www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 3 de març del 2012

El CN Barcelona, seu del bossaball a Catalunya

El Club Natació Barcelona és la seu del bossaball a casa nostra i aquest cap de setmana se'n fa la presentació.


Clica per veure el reportatge original (03-03-2012)

divendres, 2 de març del 2012

El CN Barcelona presenta el bossaball a Barcelona


Clica per veure el reportatge original (01-03-2012)

dimecres, 29 de febrer del 2012

Vicens Forner (soci del CN Barcelona): «La Barceloneta és el millor barri del món»

GENT DE CIUTAT VELLA | Forjador i fotògraf. VEÍ EMBLEMÀTIC DEL BARRI

Quarta generació. Els seus avis, pares i fills es van criar a la Barceloneta, un barri que defensa a capa i espasa i, també, amb la seva càmera

Vicens Forner 
(Clica per a engrandir)
Vicens Forner Puig (Barcelona, 1949) no vacil·la a l'afirmar que «la Barceloneta és el millor barri del món». Ho proclama ben alt, mentre camina per la platja de davant del seu edifici, des d'on observa bona part del barri i, sobretot, el mar. Forner té motius per estar orgullós, ja que els seus avis, els seus pares, els seus fills i, per descomptat, ell mateix han nascut i s'han criat en aquest barri marítim. És on viu i on té el seu negoci de forja i treballs en metall per a vaixells, un dels pocs tallers que donen servei al port que encara queden al passeig de Joan de Borbó. A la taula del seu despatx hi té diverses càmeres fotogràfiques, la seva altra passió, amb les quals ha realitzat ja centenars de milers d'imatges d'un barri en risc d'extinció.

-¿Desapareixerà, la Barceloneta?

-No podem aturar el progrés. D'aquí 30 anys ja no coneixerem la vella Barceloneta. En poc temps ha desaparegut l'escullera, que van eliminar quan van obrir la nova bocana. A l'escullera hi anaven les parelles de nit i també hi anaven els pescadors de canya. Tampoc ja no existeixen els dos restaurants que hi havia allà: el Porta Coelli i el Rocamar. I ara els veïns no poden entrar al port, que està tancat. En canvi, abans tot el barri accedia al port i de fet en vivia, del port.

-¿I ara ja no?

-En absolut. Antigament, el 20% dels veïns vivien de l'estraperlo. Tot arribava pel port i a la Barceloneta aconseguies coses que encara no es coneixien a la resta de la ciutat. Trobaves tabac ros americà original en qualsevol bar. I, a més, tot el barri treballava al port com a estibadors, fusters de ribera, pintors... Tot eren oficis relacionats amb el mar. Ara ja no hi és, aquell barri mariner, ni tan sols de pesca, que està sent substituïda per la nàutica. I després hi ha els que treballen a les llanxes dels pràctics, a les golondrines... Aquí no hi havia atur.

-La transformació continua.

-L'última novetat és la construcció d'una marina de luxe, per a iots de fins a 100 metres d'eslora. Serà com Montecarlo, però els veïns hi estan en contra. Tenen por que al final tirin a terra les cases per fer-hi apartaments. I és que ara encara hi ha gent que paga lloguers de 80 euros. Els veïns intueixen que els poden treure del barri. I nosaltres, i jo m'hi incloc, volem morir aquí, que és on, a més, molts vam néixer.

-Entre els veïns hi ha persones molt grans.

-Sí. I aquesta gent gran depèn de la simbiosi entre ells. La veïna del costat, per exemple, li compra el menjar al mercat a una altra. A més, canviar una persona gran de pis, de barri, li pot significar la mort. Normalment, ningú es preocupa d'aquests avis, per als quals no hi ha residències a la Barceloneta. Tampoc tenen ascensors a casa, tot i que al seu dia es va anunciar un pla per instal·lar-los. Fins i tot s'havia dit que es construiria un centre per a malalts d'Alzheimer, de la Fundació Pasqual Maragall, al costat de l'Hotel Vela, però ara ja han retirat el cartell i serà un centre de la marca de roba Desigual.

-Però vostè té la foto del cartell.

-Jo ho fotografio tot i d'aquesta manera tinc un arxiu del barri. Les coses canvien tan de pressa que la memòria no les pot retenir. Dels últims sis anys tinc 500.000 fotografies digitals. Fins i tot he escrit un llibre, que encara no s'ha publicat, amb històries verídiques i fotografies del barri, com per exemple de l'antiga plaça de toros.

-¿D'on li ve, aquesta voracitat fotogràfica?

-He estat aficionat a la fotografia tota la vida. El meu pare ja ho era. A més de tenir el taller de forja per a vaixells també sóc escultor en ferro. Però la meva frustració ha estat sempre no haver après a dibuixar. La fotografia ha estat un substitut i ha omplert un espai en mi. Sobretot les fotos de la Barceloneta.

-Vostè no surt del barri.

-M'he passat anys seguits sense sortir de la Barceloneta. Aquí vaig néixer, a casa, amb una llevadora. Sempre he treballat i viscut al barri. I la platja està davant de casa meva. A vegades, com a molt he anat fins al Raval o el Gòtic. És que aquí s'hi viu molt bé, és el millor barri del món. Durant 200 anys ha estat un cul-de-sac i això era una sort, perquè a l'hivern no venia ningú. Ens coneixem tots tant que si entro en un bar no cal que saludi el cambrer perquè el veig cada dia.

Clica per llegir l'entrevista original (29-02-2012)

dilluns, 27 de febrer del 2012

El CN Sant Andreu s’emporta el derbi barceloní davant el CN Barcelona (9-6)

La tretzena jornada de la Divisió d'Honor de waterpolo ha significat la quarta victòria del Sant Andreu a la Lliga. Els andreuencs s'han imposat al CN Barcelona per 9 gols a 6.

   El derbi barceloní entre    el Sant Andreu i el CN    Barcelona ha caigut    finalment del cantó dels    andreuencs, que han    guanyat per 9 gols a 6.

   Victòria sorpresa del    CN Sant Andreu, que    d’aquesta manera es posiciona a la classificació i seguirà lluitant fins al final per mantenir-s’hi. Els andreuencs sempre han manat al marcador. El CN Barcelona continuarà a la part mitjana de la classificació.

Clica per veure la notícia original (25-02-2012)

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)