www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 25 de febrer del 2012

Juan Luis Abellán, president del Club Natación Barcelona: "Llogarem les pistes de futbol sala, de pàdel i esquaix ... i jugarem a tennis"

Soci des de fa 66 anys, Juan Luis Abellán coneix bé el Club Natació Barcelona (CNB), del qual és el nou president. Exwaterpolista olímpic i seleccionador espanyol que havia estat director de l'Asland, ara té el repte de rellançar aquest club centenari.

Juan Luis Abellán —19/06/1933, 78 anys—
(Clica per a engrandir)

— Quina és la prioritat en la nova etapa del Natació Barcelona?
El club s'ha de modernitzar perquè cal augmentar els ingressos. Intentarem captar socis més joves, que són el futur i, a la llarga, portaran gent més gran.

— I com pensa atreure'ls?
Obrint-nos més a la platja. Tenim una pista de ciment que cobrirem amb gespa artificial perquè s'hi pugui jugar a futbol sala i a tennis. I, com a gran novetat, portem un esport en exclusiva, el bossaball, una barreja de voleibol i futbol platja, amb cinc jugadors per equip que fan acrobàcies en un llit elàstic.

-— On neix el ‘bossaball' ?
Al Brasil! En alguns llocs d'Europa ja se'n practica una versió indoor a causa del clima. Ho presentarem els pròxims dos caps de setmana, amb una exhibició en què vindran jugadors europeus i un grup de música brasilera i tindrem una barra de bar.

— Què més farà per treure més partit a la ubicació davant del mar?
Llogarem les pistes de futbol sala, de pàdel i esquaix.

— Amb tot, aquest no és el millor moment per captar nous afiliats...
No t'ho pensis! Tenim dos veïns de pes: L'hotel W, amb 500 empleats; i la seu europea del Desigual, que obrirà a finals d'any i tindrà 1.200 treballadors. Estaria bé que part d'aquesta gent vingués al CNB pagant una quota horària.

— I així eixugarien el dèficit de prop de 400.000 euros d'aquest any?
Estalviar és a les nostres mans i s'ha de fer. Ja hem canviat el torn de neteja i, en lloc de fer-la de nit, la fem de dia per estalviar 80.000 euros anuals. També hem tancat una de les piscines els mesos d'hivern i ens suposa 100.000 euros.

— Té més mesures al calaix?
Tenim una sèrie de privilegis que no ens podem permetre. Per exemple, estudiem posar reguladors a les dutxes per evitar les despeses abusives d'aigua.

— Sort que encara és a principi del mandat, perquè farà molts amics.
El soci del CNB és tan fidel que, encara que li posem petites incomoditats, les acceptarà. Costarà canviar actituds però l'important és explicar-les bé.

— Quin és el motiu de la fidelitat?
Aquí no tenim el luxe d'altres gimnasos, però quan ensenyem el club a algú de fora i veu el mar, queda bocabadat. Amb tot, el que no es pot apreciar a primer cop d'ull és la relació entre els socis.

— Què vol dir?
L'ambient i el caliu que tenim. Quan et poses el barnús, que és l'uniforme del club, desapareixen les classes socials i polítiques.

— La nau capitana seguirà sent el waterpolo?
Sí. A Europa se'ns coneix pel waterpolo. A més, tenim la vela, el salt de trampolí i el frontó. També volem captar els surfistes de la Barceloneta, i cal no oblidar el ressorgiment del ta-ka-tà, un esport originari d'aquesta platja.

Clica per llegir l'entrevista original (25-02-2012)

dijous, 23 de febrer del 2012

Quin polític és soci del Club Natació Barcelona?

Ramon Tremosa, a la piscina salada
del Club Natació Barcelona

(Clica per a ampliar)
L’eurodiputat Ramon Tremosa. Així ho ha explicitat la mateixa entitat esportiva quan el parlamentari a Brussel·les va presentar la queixa davant les autoritats europees –juntament amb Raül Romeva– per la trepitjada que el jugador del Reial Madrid Pepe va fer al blaugrana Messi en el decurs del partit que fa unes setmanes van disputar el Madrid i el Barça.

En la seva pàgina web, el club destaca que “Ramon Tremosa, eurodiputat i soci del CN Barcelona, denuncia la trepitjada de Pepe a Messi davant la Comissió Europea”. Realment, era per presumir-ne?

Clica per veure l'article original (22-02-2012)





dimarts, 21 de febrer del 2012

BKOOL, sistema de ciclismo indoor en el Club Natación Barcelona

¿Entrenas para un triatlón? Acércate al Club Natación Barcelona y prueba BKOOL, sistema de ciclismo indoor


El próximo Jueves 23 de Febrero a las 19:30 horas, el Club Natación Barcelona presentará en sus instalaciones el sistema BKOOL y todos los asistentes que se animen a venir podrán probarlo.

El Club Natación Barcelona acerca a los amantes de la triatlón, BKOOL, un sistema 100% nacional que en solo un año ha revolucionado el ciclismo indoor y outdoor. Los amantes de la bicicleta están de suerte porque en las instalaciones del CNB podrán descubrir y probar todo el potencial de un sistema del que disfrutan 9.500 ciclistas y triatletas. Los deportistas profesionales más destacados ya se han olvidado de sus viejos rodillos y entrenan con BKOOL especialmente en estos meses de invierno, donde las condiciones climatológicas no acompañan.

BKOOL se compone de tres partes interrelacionadas. La aplicación BKOOL Cycling para móviles iPhone y Android permite grabar tus outdoor de manera muy sencilla y subirlas a la web www.bkool.com. La red social BKOOL.com une el mundo real con el virtual, dando a la actividad indoor y outdoor mucha funcionalidad para tener màxima motivación y control sobre tu actividad. En ella se pueden crear etapas para realizar en indoor, compartir entrenamientos con amigos, analizar los datos del historial indoor y outdoor, participar en las ligas o tener planes de entrenamiento específicos. Para la actividad indoor está el equipo BKOOL, capaz de simular cualquier recorrido ciclista. Se pueden realizar sesiones de manera individual o con hasta 64 BKOOLers más, en un pelotón virtual formado por gente real pedaleando. Etapas reales con vídeo de los principales triatlones y carreras nacionales, grabados con la aplicación móvil o importados desde un perfil GPS.

Clica para leer el artículo original (21-02-2012)

dilluns, 20 de febrer del 2012

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, amb la junta directiva del Club Natació Barcelona

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha fet avui dilluns una visita al Club Natació Barcelona per tal de conèixer els projectes de la junta directiva encapçalada des de fa tres mesos per Joan Lluís Abellan. Durant l’estada al club centenari, també hi era present el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán.


Ivan Tibau ha analitzat amb el president de l’entitat i la seva junta directiva l’actualitat del club barceloní, que treballa per dinamitzar la gestió pel que fa a les diverses seccions i a l’àmbit econòmic. El secretari general de l’Esport ha copsat així els objectius immediats del Club Natació Barcelona, entitat nascuda el 1907, degana de la natació a l’Estat i referent a Catalunya per la seva vocació poliesportiva.

Clica per veure l'article original (20-02-2012)

diumenge, 19 de febrer del 2012

Piscines, clor i salut


Les piscines són saludables tant per practicar la natació com per fer rehabilitació, però convé respectar les normes d'higiene per evitar reaccions adverses amb el clor. El clor de desinfecció, combinat amb matèria orgànica, com el pèl o l'orina, genera uns gasos que podrien afectar l'ADN de les cèl·lules. Per aquest motiu les piscines han d'estar ben ventilades.

Clica per veure la notícia original(15-02-2012)

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)