descobriments que es barrejaven amb emocions i ganes de fer més coses!!!

Les persones i les emocions... si no fos per les emocions que podem anar descobrint a la vida tot seria més gris i trist, oi? I consti que val per a tothom, ja que els espectadors de la Jornada podien també sentir les emocions en veure (participants inscrits i participants bussejadors) com de bé se sentien els participants en aquest fluir dinàmic d'energia positiva.

Aquesta va ser la clau de la jornada: l'energia positiva, el "bon rotllo" (tal com ho va qualificar l'Isabel Ribas, delegada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, durant l'entrega de diplomes i veient el resultats i la disbauxa entre participants, instructors i acompanyants).

La Jornada va ser una realitat gràcies al patrocini de l'Institut Barcelona Esports, Club Natació Barcelona i Mutua General de Seguros i amb la col·laboració d'Alpha Subacuatic, el IEM (Institut d'Estudis Mèdics), que va ser present a la Jornada amb un equip preventiu, Fundació Institut Guttmann i FEDAS (Federación Española de Actividades Subacuáticas). L'organització de la Jornada va anar a càrrec de Gumfaus, SL -màrketing social- en la seva activitat d'"Esport Adaptat, ÉS ESPORT!".

Moltes gràcies a tots per la vostra entrega, la vostra il·lusió i la vostra manera de fer les coses. En la justa proporció... estem canviant el món de les coses perquè siguin coses per a tots... i per igual.


Albert Font
Submarinisme Adaptat 2008

dilluns, 6 d’octubre del 2008

Vice-presidents d'alt risc

Esport adaptat en el CNB

Les aigües de Barcelona acullen una jornada de submarinisme adaptat

En aigües de Barcelona, més concretament a les instal·lacions del Club Natació Barcelona, es durà a terme aquest diumenge la quarta edició de la Jornada de Submarinisme Adaptat, activitat  adreçada a persones amb alguna discapacitat física com a conseqüència  de patir tetraplegia, paraplegia o d'altres malalties més lleus. 

Amb el busseig les persones amb aquests tipus de problemes gaudeixen de moviment tridimensional i exerciten qualsevol múscul, encara que tingui poca capacitat per fer-ho. Aquesta any, i com a novetat, la diada es dividirà en dues parts amb escenaris diferents, al matí es faran pràctiques a una piscina i a la tarda les activitats tindran lloc al mar.

Font: esportcatalà (27-09-08)

diumenge, 5 d’octubre del 2008

Mort anunciada


INÈRCIA o INÈPCIA (= qualitat de inepte)


Grup de Marxaires del CNB



XXII Clàssica a Núria
dissabte, 18 d'octubre de 2008


Bona nit a tothom - El temps passa volant ...
Ja tenim aquí la nova convocatòria de la clàssica de Núria pel 18 d'octubre d'enguany.
Aquest any limitem la convocatòria a un autobús, sobretot pel que fa al restaurant, ja que l'experiència no va ser molt bona.

Au, ens veiem a la muntanya!
Salut!
Xavier


Una altra panoràmica de Queralbs-Núria

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)