www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 17 de gener del 2009

Barcelona ret homenatge als seus millors pilotaris

Carles Sanz Barrionuevo, Emiliano Skufca Vieitez i Marc Capdevila Cabestany, jugadors de la Federació Catalana de Pilota (FCP) residents a Barcelona i que tenen en comú haver aconseguit èxits destacats les darreres temporades han estat rebuts aquest dimecres a l'Ajuntamentde Barcelona on han rebut una placa commemorativa de reconeixement a la seva trajectòria.

A la recepció que ha tingut lloc al Saló de Cròniques del consistori barceloní han assistit, amés dels jugadors, nombrosos familiars, amics i federatius, encapçalats per Agustí Brugués, president de la FCP, que els han volgut fer costat.

L'acte ha estat presidit pel primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Carles Martí, i per Pere Alcober, delegat d'Esports. Tots dos han coincidit a destacar la implantació des de fa anys d'un esport d'origen basc a la Ciutat Comtal i han felicitat els esportistes pels seus resultats.

Per la seva banda, Brugués ha explicat el perfil esportiu i humà de cadascun dels esportistes i ha destacat la seva vinculació a la ciutat ja que tots tres pertanyen al Club Natació Barcelona del que ha dit és "el planter de pilotaris catalans".


Font: esportcatalà (14-01-09)

Tot recordant Bobby Fischer

Avui fa un any que ens va deixar la llegenda dels escacs,
als 64 anys. Tants anys com caselles té el tauler.













Robert James Fischer, més conegut com Bobby Fischer (Chicago, Illinois, Estats Units, 9 de març de 1943 - Reykjavík, Islàndia, 17 de gener de 2008), campió mundial d'escacs entre 1972 i 1975.


Frases cèlebres de Bobby Fischer:
  • "No sóc un geni dels escacs, sóc un geni que juga als escacs"
  • "Els escacs són la vida"
  • "Hi ha jugadors forts i bones persones. Jo sóc un jugador fort"
  • "No crec en la psicologia, crec en les bones jugades"
  • "Jo dono el 98 per cent de la meva energia mental als escacs. Uns altres donen tot just el 2 per cent"
  • "No tinc amics propers i no guardo cap secret. No necessito amics. Només li dic tot el que penso a tot el món"
  • "Hi ha massa jueus en els escacs. Semblen haver-lo pres per assalt. I no es vesteixen molt bé. Això no m'agrada. Si jo sóc jueu? Només per part de la meva mare"
  • "Totes les dones són febles. Són estúpides comparades amb els homes. Mai haurien de jugar als escacs"
  • "Odio a la premsa. Va contra la llei assassinar a un periodista?"
  • "Sóc un individu detestable. Els meus ideals són els escacs i els diners. Vull ser riquíssim. Tothom vol ser-ho, però cap ho diu. És pecat?"
  • "M'oposo a que diguin que sóc un geni dels escacs. Em considero un geni en general que, casualment, juga als escacs. És molt diferent. Mirin a Kasparov: ell és un geni dels escacs. Fora del tauler, en canvi, és un idiota". 

Tribute to Bobby Fischer -Simply The Best-

divendres, 16 de gener del 2009

L'amic Sebastià agafa la bicicleta

 

Ja cal que el "Presi" Millans pedalegi de valent fins
a l'assamblea del proper abril, en la 7mana de Sant Jordi,
si no vol tenir una desagradable sorpresa.

Magnífic testimoni de la sòcia Roser Ponsati

La Roser ha lluitat molt per la igualtat d'homes i dones en el món de l'esport

En la família de la Roser, l'esport sempre ha estat molt present. De petita, el seu oncle la duia al Club Natació Barcelona, i sempre ha fet molt d'esport. Va lluitar perquè les dones poguessin ser sòcies del CNB a través d'un referendum i ho van aconseguir. Avui dia, totes les dones poden ser sòcies del club, però segueix havent bastant discriminació perquè en la junta directiva només hi ha una dona.

dijous, 15 de gener del 2009

En el CNB imparteix classes un dels més prestigiosos Mestres de Tai-Txi

Manel Aguilar i Alés, un dels més prestigios Mestres de Tai-Txi del nostre país, imparteix classes al CNB.

