www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 6 de setembre del 2008

El soci ideal d'algun club esportiu

Característiques, avantatges, manual d'ús

Què és el que caracteritza al soci ideal, aquesta panacea per a qualsevol club esportiu que es preciï de ser "un dels millors d'Espanya i Europa", com titlla el president Millans al nostre Club?

Els directius d'un club esportiu van buscant aquesta tipologia des de sempre, i el que més sorprèn és que gairebé sense excepció, el soci o la sòcia ideal sempre haurà de tenir una qualitat bàsica: tenir un caràcter fàcilment conformista. No es vol que "doni problemes", entenent això com tenir esperit crític, criteri propi i idees. Es considera "desestabilitzant" i que va contra el status quo del club esportiu, i això pot ser altament perillós.

Perillós per a aquells que volen mantenir la seva poltrona sense massa sobresalts. No volen socis farts de pagar derrames, que reclamin una eficaç gestió esportiva i econòmica, que demanin transparència, etc ... Quin directiu d'un club esportiu vol tenir com soci/a del club a algú que li posi en evidència i li tregui els colors?

El que sí està clar, és que si havies pensat que per a ser el soci ideal havies de ser ... 

- intel·ligent
- atractiu
- amb idees i capacitat d'innovació
- bé preparat

... estàs ben equivocat. Millor ves al Club a fer les teves piscines, o la teva partideta del que sigui, paga religiosament la quota mensual i les derrames, i sobretot no qüestionis la gestió de la Junta Directiva. Així almenys el president no et negarà la salutació quan coincideixis amb ell pel Club, que corren temps dolents per als revolucionaris.

Estem en una època  on el que es premia és la mediocritat, la covardia i el 'seguidisme'.

divendres, 5 de setembre del 2008

Examen de gimnàstica


clica per engrandir

Madrid, 22 de juny de 1954

El (llavors) Príncep D. Joan Carles durant un examen de gimnàstica de sisè de batxillerat en l'Institut San Isidro.
No sé que us sembla a vosaltres, però fer un examen de gimnàstica amb camisa de màniga llarga, corbata i sabates de vestir... no ens diu molt de la dificultat de l'examen...

dijous, 4 de setembre del 2008

Intercanvien experiències organitzatives i de gestió esportiva?

FCBARCELONA
MEMORIA ANUAL 2004 - 2005
CONVENI D’AGERMANAMENT AMB EL CNB

clica per engrandir

El FC Barcelona i el Club Natació Barcelona van signar un conveni d’agermanament per donar pas a un període de cooperació institucional, social, esportiva i cultural. El conveni, d’un any de durada, ha permès que les dues institucions intercanviïn les seves experiències organitzatives i de funcionament en els àmbits esportiu, mèdic i de gestió esportiva, i per al foment de l’esport del país. A més, s’ha col·laborat en diverses activitats multiculturals amb col·lectius o comunitats de la ciutat de Barcelona. Aquesta aposta vol fomentar la cultura de la pau i de la convivència.


Tots/es els que composem La gent del bloc (LGdB) estem convençuts que l'amic Jan Laporta, el Ferran Soriano, el Marc Ingla, ...   van quedar bocabadats per la magnífica experiència organitzativa i per la no menys brillant gestió esportiva dels craks que formen l'actual Junta directiva del CNB.  Segurament es van treure el barret davant l'incommensurable gestió econòmica del president Millans, i del que diuen que veritablement decideix, el -mig alacantí- vicepresident Moncunill.

Bé, fóra bromes, a nosaltres ens dóna la sensació que, actualment, només estem per intercanviar cromos amb l'equip que presideix l'ínclit Sr. Moncunill, el Xixona CF en la categoria 2a regional de la Comunitat Valenciana. Club que segurament, ni que sigui per proximitat geogràfica, trepitja més sovint que el nostre CNB.

dimarts, 2 de setembre del 2008

Els llibres t'estimen

Enfadats ?

dilluns, 1 de setembre del 2008

Benvolguda Isabel Vilalta, moltes felicitats en el dia del teu aniversari !

¿Qui no s’ha emocionat fins a les llàgrimes veient la seqüència final de Cinema Paradiso? ¿Qui no reconeix en aquell magistral muntatge de petons prohibits una exquisida declaració d’amor al cinema i a un fill? Una pel·lícula que és capaç d’arribar a aquest clímax amb la serenor i la senzillesa que ho fa la cinta de Giuseppe Tornatore ha de considerar-se per força un clàssic, un bocinet de vida tan ben recreat i interpretat que mereix ser revisat ara, amb la distància que aporta el pas del temps, i oblidant l’eufòria que va provocar un unànime reconeixement de la crítica i un èxit de públic colossal.





diumenge, 31 d’agost del 2008

Ensenyant el camí i preparant el relleu

- El director de marketing del CNB?
- Ehhh? Cómorrr?

