www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

divendres, 30 d’abril del 2010

Mor el fill del fundador del CN Barcelona


* Esquel·la publicada a La Vanguardia d'avui divendres, 30 d'abril del 2010

Una hermana de Joan Vallvé Ribera, vicepresidente del CN Barcelona, condenada por la Audiencia de Girona

La esposa de Hortalà pagará 20 millones a un trabajador ilegal

M. Àngels Vallvé Ribera
Clica para ampliar
La Audiencia de Girona ha condenado a la esposa del presidente de la Bolsa de Barcelona y ex consejero de Industria y Energía, Joan Hortalà, a pagar una indemnización de 20,8 millones de pesetas a un inmigrante que se quedó ciego de un ojo en un accidente cuando trabajaba ilegalmente en la granja que el matrimonio tiene en Oix (Garrotxa).

La sentencia, dictada por la Sección Primera de la Audiencia de Girona, desestima la demanda contra Joan Hortalà porque considera que no quedó demostrado que fuera el titular de los negocios de la granja ni que los regente, a pesar de que es el propietario de la finca donde está ubicada la granja.

Además, según la documentación aportada al juzgado por el Departamento de Agricultura, consta como propietario de la explotación El Castell de Oix el hijo del matrimonio, y como propietaria y titular del negocio, Maria Àngels Vallvé Ribera, esposa de Hortalà y agente de cambio y bolsa.

La sentencia, hecha pública ayer, argumenta en sus considerandos que es la esposa de Hortalà quien aseguró al demandante, quien consta en los informes médicos y quien formalizó el contrato de trabajo. El ciudadano marroquí Abouhafs Youcef demandó a Hortalà y a su esposa por los daños sufridos el 2 de abril de 1992 mientras trabajaba en la finca de la que son propietarios.

El accidente laboral se produjo cuando Youcef estaba desinfectando las instalaciones de la granja y un escape de sosa cáustica le alcanzó en los ojos, en los que sufrió quemaduras graves que le ocasionaron la pérdida de visión del ojo derecho y parte de la del izquierdo.

Clica per veure la notícia original (21-03-2001)
 


Si t'ha interessat aquest post, potser que també t'interessi:
◘  A què es dedica Joan Vallvé Ribera, vice-president del polèmic Club Natació Barcelona?

dijous, 29 d’abril del 2010

Evolució de l'economia del Club Natació Barcelona

Clica per engrandir

Alguns exemples a l'Auditoria de l'exercici de l'any passat, 2009:

◘   El patrimoni net del CNB s'ha reduit respecte l'any 2008 en   
        689.138,73 €
◘   El deute econòmic del CNB a curt termini ha crescut respecte l'any
        2008 en 445.556,78 €
   El total del deute del CNB a curt termini és avui de 1.995.890,37 €, i
        en la tresoreria del club només es disposa de 114.217,21 €
   Les despeses de personal han crescut respecte l'any 2008 en  
        258.692,76 €
◘   L'exercici 2009 s'ha saldat amb una pèrdua de 390.537,04 €, quan l'any
        2008 va ser de 8.017,64 € a favor. I en aquesta pèrdua de
        390.537,04 € no està inclosa la corresponent provisió de la 
        despesa fixa que genera la renda vitalicia que s'abona 
        mensualment als treballadors jubilats amb contracte anterior al 
        l'ú de gener del 1983, i que consta reiteradament, any rera any, en
        l'Informe d'Auditoria. Per la qual cosa aquesta pèrdua podria arribar
        tranquil·lament als 500.000 €.
◘   El còmput total entre els ingressos (83.181,65 €) i les despesses 
        (106.098,23 € ) pel concepte 'massatges', l'any 2009, dóna un dèficit 
        de 22.916,58 €
◘   El còmput total entre els ingressos (11.606,16 €) i les despesses 
        (260.329,89 €) del concepte 'gimnàs' dóna un dèficit de 248.723,73 €.