La fotografia està feta a la VIII Marató de Tai-Txí d'Espanya, el 15 d'octubre del 2006, en el Centre Maremàgnum de Barcelona.

Al seu darrera, i un xic tapada pel Mestre Aguilar, podem veure a l'antiga monitora de Tai-Txi del CNB, la Maria Solans.

Clica per engrandir

Captura d'imatge del vídeo amb el Mestre Manel Aguilar
fent una demostració en el següent vídeo.
El veureu als 3min 6seg.


Captura d'imatge del vídeo amb sòcies del CNB,
amb la gorra blava i amb l'escut a la samarreta.


I ara el vídeo (00:04:50)


Victoria del CN Barcelona ante el Martiánez

El CN Barcelona se ha llevado la victoria en el partido avanzado a la duodécima jornada de la División de Honor masculina de waterpolo. Los cenebistas han sumado su cuarta victoria consecutiva y han derrotado al CN Martiánez por 7-10. El equipo de Toni Esteller, que tuvo en Blai Mallarach a su máximo anotador con cuatro tantos, ya se colocaba tres arriba (0-3) en el primer parcial del encuentro y supo administrar esta diferencia en los 24 minutos restantes. Los canarios, que marcaron tres de sus siete goles en lanzamientos de penalti, tan sólo pudieron ajustar el resultado en diversos momentos del juego hasta una desventaja de dos tantos.

DIVISIÓN DE HONOR MASCULINA
DUOÉCIMA JORNADA, 14/01/2009

CN MARTIÁNEZ 7 – CN BARCELONA 10

CN Martiánez: Yurismel Horta, Kevin Witt, Alberto Hernandez, Fernando Carpena (1), Vladimir Cosic (1), Raúl Silva (1), Guillermo Meca, Juan Pablo Sánchez (2, 2p.), Ramón Díaz (2, 1p.) y Aday Doniz.
Entrenador: Chava Gómez

CN Barcelona: Iñaki Aguilar, Richard Campbell (2), Balasz Sziranyi, Kiko Perrone (3), Eric Marsal, Marc Hernández, Ryhs Howden (1), Joel Esteller, Pere Estrany, Blai Mallarach (4) y Jose Rodríguez.
Entrenador: Toni Esteller

Parciales: 0-3, 3-2, 4-4 y 0-1
Árbitros: Oriol Jaumandreu y Sisco Sánchez

dimecres, 14 de gener del 2009

Per al CNB només sortirà el sol quan plegui l'amic Millans, voluntàriament o a la força


Comença la lliga estatal d'eina amb victòria del Natació Barcelona

A la primera jornada de la lliga estatal de clubs d'eina, el representant català en Divisió d'Honor, el Club Natació Barcelona va aconseguir els dos punts en joc en la seva visita al Club Stadium Venècia de Saragossa demostrant és un dels equips més potents de la competició. L'expedició cenebista , amb el delegat Joan Molinas al capdavant estava formada per Carles Sanz, Marc Capdevila, Javier Carro, Iñigo Soroa, Ivan Calbó i Emiliano Skufca.

En el primer partit, el de paleta amb pilota de cuir, l'equip de l'Escullera va alinear Sanz i Capdevila que tenien com rivals els aragonesos López i Antón que en el seu terreny de joc podien ser difícils; res més lluny de la realitat, Sanz, brillant i ben acompanyat pel jove Capdevila que debutava com titular en aquest tipus de competicions, van prémer des del principi l'accelerador i no van tenir cap dificultat per a imposar-se per 35 a 24.

