www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 15 de gener del 2011

La encantadora de tiburones

La fundación Protect The Sharks presentó en el último Ciclo Internacional de Cine Submarino de San Sebastián un increíble documental, de 14 minutos y sin demasiadas ambiciones estéticas, dirigido por Geert Droppers y presentado por Cristina Zenato que, enfundada en un traje de malla metálica, además de presentadora hacía las veces de domadora de tiburones. En el citado documental se pretendía demostrar -y se lograba- que la supuesta agresividad de los escualos contra los seres humanos es pura mitología popular, y que realmente conocemos muy poco de estos fascinantes animales. Un extracto del documental con comentarios al respecto podemos encontrarlo en thebahamasweekly.



Cristina se aproxima a unos cuantos tiburones que se acercan a ella curiosos. Los acaricia sin mostrar ningún signo de excitación o temor, con gestos lentos y armoniosos. Algunos aceptan la invitación. Entonces la estimulación que produce en ellos esas caricias hace que los animales queden hipnotizados e inmóviles por espacio de varios minutos. Tanto es así que Cristina llega a quitarse el regulador y los besa con sus labios, desmintiendo también que la piel del tiburón sea áspera y desagradable como se decía. El efecto logrado en los animales es lo que se denomina como “inmovilidad tónica” y es consecuencia de una estimulación sensorial tan grande que les bloquea su capacidad de respuesta o los deja hipnotizados de placer.

Hay un secreto guardado durante siglos por todos aquellos que descansan en el reino de Neptuno: el futuro del mundo está escrito en el fondo de los mares.

divendres, 14 de gener del 2011

El LipDub per la independència supera el milió de reproduccions i pot esdevenir el millor del món

El vídeo ha tingut un gran ressò a la xarxa després que es convertís en rècord mundial de participació, amb 5.771 persones

El lipdub per la independència que es va enregistrar a Vic a finals d'octubre ja ha estat reproduït més d'un milió de vegades a Youtube. La xifra s'ha superat aquest dimarts, quan fa tot just dos mesos i mig que el vídeo es va penjar a la xarxa. De fet, el clip ha tingut una gran repercussió des del primer moment: en només deu dies ja havia superat el mig milió de visites, fet que va generar que la premsa estrangera se'n fes ressò.


El vídeo va convertir-se en un rècord mundial reconegut oficialment per la World Records Academy gràcies a la participació de 5.771 persones, que el 24 d'octubre van reunir-se a Vic per ballar una coreografia basada en el tema La flama, d'Obrint Pas. Tal com marquen els cànons del lipdub, en una sola seqüència, desenes de persones apareixen fent veure que canten la lletra de la cançó, mentre la càmera els va seguint per diverses places i carrers de la capital d'Osona, fins arribar a l'explosió festiva i reivindicativa final a la plaça Major.

Clica per veure la font original (10-01-2011)

dijous, 13 de gener del 2011

Tomás Guasch (socio del CN Barcelona) y el diario As se verán las caras en los juzgados

Tomás Guasch decidió el pasado verano unirse al proyecto de Paco González y Pepe Domingo Castaño. El entonces jefe de la delegación en Barcelona del diario As fue despedido disciplinariamente del periódico por marcharse a la COPE.

Tomás Guasch
(Clica para ampliar)
El despido se produjo por la incompatibilidad, según le explicaron al periodista deportivo en el diario de Prisa, de colaborar con la COPE y ocupar el puesto de máximo mandatario de la delegación en la ciudad condal.

Según ha podido saber El Confidencial Digital, el director del periódico, Alfredo Relaño, intentó hasta el último momento impedir el despido de Guasch. Para el periódico era uno de los pilares básicos. Junto con el propio Relaño, era el único periodista que había publicado en el diario durante todos los números del año. Se encargaba, concretamente, de un comentario en la contraportada.

Sin embargo, las órdenes que recibieron los máximos responsables del periódico eran precisas: Guasch no puede seguir en el As si se ha marchado a la COPE. Fue entonces cuando recibió el escrito en el que se le informaba de su despido disciplinario.

Tomás Guasch ha decidido demandar al diario As, explican las fuentes consultadas por ECD. El pasado 17 de septiembre se celebró el acto de conciliación, no alcanzándose acuerdo alguno. El juicio está previsto que se celebre en Madrid en febrero o marzo.

Las posibilidades que se abren a partir de entonces son dos:

-- Que el diario As le pague un finiquito al periodista por sus más 12 años de trabajo en el periódico.

-- O que el magistrado determine que el periódico tiene que pagar una indemnización o readmitirlo.

Clica para leer la noticia original (30-12-2010)

dimecres, 12 de gener del 2011

Jordi Fabregat (soci del CN Barcelona): "A partir dels 40, tothom hauria de tenir un pla de pensions privat"

Jordi Fabregat, professor del departament de control i acció financera d'ESADE (i soci del CN Barcelona), assegura que "si no hi ha reformes en el sistema de pensions espanyol, els que ara tenen 40 anys poden tenir problemes quan els toqui cobrar la pensió".
Fabregat aconsella tothom que "a partir dels 40 anys", posi "no menys de 5.000 euros" en un pla de pensions privat.


