www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 7 de febrer del 2009

Esport Adaptat. Esportistes paralímpics al CNB

Esportistes paralímpics en el 
Campionat de Natació Funcional d´Hivern


El diumenge les instal·lacions del Club Natació Barcelona acolliran la celebració del Campionat de Catalunya de Natació Funcional d´Hivern, que reunirà els millors nedadors i nedadores de les Federacions de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), Cecs i Deficients Visuals (FCEC) i Paralítics Cerebrals (FECPC), alguns dels quals van participar en els darrers Jocs de Pequín, on van assolir grans èxits per a la natació catalana.

La jornada s´iniciarà a les 11.30 h del matí, un cop hagi finalitzat el partit de waterpolo en categoria infantil que es disputa a les mateixes instal·lacions. La jornada de tarda començarà a les 17 h i durarà fins a les 18.45 h.

Els nedadors més destacats que hi participaran són Jordi Gordillo (CEM Bétulo), Sarai Gascón (CN Terrassa), Júlia Castelló (CN Barcelona), Miguel Luque (CN Parets), Omar Font (CN Barcelona), Carla Casals (CN Barcelona) i Albert Gelis (CP Sant Joanenc); tots ells esportistes que van competir en les Paralimpíades de Pequín. També cal destacar la participació de Sònia García, que malgrat no assistir als Jocs Paralímpics ha estat una gran representant en passades edicions, així com les joves promeses Marc Rodríguez (GEIEG), Joan Giralt (CN Mataró), Víctor Villanueva (Fys Prat) o Begoña Curero (AN Gramenet).

Entre els aspectes a destacar cal fer menció de la participació de nens i nenes que provenen del programa ´Fent Esport´ que la FECPC du a terme per tot Catalunya, que consisteix a oferir la pràctica esportiva a centres escolars, famílies, instal·lacions esportives, etc. Aquest programa pretén que els infants amb discapacitat s´iniciïn en el món de l´esport d´una manera lúdica i natural.

Cal dir també que el CN Barcelona és una de les entitats que comparteix amb la FECPC l´objectiu de fomentar i promocionar l´esport per a nens i nenes amb discapacitat, en el seu cas des de la pràctica de la natació.

Font: UFEC - Unió de Federacions Esportives de Catalunya (06-02-09)

Marcel Zamora, triatleta del CNB



Recuperat-ion ha fet aquestes gràfiques amb l'atleta de triatló del Club Natació Barcelona, Marcel Zamora, guanyador de cinc "Ironman".

Nota: Com sempre, clica a les fotografies per ampliar-les

divendres, 6 de febrer del 2009

El CN Sant Andreu juega en la Nova Escullera como local

El equipo absoluto masculino del CN Sant Andreu jugará los próximos partidos como local en la Nova Escullera, la piscina del CN Barcelona. El motivo han sido los desperfectos ocasionados por el temporal de viento ocurrido hace quince días en la cubierta de la instalación Pere Serrat. De este modo, los andreuenses debutarán en esta instalación mañana sábado con motivo de la decimocuarta jornada de División de Honor masculina ante el CE Mediterrani en uno de los encuentros que se prevén más interesantes del fin de semana.

DIVISIÓN HONOR MASCULINA 2008-09
Decimocuarta Jornada, 07/02/2009

15:30h Nova Escullera CN Sant Andreu – CE Mediterrani
Árbitros: Àngel Moliner y Jaume Teixidó

Via: WPA - Waterpolo Asociación (06-02-09)

Malestar per la quota d'un poliesportiu municipal

De 16 a 28 euros. Aquesta és la quantitat que han hagut de passar a pagar els socis més grans de 65 anys del Club Natació Atlètic Barceloneta. L'increment de la quota no ha estat gaire ben rebut entre els usuaris d'aquest poliesportiu municipal.


Fins ara els socis més grans de 65 anys del Barceloneta pagaven 16 euros al mes, amb accés lliure a les instal·lacions tots els dies, una quota per sota dels costos de l'entitat. Aquest col·lectiu representa una part molt elevada dels socis del club, el que fa que l'empresa gestora tingui problemes per cobrir despeses. Davant d'aquesta situació van proposar diverses mesures a la junta que aprova els preus públics dels equipaments municipals.

Aquesta mesura implica que els socis que vulguin mantenir l'accés lliure diari al club pagaran a partir d'ara 28 euros, una pujada que no ha estat ben rebuda.

El malestar per la pujada de preus s'ha traslladat fora de les instal·lacions del club i ha derivat en un enfrontament personal de representants del Partit Popular amb la Directiva del Club després de l'Audiència Pública de Ciutat Vella. De moment, el PP estudia si es presenta una denuncia.