En el partit de pala curta, l'equip català va formar amb Ivan Calbó i Emiliano Skufca, contra la parella excampiona d'Europa de la modalitat, formada per Oscar Mercado i Sergio Idoipe. Partit difícil que va ser el debut d'Skufca en la modalitat. Des de bon principi, els aragonesos no van donar quarter als catalans, i amb pilotades potents i col·locades van dominar el matx fins a arribar a un tempteig de 39 a 29 al seu favor. A partir d'aquí canvi radical, amb el partit pràcticament perdut Calbó i Skufca, amb el servei al seu favor i el conseqüent canvi de pilota, es van jugar a cara i creu cadascun dels punts. Servei agressiu i pilotes ben dirigides van resultar efectives atès que els catalans van arribar abans al cartró 40 mentre els seus rivals es van quedar definitivament ancorats en el 39.

Triomf important que els de l'Escullera han de reeditar aquest dissabte a les instal·lacions de la Vall d'Hebron enfront el Club El Olivar, també de Saragossa.

Font: esportcatalà (12-01-09)

dimarts, 13 de gener del 2009

Masterclass de Tai-Txi al CNB

Sembla ser que el Departament d'Activitats del CNB (al davant del qual hi és la Sra. Meritxell Moncunill, la germaníssima del vicepresident que viu a Alacant) no té gaire interès en promocionar la Masterclass de Tai-Txi entre els socis i sòcies del CNB. Avui dimarts, per fi han penjat en el moble metàl·lic del vestíbul habilitat per tal funció, un full irrisori i a l'alçada dels turmells informant d'aquesta Masterclass. Fins avui dimarts, l'única informació a l'abast dels socis d'aquest esdeveniment era el mateix i esquifit full penjat en una pissarra del passadís que comunica les sales d'activitats amb la piscina del Club. També hi és al web del Club, però t'has d'espavilar força per trobar-la.

Sra. Meritxell Moncunill, tan costa penjar un pòster prou generós a la pissarra del vestíbul principal del Club? Escolti, ni que sigui amb mida Din-A3.


Mireu, són molts els socis i sòcies que n'estan farts de que no durin gaire els millors monitors que han passat pel Club. Em diuen que el Manel Aguilar i Alés és un dels millors Mestres de Tai-Txi que hi ha actualment en el nostre país, i és una benedicció que imparteixi classes en el CNB. Però tenint en compte que tan solament imparteix una hora diària de dilluns a dissabte, a raó de 12 euros/hora (quantitat que considerem petita per a un Mestre del seu reconegut prestigi), aviat agafarà el camí d'altres magnífics i magnífiques professionals que l'han precedit en el CNB, i se n'anirà pel poc interès que desperta la seva activitat entre els responsables del Club, i acceptant ofertes econòmiques més dignes.

Sra. Moncunill, si econòmicament el CNB no es pot permetre -som conscients de la delicadíssima situació econòmica del CNB, que fins i tot ha arribat a deixar d'abonar part de la totalitat de les classes a alguna monitora, ajornant fins al mes següent una part d'aquest pagament, i amb l'excusa de l'angoixa econòmica que pateix el Club- pagar al Mestre de Tai-Txi d'acord amb el seu prestigi, aleshores faci al menys quelcom per promocionar aquesta magnífica activitat entre la massa social del CNB, a fi de que més gent s'hi engresqui, per incrementar les hores de formació de Tai-Txi en el nostre Club.

De debò cal que les classes de Tai-Txi es facin a porta tancada? Es que no es poden fer a la vista dels socis que vulguin extasiar-se amb els moviments d'aquest mil·lenari art? Sens dubte que molts sentirien interès en apropar-se al Tai-Txi.

Cada cop hi ha més socis i sòcies que es questionen la preparació,  l'experiència prèvia i la capacitat de la Sra. Moncunill per l'important i clau càrrec que ocupa en l'organigrama del CNB.

Caldrà preguntar-li al seu germà a la propera assemblea, si aquest cop es digna fer acte de presència, si hi ha hagut favoritisme en el procés de selecció de la seva germana pel càrrec. Ah! Però què potser no hi va haver un procés de selecció? ... És que potser va ser seleccionada a dit? Presumpte nepotisme al CNB?