Circuito Pádel Amateur en el Club Natació Barcelona

Ya está abierta la inscripción para la 4ª Etapa del Circuito Pádel Amateur que se jugará en el Club Natació Barcelona.
Las fechas del torneo serán del 1 al 9 de mayo.

Clica per engrandir


Importante!!!!
Rellenar lo más exacto posible el campo de disponibilidad horaria, 
que es en la que nos basaremos para armar el orden de juego.
*Las consolaciones se jugarán en su mayoría a partir de las 22:00 h.*

dimecres, 28 d’abril del 2010

Quan fou mort el combregaren! (*)

Clica per engrandir

(*) Equivalent català de "¡A buenas horas mangas verdes!"

7 medalles pels saltadors del CNB en el Trofeu Internacional “Tiska Spring 2010” a Polònia

Clica per engrandir

El cap de setmana del 17 i 18 d’abril, Ferran Esteban, Adrià Garcia, Manuel Ros, Daniela Chillida, Carolina Chiner i Júlia Cercavins, tots ells saltadors del Club Natació Barcelona, van participar en el Trofeu Internacional de Salts de Trampolí de Grups d’Edat “Tyska Spring” organitzat pel club polonès UKS Auerbach Tychy.

Ferran Esteban que competia en la categoria “A” (16, 17 i 18 anys) va guanyar totes les competicions en les que va participar i va rebre els guardons de Millor Saltador de la seva categoria i el premi especial per haver realitzat el Salt Millor puntuat. Manuel Ros va ser tercer al trampolí d’1 metre de la categoria “B” (14 i 15 anys). I en la categoria “C” (12-13 anys) Daniela Chillida va aconseguir l’argent tant en trampolí d’1 metre com en el de 3 metres, Júlia Cercavins va ser bronze en trampolí d’1 metre i Carolina Chiner bronze en el de 3 metres.

Adrià Garcia de la categoria “A” va acariciar el bronze tant en la competició de trampolí d’1 com en la de 3 metres quedant-se a tan sols tres punts de la tercera plaça.

En total 7 medalles pels saltadors del CNB que van mostrar un alt nivell de qualitat i dificultat en una competició marcada pel dol de tot el país per la tragèdia aèria ocorreguda en els dies anteriors i per l’accidentada tornada dels nostres saltadors que van haver de substituir l’avió de tornada per un micro-bus i un viatge de 36 hores per Europa degut al tancament de l’espai aeri europeu per l’erupció del volcà islandès Eyjafjalla.

Clica per veure la font original (27-04-2010)


dimarts, 27 d’abril del 2010

Auditoria completa (exercici 2008) dels estats financers del CN Barcelona

Clica per obrir i llegir (33 pàgs. en pdf)

Bona nit Enric,

Aquí te detallo los puntos más importantes a resaltar para que los entregues en Hacienda y procedas a su difusión en el Blog:

Punto 2: ACTIVITAT DE L'ENTITAT
En este punto, además de detallar lo que ya figura, se debería añadir: "También forma parte de la actividad de la entidad el ARRENDAMIENTO DE LOCALES DE NEGOCIO sitos en los edificios del Club construidos en los terrenos en concesión administrativa propiedad de la Autoridad Portuaria de Barcelona" con lo que debería constar en alta censal ante la Agencia Tributaria por el epígrafe del Impuesto sobre Actividades Económicas correspondiente.

Punto 5.7: IMPOST SOBRE EL VALOR AFEGIT
Informa que el Club está exento de aplicar el I.V.A. legalmente respecto a las cuotas de los socios y secciones deportivas únicamente, pero está obligado a repercutirlo y autoliquidarlo, según la legislación vigente, a los arrendatarios de los locales de negocio. Así mismo, también cobra I.V.A. sobre servicios que presta a los socios, tal y como de indica en la lista de precios y tarifas que la directiva hace pública a los socios en el dossier de la Asamblea ordinaria.

Punto 5.8: IMPOST SOBRE SOCIETATS
El Club tendría la obligación de tributar por los ingresos percibidos de los ARRENDAMIENTOS DE LOCALES DE NEGOCIO, ya que éstos tienen fines lucrativos, motivo por el cual no podría acogerse a la ley 49/2002 para entidades sin fines lucrativos.

