www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 13 de febrer del 2010

Neix la marca 'Clubs de Natació', un segell de qualitat

L’Associació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya (AECNC), integrada per gairebé quaranta clubs de natació del país, ha presentat aquest dimarts al Museu Colet de Barcelona la marca ‘Clubs de Natació’, amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i la Federació Catalana de Natació. 

El llançament de la marca pretén enfortir i fomentar els valors i beneficis que els clubs de natació aporten a la societat, com ara la seva vinculació amb la pràctica esportiva familiar i saludable en un ambient agradable natural i tradicional.

Jesús Cortés, Anna Pruna i Enric Bertran posen al costat de
la marca Clubs de Natació, ahir al Museu Melcior Colet

El propòsit de l’AECNC és que, el 2011, la marca estigui vinculada a un carnet VIP que oferirà avantatges, descomptes i ofertes de diferents serveis als 200.000 associats que formen part dels quaranta clubs membres. La possessió del carnet VIP suposarà un reconeixement doble per a l’associat: per una banda, l’identificarà com a membre d’una marca amb prestigi i tradició i, per l’altra, li permetrà gaudir de descomptes en compres o en serveis. Això contribuirà a la fidelització dels associats respecte els seus clubs, cosa que ajudarà a garantir-ne la viabilitat i el futur.

El president de l’AECNC, Jesús Cortés, ha encetat el torn de parlaments amb un repàs als tres anys d’activitat intensa que han suposat la revitalització de l’associació. Cortés ha subratllat que, en aquesta nova etapa, l’objectiu principal és “dotar els clubs de natació d’una visió professional i empresarial que els permeti posicionar-se amb garanties en un mercat de l’activitat esportiva i social en ple canvi”.

La professionalització de la gestió esdevé un dels camps en què l’AECNC ha posat èmfasi en aquest període. “Hem apostat per la formació dels gerents i del personal a través de l’organització de jornades sobre qüestions que afecten la gestió d’un club. Hem elaborat un pla formatiu específic, microfòrums trimestrals i trobades de gestió per avançar en l’excel·lència”. Paral·lelament, l’AECNC “s’ha convertit en una associació que ofereix l’oportunitat a les empreses privades de posicionar-se en un sector que mou un volum pressupostari considerable”.

Així mateix, Cortés ha destacat altres iniciatives com ara “la signatura de convenis de col·laboració amb proveïdors comuns dels clubs de natació per tal d’assolir descomptes i minimitzar despeses”. El procés, ha assenyalat, “ha donat bons resultats a tots els nivells, fins el punt que empreses capdavanteres del sector veuen l’AECNC com un referent”. Durant l’any 2009, la negociació i la signatura del Conveni Col·lectiu de Clubs de Natació de Catalunya ha resultat una prioritat. “Hem aconseguit un conveni satisfactori per ambdues parts per tal de garantir l’estabilitat i la viabilitat dels clubs”. Tota aquesta feina suposa la base sòlida sobre la qual l’AECNC crea la marca ‘Clubs de Natació’, un pas endavant prou ambiciós, atès que pretén arribar als associats dels clubs.

La presentació de la marca ‘Clubs de Natació’ neix amb un impuls que n’és un aval ferm. Quant al reconeixement dels clubs, recentment l’AECNC ha rebut una gran notícia, fruit del treball desenvolupat durant molts anys. Segons el rànquing elaborat a partir del nou sistema públic d’indicadors de qualitat esportiva de l’esport federat creat per la Secretaria General de l’Esport, sis dels deu clubs amb major puntuació són clubs de natació, cosa que certifica l’èxit i la vigència d’un model. Aquest sistema confirma la forma d’entendre l’esport que defensa l’AECNC i una invitació a mantenir un projecte compartit amb les administracions. De cara al futur, l’AECNC suggereix que s’incloguin també indicadors sobre la gestió dels clubs per perfeccionar un sistema que considera transparent i encertat.

Tant la Secretaria General de l’Esport com la Federació Catalana de Natació (FCN) han remarcat el seu suport a la creació de la marca ‘Clubs de Natació’ en les seves intervencions. El president de la FCN, Enric Bertran, ha assegurat que ens trobem davant d’una oportunitat per “sustentar el sector des d’una doble perspectiva, l’esportiva i l’empresarial”. Bertran ha lloat la tasca que desenvolupen els clubs en dos àmbits, el social i el competitiu, i la capacitat que demostren per mantenir l’equilibri entre ambdós. El màxim responsable de la natació catalana ha ressaltat també la necessitat que els clubs siguin “solvents i forts” per seguir assolint els èxits esportius que caracteritzen els esports aquàtics a Catalunya (natació, waterpolo, natació sincronitzada i salts).