Bateria de preguntes:


- Disposa el CNB d'un departament o d'algun professional -com té el grup DiR- especialitzat en vendre el nostre concepte de club esportiu a empreses, únic a Barcelona i sense competència en aquest sentit?
- No solament per fer nous socis sinó també per cercar sponsors i patrocinadors de les diverses seccions, així com per contractar publicitat estàtica dins de les nostres instal·lacions, amb el benefici econòmic que tot això ens reportaria?
- Per què alguns dels equips de pilota d'altres clubs que competeixen amb el nostre presenten jugadors que porten engaxines publicitàries a las seves samarretes (amb l'ajut econòmic que això comporta per aquells clubs), i els nostres jugadors -ojo!, campions d'Europa per equips i campions de la Copa del Rei- només porten l'enganxina o l'escut del CNB?
- I per què no disposem d'un departament o un professional del marketing, de publicitat, de corporate, o de com el vulgueu anomenar?
- Algú creu que no seria rendible aquest departament o professional, que podria aportar inversió i creixement al nostre Club?
- És que no ens cal incrementar i estabilitzar el número de socis?
- És que, quan fins i tot marques capdavanteres com Coca-Cola o Nike s'han d'espavilar per no perdre quota de mercat davant la competència, nosaltres deixem que altres clubs de Barcelona ens esgarrapin socis i sòcies?
- És que pensen que qui s'esborra del Nata no s'apunta a cap altra club de similar quota?
- Voleu noms de socis que ho eren del Nata i ara ho són d'altres clubs de la ciutat de similar i inclús superior quota? "Haberlos haylos" i en coneixem algú.
- S'interessa personalment algú de la Junta directiva o s'ha creat un mecanisme per esbrinar el perquè un soci es dona de baixa?
- Cóm es gestiona el fet que un passavolant demani informació del Club a recepció?
- Es fa un seguiment d'aquest passavolant per captar-lo?

Resposta comuna:


Tot i que moltes les sospiteu, les aconseguirem en el seu moment directament dels responsables del CNB. Potser en la propera assemblea general, que serà molt interessant. No us la perdeu, sisplau.

Ara que ja els hi avancem algunes preguntes, tenen temps per preparar les respostes. Els hi donem l'oportunitat de no suspendre. A veure si l'aprofiten.

Cliqueu per ampliar

Tenim una fluctuació constant, a la baixa, en el número de socis/ies. i una gran volatilitat en el socis recents.

Fixeu-vos que si cal incrementar el número de socis la gran idea de la Junta és demanar al soci -sempre el soci els hi ha de treure les castanyes del foc- que porti un nou soci en la sempiterna campanya d'estiu. Igualment si van ofegats de diners recorren al maltractat soci endollant-li una nova derrama. En aquest club les grandioses idees d'aquesta Junta directiva passen perquè el soci faci la feina que els pertoca a ells.

Aquesta actual Junta directiva no és que no cregui en la publicitat, és que no hi ha un 'duro' per invertir en ella, i el que s'ha invertit en el passat és diner llançat perquè després no s'ha sabut fidelitzar al nouvingut.

Més preguntes:

- És què solament som capaços de captar socis a l'estiu per després perdre'ls a l'hivern?
- És que només captem socis per un termini de pocs mesos?
- Som realment un club de sol i platja, i poc més?

Sr. Millans, president del CNB, solament vostè es deu de creure el que repeteix a cada assemblea,  que "el nostre club és un dels millors clubs d'Espanya i d'Europa". Ho podria ser, però òbviament mai amb la Junta que vostè presideix sota la batuta del vice-president Sr. Moncunill. Altre gall li cantaria si vostè s'emmirallés en veritables professionals com el Sr. Ramón Canela i Piqué*.

* Soci fundador-majoritari i administrador dels Clubs DiR, entitat que dóna servei a més de 80.000 abonats en les seves 13 instal·lacions, la primera creada el 1979, quan era propietari d'un negoci de fotografia fundat als seus 24 anys. Hi ha prevista una nova instal·lació a la Plaça Lesseps de Barcelona.

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)