Punto 15: SUBVENCIONS-DONACIONS I AJUTS
La Fundació C.N.B. ha DONADO al Club 130.218,42 € en el ejercicio 2008 (147.518,43 € en el ejercicio 2007); a falta del dato del año 2009 y teniendo en cuenta que la Fundación consta como tal desde el año 1996, y calculando una cifra media de 110.000,00 €/año, ésta ha podido desviar fondos por un montante de 1.430.000,00 €.
No es finalidad de la Fundació C.N.B. donar los donativos que percibe al Club, puesto que dicha Fundación tiene su objeto social fijado, por lo que podríamos advertir presunto DESVÍO DE FONDOS de los Patronos para aplicar en una finalidad que no es la que consta en sus estatutos.

Nota: Carta recibida mediante correo electrónico

Hisenda investiga el CN Barcelona per un possible frau de l'IVA

Nou lliurament de l'escàndol del CN Barcelona,
a El Triangle (19/4/2010)

ElTriangle.eu (núm. 966)
Clica per poder llegir (en pdf)

El proper dilluns, 3 de maig, un nou capítol a El Triangle 
de la convulsa situació econòmica i social del CN Barcelona.

dilluns, 26 d’abril del 2010

El saben aquell que diu ...?

Clica per engrandir

¿Aún queda algún/na socio/a que crea que la Sra. Anna Pruna y el Sr. Jaime Lissavetzky —máximos responsables, respectivamente, de la Secretaría General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya y del Consejo Superior de Deportes— vayan a otorgar a la actual junta directiva del CN Barcelona una subvención de 600.000 euros cada uno?

Es una barbaridad, y a todas luces improbable, que una junta directiva bajo cuyo mandato crecen escandalosamente, año tras año, las deudas, vaya a ser beneficiada por una subvención pública de 1.200.000 €.

Y más, si esta junta directiva ha recibido una inspección de Treball de la cual ya es conocido el vergonzoso y vergonzante resultado.

Sin contar con las denuncias registradas en Hacienda —que provocarán una inspección— por presunto fraude por desviación irregular de fondos de la Fundación del Club (una Fundación que casualmente se prestan a disolver en breve), y por un presunto fraude por el IVA.

Ya dije en la penúltima asamblea de socios que dudaba —atendiendo a la información que tenía— de que la entidad superase con éxito una inspección de Trabajo, y el tiempo me dio la razón.

Igualmente dudo —atendiendo a la información que tengo— de que el CN Barcelona supere la inspección de Hacienda. Y de nuevo el tiempo me dará la razón.

diumenge, 25 d’abril del 2010

Juan Antonio Samaranch (soci CNB), "Soy franquista ciento por ciento"



"Joan, mañana cuando os levantéis yo ya me habré ido y no pienso volver", li va dir Juan Antonio Samaranch a l'escriptor Joan Llarch a La Curullada, un poblet de la Segarra on tots dos estaven destinats el 1938 com a soldats de la 60 Divisió republicana que manava el dirigent comunista José del Barrio. I és que Samaranch ha tingut algunes vegades una irresistible tendència a fugir quan les coses van mal dades, com també va passar el 1977. Fracassat el partit Concòrdia Catalana en el seu intent de treure algun diputat a les primeres eleccions democràtiques, va aconseguir ser anomenat ambaixador a Moscou i va posar terra pel mig.

Juan Antonio Samaranch Torelló va néixer a Barcelona el 17 de juliol de 1920, un dia que sempre va considerar providencial. Setze anys després, Franco es revoltava contra la República; el 17 de juliol de 1973 seria anomenat president de la Diputació de Barcelona i exactament quatre anys més tard deixaria el càrrec per anar d'ambaixador a l'aleshores URSS, i el 16 de juliol de 1980 va ser anomenat president del Comitè Olímpic Internacional (COI).