Estarem a l'aguait i us en informarem de quanta gent ha assistit a les dues Masterclass de Tai-Txí.

dilluns, 12 de gener del 2009

" ... de la materia gris del cerebro del Presidente! "

Bústia del soci/ia

Socios y socias,

A las 9:45 de la mañana del sábado 10 de enero, recibí del CNB un burofax en mi domicilio, en el que se me informaba de que las cuentas de la Sección de Petanca NO se pondrán a nuestra disposición para ser revisadas hasta que toda la contabilidad del CNB esté auditada. Esto será aproximadamente en marzo o abril, puesto que la normativa vigente en materia contable permite 3 meses desde la finalización del ejercicio con el fin de poder formular las Cuentas Anuales para su presentación y posterior aprobación por la Asamblea.


Me reitero en la falta de palabra y seriedad de nuestro Presidente, ya que una vez más -y creo que hasta el infinito- ha incumplido su promesa tal y como os informamos con anterioridad, ya que nos prometió que las cuentas de la Sección de Petanca se pondrían a nuestra disposición, como máximo, esta misma semana.

Este cambio de decisión nos da la razón muy claramente, puesto que entiendo que los hechos denunciados en este blog por el presunto despilfarro del presupuesto de esta Sección -5.088 €-, se CONFIRMA ROTUNDAMENTE al negarnos el acceso a la información contable.  Es por todo ello que no albergo la más mínima duda de que ha existido malversación de fondos en la aplicación del presupuesto, en unos conceptos que se salen del marco deportivo por parte del Delegado y contando con el beneplácito del Presidente.

No obstante, el Presidente Millans tiene la desfachatez de admitir y asumir como un gasto normal, corriente y habitual de cada temporada ...

  • ... la compra de nuevos uniformes -¡cada temporada y por un valor cercano a los 3600 euros!- para los jugadores de la Sección de Petanca, que según él se cambia todos los años por el desgaste que soportan. Me río yo de ese desgaste, porque no participan en ninguna competición, salvo en la Liga Provincial y en su última división (la 6ª), lo que es un desprestigio para el Club.

  • ... el pago de los desayunos. Pero ¡Ojo! ¡Vaya desayunos! ¿Qué os voy a contar a estas alturas sobre este tema que ya no sepáis?  Lo diré al revés para que me entendáis, "estos pantagruélicos desayunos hacen que nuestros 'deportistas' ofrezcan un rendimiento excepcional en los terrenos de juego".

    ¡ME DESCUBRO ANTE EL ASOMBROSO RAZONAMIENTO DEL PRESIDENTE MILLANS! ¡LEVANTO UN MONUMENTO A  MAYOR GLORIA DE LA MATERIA GRIS DEL CEREBRO DEL PRESIDENTE! ¡CHAPEAU!

    Sr. Presidente,
    se nota que Ud. no tiene ni idea de lo que es la Petanca como deporte de competición. Y además, pienso que jamás le ha interesado saberlo, aún siendo una Sección que está bajo su mando. Es por ello que le sugiero que se informe mejor antes de referirse despectivamente a este deporte.

    En fin, en vista del éxito, no me queda otra opción que esperar ver esas cuentas y analizarlas exhaustivamente en cuanto el auditor finalice su labor. Y posteriormente pedir las explicaciones pertinentes al Presidente Millans y Delegado Fusté en la próxima Asamblea General Ordinaria, delante de todos los socios y socias asistentes, que espero que seáis muchos.

    Juan Carrasco

  • diumenge, 11 de gener del 2009

    No és neu. És calamarsa.

    Aquest era l'aspecte de la Platja de Sant Sebastià el dia de Reis per la tarda. No és neu, és calamarsa. Però a què fa patxoca?


    Nota: Aportació del soci Albert Giralt.

    En l'assemblea de socis ja patirà el repàs que es mereix


    ¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

    Morositat de Sebastià Millans,
    ex-president del Club Natació Barcelona
    (Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

    Clica la imatge per engrandir-la

    ¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

    Creative Commons License
    Free counter and web stats

     
    Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)