www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 13 de juny del 2009

Detectar meduses amb satèl·lit

El Departament de Medi Ambient utilitzarà el satèl·lit per detectar els bancs de meduses que arribin a les platges, amb un mecanisme que s'afegeix a les avionetes, les embarcacions i les confraries de pescadors


El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha explicat que l'objectiu de tot plegat és detectar les meduses per poder emprendre 'accions' i evitar que arribin a les zones de bany, sense que això comporti l'extermini total d'aquestes espècie. Baltasar també ha indicat que es preveu un estiu 'força tranquil' pel que fa l'arribada de meduses al litoral català. Ho ha explicat a Castelldefels, durant la presentació de la campanya de neteja d'aigües litorals.

El conseller ha especificat que de la mateixa manera que el satèl·lit pot fer entrar un míssil per una finestra, també pot detectar bancs de meduses de forma molt precisa. L'objectiu és poder saber el màxim de coses possibles sobre aquestes espècies, per poder emprendre accions per evitar que arribin a les platges. Tot i així, el conseller ha especificat que no es procedirà mai a l'extermini massiu de meduses, perquè això seria un 'atemptat ecològic' i perquè aquests animals juguen un paper 'molt important' en el món marí.

Baltasar ha explicat que les zones amb més risc de patir l'arribada de meduses són Roses, el litoral barceloní i la zona del cap de Salou. En aquesta línia, durant la primera setmana de campanya d'aigües litorals s'ha observat una presència 'poc significativa' de meduses a les platges catalanes. De totes maners, Baltasar ha especificat que des de l'Agència Catalana de l'Aigua, els ajuntaments i les confraries de pescadors se seguirà amb la 'màxima atenció' l'evolució de la presència de meduses a les aigües catalanes.

El conseller ho ha explicat a bord d'un vaixell, al Port Ginesta de Castelldefels. Allà s'ha presentat la campanya d'aigües litorals, que consisteix en l'execució de programes de vigilància, neteja i d'informació de platges i aigües costaneres. La campanya es realitza de l'1 de juny al 25 de setembre. De moment, però, durant el període comprès entre el 27 de maig i el 2 juny s'ha comprovat que el 99,6% de les platges catalanes presenten una qualitat sanitària excel·lent. Aquests controls s'han realitzat en 245 punts de control.

Pel que fa a l'estat de l'aigua, el 50% de les platges catalanes (és a dir, 123 platges) tenen una aigua qualificada com a 'molt bona', i el 45% ( 112 platges) tenen una aigua 'bona'. Pel que fa a l'estat de la sorra, 12 platges han estat qualificades de disposar de 'sorra molt bona'; 164 platges han obtingut la categoria de 'sorra bona', 62 s'han qualificat de qualitat 'moderada' i 7 han estat considerades de sorra 'deficient'.

Per fer les tasques de neteja i observació, es disposa de 44 embarcacions i d'una avioneta que durant 12 setmanes consecutives es dedicaran a recollir la brutícia i les deixalles que hi hagi a la costa catalana. De fet, 3 d'aquestes embarcacions han estat treballant aquest mateix divendres en la recollida de deixalles a la zona de Castelldefels

Clica per veure l'article original (12-06-09)

Aquest bloc ja té un anyet de vida


I ara anem pel segon

dimecres, 10 de juny del 2009

Coming soon


¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)