www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dijous, 2 de desembre del 2010

La jove waterpolista Núria Cifuentes mor víctima d´un accident

La santjoanenca, de 24 anys i jugadora del CN Manresa, va perdre la vida en un xoc a Viladecavalls aquest dimarts a la tarda

Núria Cifuentes
Núria Cifuentes, jugadora de waterpolo del CN Manresa, de 24 anys d'edat i resident a Sant Joan de Vilatorrada, va morir ahir víctima d'un accident de trànsit a la carretera que va de Terrassa a Manresa, la C-58, a l'alçada del quilòmetre 26, al terme municipal de Viladecavalls.

L'accident va tenir lloc a 1/4 de 4 de la tarda. El sinistre es va produir poc després del primer revolt que es troba, en sentit Manresa, un cop passada la factoria Sony de Viladecavalls. Es tracta de l'inici de la pujada de l'abocador, en un tram de la C-58 que té diversos revolts i que, en direcció a Manresa, disposa d'un carril d'avançament de vehicles lents. El carril està separat del sentit contrari per una línia doble contínua.

Segons van explicar fonts dels Mossos d'Esquadra, un turisme, el que conduïa Núria Cifuentes, i un tot terreny van col·lidir frontalment quan un dels dos vehicles, després del revolt, va envair el carril contrari de la calçada. El fet que el paviment estigués moll en aquell moment a causa de la pluja s'apunta com una de les causes de l'accident.

Com a conseqüència de la violenta col·lisió, la santjoanenca, que anava en direcció a Manresa ja que tornava de treballar a Barcelona, va resultar morta. Per la seva banda, els tres ocupants del tot terreny van resultar ferits lleus i van ser traslladats en ambulància a l'hospital de Terrassa. Fins al lloc de l'accident s'hi van desplaçar cinc dotacions dels Mossos d'Esquadra i cinc més dels Bombers de la Generalitat, a banda dels serveis sanitaris, que no van poder fer res per reanimar la víctima. El cadàver va ser traslladat als dipòsits judicials de Collserola, on avui al matí és previst que se li faci l'autòpsia. El funeral de Núria Cifuentes és aquest dijous a les 12, a Sant Joan de Vilatorrada.

Consternació al CN Manresa

   La confirmació de la mort de    Núria Cifuentes va ser rebuda    amb la lògica consternació al    Club Natació Manresa, l'entitat    on havia crescut i on    pràcticament havia fet de tot.    De fet, era filla del    vicepresident segon, Javi    Cifuentes, i germana de    Patrícia, també nedadora del    club. La Núria havia practicat la natació de més jove, era monitora i també àrbitre de waterpolo. Des de feia quatre temporades formava part de l'equip femení, entrenat pel medallista olímpic Carles Sanz, que juga a Primera Divisió Estatal.

El president del Club Natació Manresa, Francesc Barés, va explicar ahir al vespre que "el club es troba destrossat. Ningú no es creu el que ha passat. Era una noia molt alegre que sempre havia estat aquí al club, hi havia crescut i ara hi continuava, fent de tot, de monitora, de jugadora, d'àrbitre... i a més és d'una família que sempre hi ha estat lligada". Ahir, en el moment de tenir l'accident, la jove bagenca tornava de treballar des del Col·legi d'Enginyers de Catalunya. Era enginyera tècnica de telecomunicacions especialista en sistemes de comunicacions.

Clica per a engrandir
Núria Cifuentes va jugar el seu darrer partit dissabte passat, quan el seu equip va aconseguir la victòria contra el Vand 03 de Madrid i ella va aconseguir marcar un gol. El club manresà, a causa de la rapidesa dels esdeveniments, encara no havia pogut anunciar ahir què farà per homenatjar-la.

Se´ns arrenca un tros de cor

Quan es parla que el món és injust, quan es parla que hi ha coses que no poden ser veritat, es parla del que ha succeït en aquesta tarda plujosa del darrer dia de novembre. La tristesa i les llàgrimes que omplen cors i ulls dels que l'estimàvem no ens poden fer oblidar el perfil de la Núria, la seva imatge d'una noia moderna, esportista, la seva cara plena d'alegria i ganes de viure. Una vida dedicada al CN Manresa, on des de petita va aprendre a nedar, per ser després una especialista en braça. La seva germana, Patrícia, la va seguir. El seu pare, vicepresident del club, se sentia orgullós d'elles. La seva vitalitat contagiosa i dedicació va fer que es comptés amb ella sempre que el club ho necessitava. Monitora, administrativa, àrbitre de natació, però sobretot amiga. Amb ella no se'n va una vida, ens arrenca un tros de cor. Quan es pregunta què demanaries si poguessis, en aquest moment seria fer realitat el desig de les companyes quan em diuen: "digue'ns que no és veritat, que ha tingut un accident però que és a l'hospital de Terrassa, que es pot salvar" i jo només responc amb un nus al coll que és veritat, que la Núria ens ha deixat. Núria. Un petó molt gros dels que et coneixem, que vol dir tots els que t'estimem.

Gaspar Ventura Messeguer, (gerent del CN Manresa i director tècnic en waterpolo de la Real Federació Espanyola de Natació)

Clica para leer la noticia original (01-12-2010)

2 comentaris:

Manuel ha dit...

"Tanto dolor se agrupa en mi costado,
que por doler me duele hasta el aliento.

Un manotazo duro, un golpe helado,
un hachazo invisible y homicida,
un empujón brutal te ha derribado.

No hay extensión más grande que mi herida,
lloro mi desventura y sus conjuntos
y siento más tu muerte que mi vida."

Elegía (Miguel Hernández)

Enric Meca Fernández ha dit...

Gent

No existeixen homes poc interessants.
Els seus destins són com històries de planetes.
Cada un és únic, sol, ell sol,
No hi ha cap altra que s'hi assembli.

I si algú ha viscut en silenci,
Feliç en el seu racó,
La seva mateixa insignificança
L'ha fet interessant.

Cadascú té un món secret, ben seu,
On s'amaga el millor instant,
On s'amaga l'hora més terrible.
Però nosaltres no en sabem res.

I si un home mor,
Mor també la seva primera nevada,
I el primer petó, i el primer combat ...
Tot s'ho emporta.

Sí, queden llibres i ponts,
Màquines i teles de pintors,
Sí, moltes coses ha de restar,
Però alguna cosa fuig!

Així és la llei d'aquest joc sense pietat,
Desapareixen mons, no persones.
Els homes, pecadors i terrenals, els recordem,
Però en realitat, què en sabíem, d'ells?

Què en sabem nosaltres, dels germans, dels amics?
Què en sabem de la nostra estimada?
Fins del nostre pare,
Coneixent-ho tot, no en sabem res.

Se'n va la gent, no la podem retornar.
No podem fer renéixer els seus mons secrets.
I cada vegada,
Tinc ganes de xisclar davant aquesta impotència.

Evgueni Alexándrovich Evtushenko o Yevtushenko
Poeta rus
(Zima, Sibèria, 1933)

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)