Clica per veure la notícia original

Una àvia enfadada

Maria Roig està disgustada per la pujada de la quota del Club Natació Atlètic-Barceloneta

CATALINA GAYÀ (05-02-09)

Maria Roig, de 74 anys, està revolucionada. Al desembre, va rebre una carta del Club Natació Atlètic-Barceloneta en què se la informava que s'apujava la quota als jubilats que tinguessin la targeta rosa i, si no ho acceptaven, només podien fer ús de les instal.lacions dos dies a la setmana: els dimarts i els dijous. A la Maria, aquesta carta no li ha fet gens de gràcia.

És sòcia del club des de fa 40 anys i va ser una de les primeres nedadores de la Barceloneta. Al rebre la carta, el primer que va fer va ser mobilitzar-se: entregar, amb sis dones més, una queixa a l'ajuntament. Van trucar a les portes de diverses seus i al final algú els va obrir. El club és per a ella una part del seu passat i del seu present. El passat: quan la Barceloneta era de color sèpia, molts anaven al club, que llavors era una barraca de fusta, a dutxar-se. El present: el centre esportiu és el seu lloc de reunió.

Cada dia, la Maria surt de casa a les onze del matí, va a gimnàstica i, després, es veu amb uns amics i es banya al mar: tant si fa sol com si està núvol. Menja a la platja, davant del club, i a la tarda juga a parxís amb amics a la sala social del club.

La Maria, que és viuda, ha creat allà la seva altra família. Anar allà amb ella és retrocedir unes quantes dècades en un segon. Un altre cop al passat: als terrenys on ara s'aixeca el club hi havia el balneari casino Sant Sebastià i els nens com ella es colaven a les piscines. En el passat i amb orgull: a la Barceloneta es van forjar diversos campions d'Espanya de natació. En el present: diversos joves treballen a les taules amb els portàtils mentre la Maria juga al parxís amb Anna Chaler i uns amics.

Julián García, president del Natació Atlètic-Barceloneta, no vol polemitzar sobre la quota i es compromet a atendre els jubilats que no poden pagar 28 euros al mes. De moment, s'ha ampliat de dos a tres dies l'accés. Encara que la Maria, diu, haurà de fer malabars per poder seguir-hi anant.

Clica per veure l'article original



dijous, 5 de febrer del 2009

El CN Barcelona busca las Semifinales de la LEN en casa

El equipo absoluto del CN Barcelona recibe el próximo sábado en la Nova Escullera al Dínamo de Moscú en el partido de vuelta de los Cuartos de Final de la LEN Trophy masculina.

Los hombres de Toni Esteller traen del encuentro disputado en la capital rusa una renta de cuatro goles a su favor (7-11), pero no hay que olvidar que la temporada pasada los moscovitas ya remontaron una desventaja de tres tantos y les apearon de esta misma competición en Octavos de Final.

En el caso de acceder a la siguiente ronda, sería la segunda temporada consecutiva en la que un equipo español (el CN Terrassa lo hizo en 2008) llega a las Semifinales de la competición.

Via: WPA - Waterpolo Asociación (05-02-09)

Ah! Però és que la Junta s'ha marcat algun objectiu per enguany? Seria tota una novetat!


dimecres, 4 de febrer del 2009

"The Sebastian's Team" nos lleva ... sin prisa pero sin pausa


El CNB es col·loca líder


La quarta jornada de la lliga nacional de clubs de pilota en les modalitats de ferramenta va ser rodona per el Natació Barcelona, que s'alçava al lideratge del seu grup.

El dissabte al vespre a les instal·lacions del Centre Olímpic de Pilota de la Vall d'Hebron, els de l'Escullera rebien el potentíssim equip del Club Deportivo Larraina de Pamplona.

En paleta amb pilota de cuir els cenebistes formaven amb el ja recuperat Carles Sanz i Marc Capdevila, que tenien com a rivals la parella navarresa formada per Aitor Gorospe i Patxi Mendiburu. Va ser un partit dels que creen afició, amb grans contraatacs, i que va servir per confirmar Capdevila com un saguer que ha passat de promesa a realitat i que amb només 21 anys fa somiar tota la pilota catalana. A més, contra una parella lluitadora i amb moltes taules com és la navarresa, vam poder veure un Sanz determinant i que sense l'ombra d´Skufca pot créixer moltíssim com pilotari. Sens dubte el binomi format per Sanz i Capdevila és una parella amb un esplendorós futur, que si continuen amb aquestes ganes i il·lusió donaran moltes alegries com la d'aquest partit en què finalment van vèncer per 35 a 30.