El pare de Juan Antonio era un industrial tèxtil que tenia l'empresa Samaranch a Molins de Rei, empresa que faria aigües durant la crisi dels anys setanta. El jove va estudiar el que aleshores deien comerç i va esdevenir professor mercantil. El van cridar a fer de soldat als 18 anys, però es va fugar i va passar al bàndol franquista. El 1946 va caure malalt de tuberculosi, però es va curar i es va dedicar més a l'esport que als estudis. Va fer alguna vegada de boxejador, però on realment va fer-se un nom va ser com a jugador d'un esport poc conegut, el joquei sobre patins, del qual va esdevenir seleccionador nacional. Espavilat, va aconseguir el 1952 muntar un campionat nacional de joquei a Barcelona. Amb els seus amics Juan Vilà Reyes i Federico Gallo tenia tres coses en comú: parlaven sempre en castellà, volien fer carrera dins el règim franquista i eren de l'Espanyol.

Samaranch tenia a més fama de faldiller. El 1955 va ser anomenat regidor de l'ajuntament de Barcelona, però en prendre possessió el governador civil del moment, Felipe Acedo, li va dir: "Joven, a mí los concejales me gustan casados" i, sempre obedient amb el poder, es va casar l'1 de desembre d'aquell any amb María Teresa Salisachs a la catedral de Barcelona. Va començar a valorar molt la informació i es va envoltar d'una colla de periodistes, i també va alternar als cercles de Madrid on es va fer amic del marqués de Villaverde, el gendre de Franco, fins al punt que el dictador el va fer anomenar delegat nacional d'Esports el 1966. Esport i política sempre han estat una bona combinació en la vida de Samaranch.

El 1967 era ja procurador en Corts, mentre es dedicava a participar en empreses immobiliàries amb un toc d'especulació, des de la construcció del barri de Ciutat Meridiana fins l'avortat projecte de fer una ciutat de vacances a la platja del Prat, on tenia interessos el banquer Jaume Castell. El 1973 Samaranch va esdevenir president de la Diputació de Barcelona, càrrec que va ocupar quatre anys, en el qual el va sorprendre la mort de Franco ("soy franquista ciento por ciento", va dir en aquell moment). Llest com la fam, va veure que un futur polític no era possible, i va anar a la URSS a llaurar-se un futur paraesportiu aconseguint els imprescindibles vots dels països aleshores comunistes per ser anomenat president del COI.

Com han dit alguns, el seu passat feixista va semblar esborrar-se quan un altre 17, però d'octubre i del 1986, va anunciar que els Jocs Olímpics de 1992 tindrien lloc a Barcelona. Diuen que duia a la butxaca una castanya, un costum habitual en ell, tan supersticiós com el d'intentar que els fets importants de la seva vida caiguessin en 17 de juliol. Plegar del COI ho va fer un dia abans, el 16 de juliol del 2001. Quatre mesos abans, l'Ajuntament de Lausana, la ciutat del COI, es va oposar a una petició per que fos declarat ciutadà d'honor pel seu passat franquista. L'Ajuntament de Barcelona li havia donar, en canvi, la medalla d'or de la ciutat uns anys abans.

Font: la barceloneta amb l'aigua al coll

Joaquim Fernández (soci del CN Barcelona) en la Final Four de waterpolo masculí




Joaquim Fernández
El colegiado español Joaquim Fernández (*) ha sido designado por la LEN para dirigir partidos en la Final Four de la Euroliga de waterpolo masculina. El árbitro internacional barcelonés viajará a Nápoles para arbitrar encuentros de la final de la máxima competición continental los días 14 y 15 de mayo, donde se encontrará con el jugador ceutí del Pro Recco Guillermo Molina, que buscará su primer título en este campeonato. De este modo, Quim Fernández toma el relevo de su compañero Sergi Borrell como árbitro español en esta competición.

 (*) Fill de Quimet Fernández Biarnau, també soci del CNB, i responsable      durant molts anys de la quasi-secció d'escacs, fins que la junta      presidida per Sebastià Millans va decidir —fa un parell d'anys— retirar      totalment la subvenció anual de 900 euros.

Clica per veure l'article original (20-04-2010)

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)