www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

divendres, 18 de febrer del 2011

Passejada històrica pel passat del barri de la Barceloneta de Barcelona

Altres Barcelonetes


La història d’avui, encara que sembli mentida, és un cas real.
Fa uns dies un misteriós home va entrar a la meva oficina oferint un CD amb      moltes fotografies antigues de la Barceloneta a molt bon preu.
Automàticament els meus companys de feina van mirar cap a mi mentre      se’m posaven els ulls com dues taronges.
Ell es va identificar amb el nom de Paco, i ràpidament vaig entendre que es      tractava del famós Paco López Tey, un home popular fins el punt de tenir      un capgrós dedicat, que porta més de 40 anys dedicant-se a recopilar      fotografies sobre el passat del barri.
Els veïns ja me n’havien parlat algun cop. El volum de documentació gràfica      era tan gran que va poder arribar a crear l’Arxiu Popular de la      Barceloneta.
El Centre Cívic va cedir-li un espai, però l’arxiu va haver de tancar per manca      de recursos.
En Paco ha donat bona part del seu arxiu a l’Ajuntament i els      documentalistes oficials es posaran mans a l’obra algun dia o altre.
Aquesta troballa no ha fet més que aprofundir la meva estima pel barri d’en      Pedrola. Mirant aquestes imatges de prop, sobretot els rostres de la      gent, no paro de preguntar-me quantes persones anònimes han anat      caient al pou de l’oblit, i me n’adono de com n’és d’important recordar-los      a tots i cadascun d’ells.
Davant d’això, he volgut aportar el meu granet de sorra a la recuperació de la      memòria del barri amb aquest petit muntatge a tall de mostra d’algunes      de les fotografies d’aquest arxiu. Així podreu captar el regust de les      “altres Barcelonetes... Barcelonetes d’altres temps...”

Gràcies Paco...

Font: AltresBarcelones.com (05/07/2009)

dimecres, 16 de febrer del 2011

Los 'cuatro gatos' de Pere Meseguer, el vicepresidente económico del Club Natación Barcelona

Palabras de Pere Meseguer Miranda,
vicepresidente económico de Millansistán,
poco después de iniciarse este blog, pronto hará tres años:
"¡Bah! Son los de siempre ... cuatro gatos"

Clica para ampliar

Si te ha interesado este post, quizá que también te interese:
◘  Perfil de Pere Meseguer Miranda, un dels pinotxos de la Junta Directiva

dilluns, 14 de febrer del 2011

El CN Barcelona trenca 5 anys de títols mariners i guanya la Copa del Rei (3-7)

Els cenebistes han posat fi a vuit anys de sequera superant l'Atlètic Barceloneta

El CN Barcelona ha trencat aquest migdia l’hegemonia del CN Atlètic-Barceloneta, vencedor dels darrers 15 títols estatals en joc, i s’ha imposat per 3-7 a la final de la Copa del Rei de waterpolo. Sense el Blai Mallarach de les grans ocasions, però amb un immens Iñaki Aguilar (MVP del partit) i una excel·lent defensa en zona, els cenebistes s’han endut merescudament el títol després d’un gran torneig.


El partit ha començat amb les dues defenses en zona, per evitar l’enorme potencial d’Ivan Pérez i Balasz Sziranyi del CNB i de Xavi Vallès per l’Atlètic-Barceloneta. Tocava, per tant, xutar des de fora, com bé ha fet Pere Estrany per obrir el marcador en superioritat i altra vegada el mateix Pere Estrany per a col·locar el 0-2 als 2.32.

L’Atlètic-Barceloneta ha retallat distàncies mitjançant una superioritat transformada per Adrià Delgado, però els cenebistes no s’han relaxat i han posat l’1-5 al marcador abans d’arribar al descans gràcies a 2 gols d’Ivan Pérez, un d’ells acabant magistralment des de la boia, i un de Tomas Bruder.

   A l’inici del tercer període    l’Atlètic-Barceloneta ha    canviat el sistema    defensiu per un que li    permetia marxar al    contraatac quan    recuperava la pilota. Tot i    això, no han estat    encertats en atac i han    xutat poc i malament fins al final del partit. De fet, el segon gol mariner ha estat obra de Josip Vrlic en aprofitar un rebot del pal en una superioritat numèrica. Era el 2-6 i quedaven 52 segons per acabar el període.

En els darrers 8 minuts del partit el Barcelona ha especulat amb el resultat, cosa que ha permès a Aleksandar Ciric marcar el tercer gol de l’Atlètic-Barceloneta quan faltaven 4.32 pel final del partit. De poc ha servit, ja que en la següent jugada una nova badada defensiva del conjunt mariner a l’hora de tapar el xut d’Ivan Pérez feien pujar el 3-7 al marcador i sentenciava la final. A falta d’un minut i mig l’Atlètic-Barcelonetra ha abaixat els braços i el CNB ha aguantat les possessions fins al final.

Amb la botzina final s’ha trencat una ratxa impecable del conjunt mariner, vencedor dels darrers 15 títols estatals en joc i el CN Barcelona ha pogut alçar la seva vuitena Copa del Rei.

CN ATLÈTIC-BARCELONETA (3): Dani L. Pinedo, Josip Vrlic (1), David Martín, Aleksandar Ciric (1), Albert Español, Marc Minguell, Blagoje Ivovic, Adrià Delgado (1), Xavi Vallés, Fran Fernández, Marc Roca, Rubén De Lera i Albert Fandos. E: Santi Fernández.

CN BARCELONA (7): Iñaki Aguilar, José Ramon Díaz (1), Gerard Reixach, José Javier Bustos, Rob Maitland, Balasz Sziranyi, Joel Esteller, Jose Rodríguez, Iván Pérez (3), Pere Estrany (2), Blai Mallarach, Tomas Bruder (1) i Dani Sullá. E: Toni Esteller.

Àrbitres: Jaume Teixidó i Joan Carles Colominas, tots dos catalans

Parcials: 0-2 / 1-3 / 1-1 / 1-1

Clica per veure la font original (13-02-2011)

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)