El partit de pala curta enfrontava Ivan Calbó i Emiliano Skufca contra Mikel Andonegui i Raúl Oroz, dos saguers esquerrans i amb gran palmarès. Tot i això, Calbó es va mostrar molt superior al seu rival als quadres alegres; i Skufca va demostrar per què és un dels millors jugadors del món en aquest moment. Els catalans no van donar treva als seus rivals i els van vèncer per un folgat 40 a 29.

Aquest partit va servir alhora per al debut de dos nous jutges nacionals per part del Col·legi Catalana de Jutges, Francisco Díaz i Joaquín Laguarda, que van tenir una actuació impecable.

Font: UFEC - Unió de Federacions Esportives de Catalunya (03-02-09)

dimarts, 3 de febrer del 2009

Sebastià Millans, president del Club Bàsquet Roses

El Club Bàsquet Roses és un club de Roses (Alt Empordà) dedicat a la pràctica del bàsquet. El club rosenc es va fundar el mes de setembre de l'any 1987 per un grup de rosincs que, preocupats per la manca d'activitats per als infants i joves que en aquells moments hi havia a Roses, va pensar en el bàsquet com a esport educatiu i de diversió per als joves del poble.

El principal objectiu del C.B.Roses és fomentar l'esport del bàsquet a base d'aconseguir els millors èxits esportius possibles però sense caure en el "guanyar per sobre de tot"; és per això que la totalitat dels jugadors, entrenadors i directius del club són de Roses o estan estretament relacionats amb el poble, i tots són absolutament amateurs en el sentit més estricte d'aquest concepte. Aquestes condicions d'amateurisme i d'arrelament al poble estan explicitament recollides en l'ideari del C.B. Roses.

La primera Junta directiva del C.B. Roses va estar presidida per el Sr.Manel Sàez, més endavant el va substituir el Sr. Joan Fajardo que va deixar el càrrec l'any 1999. Posteriorment va ser president el Sr Octavi Gratacós, i actualment és president el Sr Sebastià Millans.


Però no és el que sembla.
Fes clic sobre la lletra S,
i sense deixar anar arrossega fins a la T, val?
Per què en realitat parlem de ...

... S ebastià Millans i Armengol, fill del nostre presiden T


A veure en quin estat arriba el CNB a la propera assemblea


dilluns, 2 de febrer del 2009

Un malson d'algun directiu, ... o d'algun delegat?


diumenge, 1 de febrer del 2009

Un día de oro en el Centenario del Club Natación Barcelona

Samaranch, donante de una escultura, 
presentó el libro-historia


Javier de Dalmases - 25/11/2008

El Club Natació Barcelona vivió ayer una de las grandes fiestas de su historia. En plena conmemoración de su centenario, el estandarte de la natación barcelonesa destapó una preciosa escultura, donada por Juan Antonio Samaranch, presidente de honor del Comité Olímpico Internacional, y presentó el Llibre d'Or del Club Natació Barcelona, obra del periodista y escritor Lluis Permanyer.


Comenzó la fiesta con un acto especialmente emocionante, el descubrimiento de la escultura, un relieve de gran belleza que decorará una de las paredes maestras de la sede del centenario club barcelonés. Es obra de los artistas Jordi Alomar y Francesc Carulla. Juan Antonio Samaranch, donante de la obra de arte, explicó, tras descorrer la cortina, que sentía algo muy especial en este momento porque él, socio número 65 del club, recordaba cuando ocho años antes había estado presente en la colocación de la primera piedra de la piscina cubierta de 50 metros que en estos momentos resplandecía plena de actividad, tan sólo a unos metros de donde se celebraba el acto.

Mejores deportistas

Seguidamente, en una sala dotada de impresionantes vistas al mar, el presidente del Club Natació Barcelona, Sebastià Millans hizo de maestro de ceremonias de la presentación del libro, en la que Juan Antonio Samaranch y el autor, Lluis Permanyer, estuvieron presentes. El antiguo presidente del COI manifestó que "gracias a clubs como éste, antiguos, pero no viejos, Catalunya sigue en vanguardia del deporte español".


Seguidamente, en el transcurso de una comida, se hicieron entrega de las insignias a los mejores deportistas del Club para el año 2008. Los premios correspondieron al waterpolista olímpico Kiko Perrone y la nadadora medallista de los Juegos Paralímpicos, Deborah Font.

Aprovechando el símil del libro presentado, ayer se escribió una brillante página en la historia del Club Natació Barcelona, una entidad, como dijo Samaranch, "antigua, pero no vieja".

Clica per veure la notícia original

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)