Per la seva banda, la secretària general de l’Esport, Anna Pruna, ha manifestat que “no és casualitat” que sis dels deu clubs amb major puntuació en el rànquing català de l’esport federat siguin de natació. “És un reflex del potencial esportiu, però també de la tasca social de servei cap a la ciutadania en forma de promoció de l’esport com a pràctica saludable”. Pruna ha expressat el seu suport absolut a l’aposta per la professionalització i la millora de la qualitat que impulsa l’AECNC i ha afirmat que “crear una marca aglutinadora esdevé una forma de reforçar la identitat pròpia que té el sector i reflecteix la voluntat per excel·lir dins el món esportiu català”. Finalment, ha definit els clubs com “el motor” de l’esport català i com l’origen del prestigi que s’ha guanyat arreu.

Clica per veure notícia original (09-02-2010)

divendres, 12 de febrer del 2010

La inspecció d'Hisenda fa por, ... fa molta por


I en la conversa que vam mantenir amb ell en el taulell de la primera planta de la seu central d'Hisenda (Plaça Letamendi), aquest inspector ens va dir:

"El Club Natación Barcelona va a ser sancionado por Hacienda, eso seguro. Hablaríamos incluso de delito penal si se superasen los 120.000 euros, lo cual y según la ley vigente podría llegar a implicar pena de cárcel."

Extracte de http://clubnataciobarcelona.es (dijous 4 de febrer de 2010)

La federació presenta el nou any i fa balanç del 2009

La Junta de la Federació Catalana de Pilota va reunir en el popular restaurant barceloní 'Taktika Berri' a col·laboradors, mitjans de comunicació, amics y autoritats per a la presentació de la nova temporada i per fer balanç del 2009.


En el seu discurs el president de la FCP Agustí Brugués va repartir elogis entre la seva junta directiva per la feina feta al llarg de 2009, i va prometre que en aquest any 2010 es continuaran celebrant a Barcelona competicions de pilota de gran nivell.

Com es tractava també de fer balanç, en el dinar es va homenatjar a Emiliano Skufca, del CNB, com a millor jugador de pilota de 2009 i al portal digital Esportcatala.com per la difusió que fa d’aquest esport. Ambdós premis van ser lliurats pel vicepresident del Govern Josep Lluís Carod-Rovira.

En el tradicional dinar hi van ser presents altres personalitats, entre elles Anna Pruna, secretaria general de l’esport; Rafael Niubò, secretari general de vicepresidència; Pere Alcover, delegat d’esports de l’ajuntament; David Moner, president de la UFEC; Josep A.Marce, president de la Fundació Esportcatala, i Sebastià Millans, president del CN Barcelona. A més de personatges de l’alçada de Tomás Guasch, Pere Barthe, Carles Flavià, o Joan Jané.

“Els temps canvien, sí, però les costums arrelades romanen, i la pilota té molt bones arrels a Catalunya”. Amb aquesta frase el president de la federació va finalitzar el seu discurs en un dinar un tant apartat del protocol i que va servir per compartir experiències entre els presents.

Clica per veure l'article original (16-01-2010 / pàg.16)


dijous, 11 de febrer del 2010

El Grup de Marxaires a Núria

Sortida emblemàtica a NÚRIA
del Marxaires del CN Barcelona,
realitzada el dissabte, 3 d'octubre del 2009
Per Josep Maria Rebull Gràcia

Clica-la per visionar-la a pantalla sencera

A la foto no veiem ni al Joan Cuchet, ni al Josep Llorens perquè 
en el moment de fer-la estàven fent comptes per pagar al restaurant.


Francesc Sucarrats ficha por el CN Barcelona

El jefe de los servicios de fisioterapia de las piscinas municipales de Manresa, Francesc Sucarrats,  que hasta la pasada temporada había jugado en el Club Natación Manresa como boya titular del equipo, ha decidido aceptar la oferta que el CN Barcelona le ha hecho para jugar en la máxima categoría del waterpolo estatal.


