www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

divendres, 18 de febrer del 2011

Passejada històrica pel passat del barri de la Barceloneta de Barcelona

Altres Barcelonetes


La història d’avui, encara que sembli mentida, és un cas real.
Fa uns dies un misteriós home va entrar a la meva oficina oferint un CD amb      moltes fotografies antigues de la Barceloneta a molt bon preu.
Automàticament els meus companys de feina van mirar cap a mi mentre      se’m posaven els ulls com dues taronges.
Ell es va identificar amb el nom de Paco, i ràpidament vaig entendre que es      tractava del famós Paco López Tey, un home popular fins el punt de tenir      un capgrós dedicat, que porta més de 40 anys dedicant-se a recopilar      fotografies sobre el passat del barri.
Els veïns ja me n’havien parlat algun cop. El volum de documentació gràfica      era tan gran que va poder arribar a crear l’Arxiu Popular de la      Barceloneta.
El Centre Cívic va cedir-li un espai, però l’arxiu va haver de tancar per manca      de recursos.
En Paco ha donat bona part del seu arxiu a l’Ajuntament i els      documentalistes oficials es posaran mans a l’obra algun dia o altre.
Aquesta troballa no ha fet més que aprofundir la meva estima pel barri d’en      Pedrola. Mirant aquestes imatges de prop, sobretot els rostres de la      gent, no paro de preguntar-me quantes persones anònimes han anat      caient al pou de l’oblit, i me n’adono de com n’és d’important recordar-los      a tots i cadascun d’ells.
Davant d’això, he volgut aportar el meu granet de sorra a la recuperació de la      memòria del barri amb aquest petit muntatge a tall de mostra d’algunes      de les fotografies d’aquest arxiu. Així podreu captar el regust de les      “altres Barcelonetes... Barcelonetes d’altres temps...”

Gràcies Paco...

Font: AltresBarcelones.com (05/07/2009)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)