www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

diumenge, 1 de març del 2009

Augmenta el sedentarisme

  • El nombre de joves que practiquen esport baixa un 20% des del 1995
  • La falta de temps, el desinterès, la feina i les càrregues familiars en són les principals raons
  • Espanya està entre els països europeus amb menys adeptes a l'exercici, segons un informe



    El nombre de joves espanyols de 16 a 34 anys que fan esport ha baixat un 20% des del 1995, segons l'estudi social Esport, salut i qualitat de vida, presentat per la Fundació La Caixa, i coordinat pel professor d'Investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques, Eduardo Moyano.

    L'estudi, basat en 2.000 enquestes representatives, constata un clar augment del sedentarisme i que poc que els espanyols valoren la pràctica de l'esport. Pel que fa a la població general, només quatre de cada 10 persones fan alguna activitat esportiva, i únicament dos de cada 10 ho fan freqüentment. Dels practicants, el 58% són homes, enfront del 42% de dones.

    La tendència entre els joves és negativa ja que, el 1995, el 60% practicava esport, mentre que l'any 2008 només era el 48%. Entre les persones majors de 65 anys, amb un alt grau de sedentarisme, només dos de cada 10 practiquen algun esport, encara que el 64% declara que passeja diàriament.

    Influència del nivell d'estudis

    Segons ha explicat el responsable científic del treball, David Moscoso, hi ha diverses raons que justifiquen la falta d'esport entre els ciutadans: la falta de temps, el desinterès, la feina, les càrregues familiars o la mandra.

    Igualment, estar sense feina, ser mestressa de casa o una persona gran, divorciada, separada o viuda i el fet que cap familiar faci esport són factors que poden contribuir a una vida sedentària. En canvi, els que tenen un nivell més alt d'estudis i més bona qualificació laboral i ingressos practiquen més esport.

    Riscos per al futur

    L'estudi revela que el 54% dels joves es passen el dia asseguts o drets, però sense fer cap mena d'esforç físic. Els enquestats argumenten que és l'oci digital i nocturn, juntament amb la pressió per adquirir més formació i qualificació, el que impedeix dedicar temps a l'esport i a les relacions socials.

    La falta d'exercici, sumada a les dietes hipercalòriques i el nou oci, preocupa els professionals, que veuen perillar la salut i la qualitat de vida del futur dels joves.

    Amb aquestes xifres, Espanya es col·loca entre els països d'Europa on menys esport es practica. Entre les comunitats autònomes, Andalusia, Madrid, Catalunya i la Rioja són les regions amb més adeptes a l'exercici, mentre que Extremadura, Castella-la Manxa, Galícia i Cantàbria són les que tenen una taxa més baixa.

    La solució passa per crear una nova llei de l'esport que fomenti l'activitat, reforci l'esport a l'escola i obri les instal·lacions esportives dels col·legis a les tardes. Així mateix, l'estudi proposa que les empreses afavoreixin l'activitat física amb instal·lacions pròpies o concertades, i també, introduir el metge esportiu en l'assistència primària.

    Clica per veure l'article original





  • 0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    ¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

    Morositat de Sebastià Millans,
    ex-president del Club Natació Barcelona
    (Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

    Clica la imatge per engrandir-la

    ¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

    Creative Commons License
    Free counter and web stats

     
    Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)