El jugador, próximo a cumplir los 33 años, los hace el próximo día 24 de febrero, se muestra muy ilusionado con esta oportunidad que el técnico del CN Barcelona, Toni Esteller, le da.

Su función debe ser la de dar los necesarios descansos al boya titular, el húngaro Balsz Sziranyi.

Francesc, Jefe del Estudio Fisioterapèutico con sede en Vic, y nacido en Cervera, ha estado en varios clubes, CN Igualada, CN Mataró, CN Premià, CN Manresa y ahora en el CN Barcelona.

Su afición al waterpolo y calidad profesional lo llevó a ser nombrado fisioterapeuta de las selecciones estatales de waterpolo este verano pasado.

Clica per veure l'article original (03-02-2010)
 

dimecres, 10 de febrer del 2010

L'actual Junta del CN Barcelona col·loca al seu auditor al peu dels cavalls

El passat dimarts 26 de gener, vaig mantenir una reunió en un cèntric hotel de Barcelona amb l'ex-degà del Col·legi de Censors Jurats i de Comptes de Catalunya, soci del CN Barcelona, que va tenir una molt interessant intervenció en la darrera Assemblea General Ordinària de Socis. M'acompanyava en aquesta reunió el soci Pol Avinyó, que és qui va propiciar la trobada.

Image by FlamingText.com

Qui va assistir a la darrera Assemblea recordarà que l'ex-degà dels auditors va afirmar taxativament, en la seva breu intervenció, que sense entrar a valorar els comptes anuals presentats en aquella assemblea pel president Millans i els seus directius, es podria pefectament impugnar l'assemblea i declarar-la nul·la per una greu irregularitat —repetida 'ad nauseam' els darrers anys— comesa per l'actual Junta del CN Barcelona, i que posava en un seriós compromís a l'auditor del CNB, que podria ser susceptible de ser denunciat i de inclús ser sancionat econòmicament.

En la reunió en aquest cèntric hotel (del qual el director també és soci del Club), ens va dir el senyor ex-degà, soci des de fa quaranta anys del CNB, que va anar a l'assemblea esperonat pel seu amic i soci Sirio del Valle a fi de poder donar suport al president Millans, ja que es preveia una assemblea calenta, i calia que els defensors de la gestió del Sr. Millans fóssin àmplia majoria davant dels 'infidels' que s'atrevien a discutir la gestió del president.  El que passa, i això l'honora enormement i li agraïm infinitament, és que el senyor ex-degà dels auditors es va veure obligat moralment i èticament a denunciar el que ja tots sabem. També ens va dir que la forma de presentar els comptes anuals és típica de qui pretén amagar quelcom que no vol que es conegui.


Clica per poder llegir (en pdf)

Segurament a hores d'ara l'auditor del CNB (que fa un munt d'anys que és el mateix) estarà fent o haurà ja acabat l'auditoria que presentarà l'actual Junta el dia de l'Assemblea.

Se li ha acabat a l'actual Junta presidida per l'amic Millans, com bé indica el punt 3.8.2. del full que us adjunto (cortesia de l'ex-degà i soci del Club) —l'encerclat és d'ell— això de presentar tan solament un extracte dels comptes auditats, i sense el pertinent informe de l'auditor.

Altre punt destacable és que a semblança del que feia el Sr. Fèlix Bitllet, el president Millans entrega als seus socis els comptes anuals auditats (un extracte) pocs moments abans de ser sotmesos a l'aprovació dels socis en l'Assemblea. Sense anar més lluny, el Sr. Oriol Bohigas, president de l'Ateneu Barcelonés (150 anys d'història), envia els comptes anuals de l'Ateneu Barcelonés que presideix a casa de cadascun dels prop de 4.000 socis que té l'entitat, ... UN MES ABANS DE la seva Assamblea General de Socis, que generalment es convoca a finals de març. En aquest punt Millans s'hi assembla molt més a Millet que al Sr. Bohigas.

I si com sembla ser, es pot denunciar a l'auditor per les irregularitats comeses, si cal serà denunciat.

PS. Ens diuen que l'auditor del CNB és a la vegada soci del mateix. Algú ens pot       confirmar del cert aquesta informació?

El CN Barcelona acaba la primera volta encapçalant el grup de competició

El Club Natació Barcelona ha tancat la primera volta de la lliga estatal de clubs de pilota, en les modalitat de pala, ocupant la primera plaça del grup de competició corresponent a la Divisió d’Honor.