També el pots visionar clicant el logo de TV3 (Els matins de TV3 - 12/01/2011)





dimarts, 11 de gener del 2011

El CN Barcelona guanya el I Torneig de Reis Turbo 2011

La primera edició del I Torneig de Reis Turbo 2011 ha estat un gran èxit. La Federació Catalana de Natació, el seu esponsor oficial TURBO i el CN Molins de Rei com a seu de la competició han coincidit a l'hora de definir aquesta primera edició com "una gran èxit tant organitzatiu com participatiu" i des d'ara mateix ja es treballa per a poder celebrar la segona edició l'any que ve. 

CN Barcelona (Clica per a engrandir)

El I Torneig de Reis Turbo 2011 el va guanyar el CN Barcelona per 8 a 7 contra el CN Martorell en una final molt ajustada. El tercer classificat va ser el CN Sant Andreu. Els tres primers equips van ser premiats amb un complert kit TURBO per a cada jugador. El trofeu a millor porter de la competició va ser per a Gabriel Carrasco del CN Sant Andreu i el trofeu a Millor Jugador va ser per Marc Lucena del CN Martorell.

Clica per veure la font original (10-01-2011) 

dilluns, 10 de gener del 2011

Anna Pujol (saltadora del CN Barcelona), campiona de la PEPSI DIVING CUP

Anna Pujol (Clica per a engrandir)
Del 7 al 9 de gener Las Palmas de Gran Canaria han estat la seu de la 23a edició de la PEPSI DIVING CUP de salts. Una competició internacionals a on han participat 50 saltadors de 6 països europeus: Noruega, Finlàndia, Hongria. Suècia, Itàlia
i Espanya. El nivell de la competició ha estat elevadíssim
i Anna Pujol del CN Barcelona ha demostrat un cop més la seva vàlua penjant-se la medalla d'or en la competició absoluta de trampolí d'1 metre.

   Els qui també han tingut una    brillant actuació han estat els    catalans, també del CN    Barcelona, Anna Prat i    Ferran Esteban que han    competit en la categoria A (16,    17 i 18 anys). Prat ha quedat    subcampiona en trampolí de 3    metres i Ferran Esteban ha    fet el doblet de plata en    trampolí d'1 metre i de 3 metres. Clàudia Gilabert i Marc Olesti van tenir actuacions més discretes, però tot i axí van saltar en les finals de trampolí 1 metre i 3 metres. Per la seva banda. tant Adrià Garcia com Víctor Vaquero no van poder brillar en aquesta primera competició de l'any a causa d'un procés gripal.

Clica per veure la font original (10-01-2011)

diumenge, 9 de gener del 2011

El CN Barcelona admet la superioritat croata

La visita del Mladost de Zagreb va ser un repte massa gran per al CN Barcelona, que ahir va cedir amb la mateixa claredat (5-11) que fa quinze dies a la piscina del rival (4-10). Els de Toni Esteller, que van jugar a la piscina del Barceloneta per tal d'aprofitar la infraestructura televisiva –la propera jornada serà al revés i tots dos equips jugaran a la nova escullera–, no van tenir opcions contra un Mladost superior en tots els aspectes del joc. De fet, l'1-4 amb què es va segellar el primer quart va ser premonitori del guió que tindria el matx. L'entrega dels jugadors cenebistes no va ser suficient per evitar que la diferència en el descans ja fos de quatre gols (3-7).


Toni Esteller
(Tècnic del CN Barcelona):
«El meu equip s'ha entregat,
però ha estat un resultat
previsible. Ells han estat
superiors des del primer
moment»

«El partit clau serà contra el Partizan a casa»



La mateixa tònica va seguir en el tercer i l'últim quart, en què el Mladost va acabar de certificar el còmode triomf amb sis gols de renda. Un resultat que Esteller va qualificar de «previsible» tenint en compte el potencial dels croats, líders invictes del grup C. Ara jo no queda marge d'error de cara al proper partit contra el Partizan de Belgrad, «clau de cara a la classificació per a quarts», com explica el tècnic cenebista.

CN BARCELONA (5): Aguilar, Díaz, Reixach, Bustos, Maitland, Sziranyi, Esteller, Rodríguez, Pérez (2), Estrany, Bruder (2) i Mallarach (1).

MLADOST ZAGREB (11): Pavic, Vukicevic, Peric (2), Letica (1), Petkovic (1), Ziukovic, Udovicic (3), Vrlecic (1), Karac, Muslim (1), Hinic (1), Buljubasic (1) i Loncar.

Parcials: 1-4, 2-3, 1-2 i 1-2.
Àrbitres: Kun (Hongria) i Klopper (Holanda).

Clica per a llegir la notícia original completa (09-01-2011)

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)