www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dimecres, 25 de març del 2009

La crisi no atura el creixement dels centres esportius a Barcelona

  • La nova oferta municipal i diverses iniciatives privades possibilitaran la inscripció de 25.000 abonats més
  • L'ajuntament construirà o renovarà set grans instal·lacions en dos anys per afavorir l'exercici

  • Patricia Castán (El Periódico 1/3/09)

    Diversos estudis alerten en els últims temps de l'elevat grau de sedentarisme dels espanyols. Però els ciutadans barcelonins es perfilen com un cas a part, ja que fa anys que la ciutat es desmarca com una de les urbs del món amb més habitants inscrits en centres esportius i practicants de diferents activitats físiques. La xifra continuarà augmentant tot i l'ombra de la crisi econòmica, ja que en menys de dos anys la ciutat de Barcelona tindrà aproximadament 25.000 abonats més a diferents centres esportius que es troben en fase de construcció o ampliació. La majoria de les places, unes 20.000, seran impulsades pel mateix ajuntament, que finalment ha programat set grans instal·lacions per a aquest mandat.

    El delicat moment econòmic ha pogut influir en la contenció de noves iniciatives privades, però no ha aturat, en canvi, l'aposta municipal per fomentar la pràctica regular d'activitat física ni el creixement d'algunes de les principals cadenes de la ciutat. D'aquesta manera, Barcelona ha estrenat fa alguns dies la primera instal·lació renovada del mandat, el CEM Can Toda, al barri de la Salut, a Gràcia. El recinte ha costat 12 milions d'euros (la meitat, aportats pel copromotor de l'obra, el Club Natació Catalunya) i incrementa en 2.000 metres quadrats l'antiga superfície.

    La flamant piscina del centre esportiu municipal de Can Toda, a Gràcia

    BENESTAR
    És només una mostra de l'estil de la nova oferta, en què es combinen cada vegada més les activitats aquàtiques --tant piscines com grans zones d'aigües-- i les dirigides per monitors, explica el regidor d'esports, Pere Alcober. L'objectiu municipal és fomentar "l'hàbit esportiu des de l'edat escolar" i garantir, com ja va anunciar en el seu moment l'ajuntament, que a curt termini qualsevol barceloní tingui una instal·lació a 10 minuts de casa per fidelitzar la pràctica.

     Els set centres que s'executaran abans del 2011(tres més s'han ajornat fins al següent mandat per imperatius de planejament urbanístic) permetran que la ciutat arribi a la xifra de 200.000 abonats en instal·lacions esportives municipals, al marge dels milers de persones (el 40% dels practicants) que s'exerciten a l'aire lliure. En l'actualitat, hi ha 182.350 inscrits.

    Altres recintes que es renovaran durant aquest mandat són el CEM Horta, amb noves i modernes instal·lacions, i la piscina de Sant Jordi, amb una primera fase que s'emprendrà aquest mateix any. Alcober detalla que inicialment es construirà una piscina de 25 metres perquè els socis del recinte puguin seguir desenvolupant l'activitat sense cap tipus d'interrupció. I una vegada estigui a punt, la piscina gran s'enderrocarà per ser reconstruïda en una segona fase.

    ZONES DEFICITÀRIES
    Les noves infraestructures dotaran d'equipaments zones deficitàries, com Nou Barris. En aquest districte s'iniciaran les obres aquest any dels centres Via Favència i Cotxeres de Borbó. Una altra nova instal·lació serà la del parc de la Ciutadella (iniciada l'any passat), i el CEM Putxet, a Sarrià-Sant Gervasi, també en obres. En tots els casos, l'ajuntament obrirà concursos públics per cedir la gestió dels centres a tercers, que es faran càrrec d'aproximadament un terç de la inversió final. Els preus, explica el regidor, són fixats amb el vistiplau municipal, no superen els 40 euros mensuals i, en el cas de joves i de gent gran, són reduïts.

    Entre les iniciatives privades n'hi figura alguna de ben recent, com el nou Metropolitan, quart d'aquesta gran cadena nacional a Barcelona (la ciutat on ofereixen més places), situat a la Sagrada Família, a l'antiga illa de Myrurgia, en un edifici dissenyat per Alonso i Balaguer. La nova instal·lació, un dels vaixells insígnia del grup, ofereix 8.000 metres quadrats d'instal·lacions, una quarta part aquàtiques. Entre les novetats hi figuren una guarderia pròpia.

    Un usuari entrena en el nou centre
    de la cadena Metropolitan a la Sagrada Família

    SERVEIS EXCLUSIUS 
    I les novetats a curt termini s'encapçalen amb la nova proposta de la cadena catalana DIR, amb més de 80.000 socis, que als seus 12 actuals centres a Barcelona (més un estudi de pilates) hi afegirà d'aquí uns mesos un centre més exclusiu, pensat per a un miler d'abonats, a l'espai que va ocupar la discoteca Up & Down, al carrer de Numància. El grup també ha anunciat l'ampliació del seu espai més cèntric, el de Pau Claris, després de comprar un local annex. També ampliaran el recinte de l'avinguda de Madrid i el de Sant Cugat. El grup està obert a noves ubicacions.
    El grup Holmes Place-Európolis, amb 26.000 places a Barcelona als seus cinc centres, no té obertures previstes.

    Clica per veure l'article original



    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    ¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

    Morositat de Sebastià Millans,
    ex-president del Club Natació Barcelona
    (Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

    Clica la imatge per engrandir-la

    ¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

    Creative Commons License
    Free counter and web stats

     
    Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)