Els de l’Escollera, qua aquest cap de setmana van viatjar a Pamplona per enfrontar-se als pilotaris del Club Oberena, van sumar un dels dos punts en joc.

En el matx de paleta amb pilota de cuir, la parella catalana formada per Carles Sanz i Emiliano Skufca, es van imposar al duet navarrès Arizaleta-Labiano per 35 punts a 19, En pala curta però cedien el primer punt de la temporada en perdre Ivan Calbó i Alex García davant Zozaya i Uros per 40 a 18.

Clica per veure notícia original (08-02-2010)

dimarts, 9 de febrer del 2010

Ara, el CN Barcelona busca —ahir mateix— monitors/res d'activitats dirigides

Monitor/ra de actividades dirigidas (Barcelona)
Envía un email al anunciante: dirigides@cnb.es    [Ayuda]

Fecha:   Lunes, 08 de febrero de 2010  14:51
184 personas han visto este anuncio

Se necesitan monitores/as de Actividades Dirigidas para el Club Natación Barcelona.

Spinning, aerobic, pilates, fit-training, mantenimiento, etc.

Interesados enviar Curriculum Vitae a dirigides@cnb.es

 
Clica per veure la font original (08-02-2010)

Gala de la Federación Catalana de Triatlón en el CN Barcelona

En la Gala del Triatlón Catalán, el tradicional "Sopar de Campions", celebrada en el restaurante Vista Mare del Club Natación Barcelona, Pilar Hidalgo, entre otros deportistas, ha recibido la insignia de oro de la Federación Catalana de Triatlón en reconocimiento a su trayectoria. Cerca de 60 campeones han asistido al evento.

Clica per engrandir

En el “Sopar de Campions”, la Federación Catalana de Triatlón invita a los ganadores de los rankings, circuitos y ligas de triatlón, duatlón y duatlón cros.

En esta decimotercera edición, la cena ha reunido a 60 campeones y por primera vez se ha hecho entrega de las insignias de oro de la federación, distinciones concedidas a Jordi García (campeón de Europa juvenil), Eva Ledesma (campeona de España de triatlón), Toni Franco (campeón de España de Paratriatlón), Marcel Zamora (CNB), Francesc Godoy (CNB) y Víctor Manuel del Corral (por sus éxitos internacionales en 2009), Xavier Llobet (primer olímpico catalán en triatlón) y Pilar Hidalgo por su trayectoria deportiva.

Clica per veure l'article original (15-12-2009)

dilluns, 8 de febrer del 2010

L'Agència Tributària truca a la porta

Passi, passi, que veurà el piset


Els cenebistes s’emporten el derbi (8-16)

El Club Natació Barcelona s'ha imposat a la piscina del Mediterrani. Els cenebistes es col·loquen segons de la Divisió d'Honor darrere l'Atlètic-Barceloneta a l'espera del que faci el Terrassa. Els jugadors veterans del Mediterrani s'han esforçat de valent però no n'hi ha hagut prou. El Medi continua tercer per la cua, a una plaça del descens.


Clica per veure l'article original (06-02-2010)

diumenge, 7 de febrer del 2010

Socis expectants davant la próxima inspecció d'Hisenda al CN Barcelona


Manifestació contra les darreres eleccions de la Federació Catalana de Petanca

Els comicis de la Federació Catalana de Petanca van ser impugnats per la candidatura no guanyadora, que denunciava irregularitats. Ara el Tribunal Català de l'Esport ha de dictar-ne sentència.


Els 200 jugadors de petanca que s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume denuncien que hi ha hagut suborns als clubs per votar l’actual president, i que aquest va tenir accés a les llistes dels avals que es van fer a l’altra candidatura, quan legalment només la junta electoral pot conèixer els noms de les persones que donen suport a un candidat.

A més, s’ha fet un minut de silenci pel que consideren “la mort de la petanca”.

Fa tres setmanes es van celebrar les eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Petanca, que va guanyar el candidat continuista José Orlando Díaz. Feia 16 anys que no es feien eleccions perquè no hi havia altres candidats.

Manifest — L'estafa i l'engany del president José Orlando:

Clica per llegir-lo (en pdf)

Clica per veure l'article original (06-02-2010)

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)