www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 11 d’octubre del 2008

Què en saps dels teus nous socis ?

Encetem amb aquest post una sèrie  (etiqueta o índex temàtic: gestió esportiva)  dedicada a presentar idees per una gestió esportiva eficaç i de qualitat. Una gestió esportiva moderna, molt lluny de la penosa actualitat "pre-derramàtica" del nostre estimat CNB.

En tots els clubs esportius hi ha lloc per a la millora. En alguns més que en uns altres. Com ara em dedico a visitar i assessorar molts clubs esportius, trobo que la majoria podria millorar el seu compte de resultats fent alguns petits ajustaments.
* Valerie Foldvary (Suport a la gestió esportiva)


És important saber el "per què" una persona es va apuntar en el teu club esportiu, ... si el que vols és mantenir-la com a soci/ia. Les raons de començar una vida activa són diferents per a cada persona, però solen tenir un caràcter emotiu: les persones volen canviar quelcom que no els agrada de la seva vida. Potser tenen por per alguna cosa que els ha dit el metge sobre la seva vida sedentària, potser no es troben còmodes amb el cos que tenen ara i se senten malament per això. Potser es troben sols i busquen un component social en el teu club. Poden ser moltes coses, però cal que sàpigues la raó que els va motivar a fer-se'n socis.

Les persones sedentàries necessiten quelcom que els empenyi a canviar la seva inactivitat a una vida més moguda. Si no tenen aquest estímul, es mantenen en el seu estat de sedentarisme. Aquesta motivació sol tenir les seves arrels en el dolor o en la por; de veure's gras, poc atractiu o amb dolències i malalties. Ara bé, hi ha quelcom que els motiva a solucionar el seu problema un dia, i aquest dia entren en el teu club. La gent no es desperta un dia dient "estic engreixant-me, vaig a apuntar-me a un club esportiu". Ells saben que s'estan engreixant fins que un dia passa quelcom que els dol tant que busquen solucionar el seu problema. Pot ser un comentari d'un espòs, provar-se roba de l'any passat, etc. Aquest moment de dolor és l'estímul que necessiten per a empenye'ls a prendre mesures.

Després d'un temps, la seva bona voluntat començarà a flaquejar. S'obliden del "dolor" i les raons que els van motivar a apuntar-se al club. Les seves vides anteriors, còmodes i sedentàries, són cada vegada més enyorades. Corre el perill de l'abandó dels seus bons propòsits i la seva inscripció al teu club. Per aquesta raó és imprescindible mantenir vives en les seves ments les raons fonamentals del "per què" es van apuntar. Tu hauries de conèixer aquestes raons i utilitzar-les en "la revenda" del soci que es vol donar de baixa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)