www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

divendres, 19 de juny de 2009

De la política a ... la presidència d'un club esportiu


dijous, 18 de juny de 2009

Tot perseguint Samaranch, soci del CNB

Campanya per a demanar la dimissió de Samaranch
del COI pel seu passat feixista

Per la seva col·laboració amb el règim totalitari
del general Francisco FrancoUna entitat anomenada Democràcia i Dignitat en l'Esport ha iniciat una campanya internacional de recollida de signatures exigint la dimissió immediata de Juan Antonio Samaranch del càrrec vitalici de president honorari del Comitè Olímpic Internacional, pel seu passat feixista i de col·laboració amb el franquisme.

El moviment olímpic no pot honorar falangistes
Samaranch ha de dimitir

Des de la seva fundació l’any 1894, el moviment olímpic -que és l’expressió més acreditada de l’esport mundial organitzat- ha insistit en la necessitat que l’esport sigui una activitat capaç d’estimular els valors ètics i democràtics arreu del món. Els principis del moviment, i els seus documents fonamentals, parlen de “germanor”, “llibertat” i “igualtat” entre comunitats humanes, com a valors primordials. A més, la Carta Olímpica –en la versió actualitzada del 7 de juliol, 2007– comença definint el “valor educacional del bon exemple i de respecte pels principis universals i ètics” com a elements indestriablement associats amb l’esport. Per altra banda, en el segon punt s’especifica que l’esport ha de veure’s com una manera de promoure “una societat pacífica preocupada per la conservació de la dignitat humana”.

Revelacions documentals recents, difoses per la prestigiosa revista d’història “Sàpiens” -amb seu a Barcelona- confirmen ben clarament que Juan Antonio Samaranch, president honorari de l’actual Comitè Olímpic Internacional, té un passat feixista i de clara col·laboració amb el règim totalitari del General Francisco Franco a l’Estat espanyol. Ho confirma sense cap gènere de dubte la fotografia que reproduïm més avall, reproduïda de l’esmentada revista, de la què importants historiadors han avalat la certesa documental. Nosaltres sincerament considerem que aquest fet fa del tot incompatible i incongruent que el Sr. Samaranch pugui continuar ostentant el càrrec de President Honorari del Comitè Olímpic Internacional. És per això que us demanem que us adheriu, personalment, o com a entitat, a la campanya internacional per exigir-ne la dimissió immediata. Us ho demanem pel bé de la democràcia i de l’esperit de germanor que ha d’imperar entre els pobles que conformen la gran família de l’esport mundial.

Atentament,

Democràcia i Dignitat a l’Esport.

Font: lavozdebarcelona.com

dimecres, 17 de juny de 2009

Francesc Godoy (CNB), nou campió del Triatló de Salou


Ha començat el Zoot Triathlon Series

Aquest diumenge (08/06/2009) s'ha cel·lebrat el IV Triatló de Salou, la primera prova del circuit, marcat per un éxit de participació amb 617 inscrits, i un èxit organitzatiu.

Les sortides organitzades en dues tandes, i les millores técniques previstes per l'organització, han permés que el IV Triatló de Salou sigui un gran festival triatlétic.

Salou, que había sigut fins ara domini exclusiu del manresà Xavi LLobet, ha conegut un nou guanyador amb la participació del també triatleta internacional del Club Natació Barcelona Francesc Godoy

La primera sortida ha donat cabuda als triatletes federats, la cual ha viscut una lluita ferotge entre els tres primers classificats.

En Francesc Godoy ha estat el primer en sortir de l'aigua, seguit de l'Albert Parreño, en David Royo i en Xavi Llobet. Però a la sortida de boxes en Godoy i Parreño s'han escapat agafant una petita avantatge sobre en Llobet, el cual els ha acabat enganxant, i fins i tot ha protagonitzat una escapada en solitari 2km abans de meta, però que ha estat neutralitzada gairebé a l'arribada a boxes.

El primer que ha començat a còrrer ha estat en Francesc, seguit d'en Xavi LLobet i d'en Albert Parreño, ordre de cursa que s'ha mantingut fins a l'arribada.

Els 3 millors triatletes de Catalunya han tornat a repetir un podi conjunt, i a protagonitzar una emocionant carrera.

Francesc Godoy: 00:57:40
Xavi Llobet: 00:58:28
Albert Parreño: 00:58:59Video del Triatló de Salou (per Siscu Freixas)

dimarts, 16 de juny de 2009

Hi ha presidents sense sentit de l'humor ... ni de la vergonya


¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)