www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dimecres, 10 de març del 2010

Sebastià Millans, un dels setze magnífics

Opinió

Pessics i
pessigolles
Ignasi Aragay



El 'lobby' G16

És un lobby d’opinió. N’heu sentit a parlar mai? No? Doncs pareu atenció, perquè segurament trigareu a tornar-ne a tenir notícia, ni en paper ni en digital ni enlloc. Reuneix setze presidents d’entitats amb solera de la societat civil, representatives del món econòmic, esportiu i cultural, la majoria centenàries. 

No volen publicitat. La discreció és la seva norma. Els dinars periòdics que fan aquests setze magnífics –bé, quinze magnífics i des de fa poc una magnífica, Mariona Carulla– no transcendeixen als periòdics, ni falta que fa. Zero publicitat. 

Precisament el punt fort del G16 és influir sense que es noti. Els qui ho han de saber, ja ho saben, i els tenen en compte. 

La pròxima cita és dimarts (ahir, dia 9 de març) que ve a l’exclusiva Sala del Brindis del Reial Cercle Artístic, un racó de motllures daurades i parets entapissades on bona part de la burgesia catalana més canalla es va jugar els quartos durant dècades en timbes sonades i clandestines.

El dinar que s’hi farà dimarts no és pròpiament clandestí, però quasi. A més del president del mateix Reial Cercle Artístic, els convocats són els seus col·legues de Cambra de Comerç, Cercle d’Economia, Cercle del Liceu, Centre Excursionista de Catalunya, Círculo Ecuestre, Club Natació Barcelona, Futbol Club Barcelona, Reial Club Deportiu Espanyol, Foment del Treball, Orfeó Català, Reial Automòbil Club de Catalunya, Reial Club de Tennis Barcelona, Reial Club de Polo, Ateneu Barcelonès i Institut Agrícola Català de Sant Isidre.

Només tenen una norma no escrita: si un president no hi pot anar, no pot delegar. No hi ha estatuts ni res que s’hi assembli. Els dinars duren dues hores de rellotge i es tracten temes concrets, normalment a proposta de l’amfitrió.

En alguna ocasió s’hi convida un polític de primera fila. Ara els preocupa el canvi de format de la Diagonal. A l’alcalde Jordi Hereu, que en alguna ocasió ja ha dinat amb ells, dimarts li xiularan les orelles.

( ... )

Clica per veure l'article original (06-03-2010)


7 comentaris:

Anonymous ha dit...

Que se vaya despidiendo el Millans de estos dinars, ante la sanción de Hacienda que le va a caer al C.N.B. y la vergüenza que le va a suponer a este presidente caduco y trasnochado, y a su junta de palmeros.
Ya ha tenido una inspección de Trabajo que le ha sacado los 40.000 que había distraído desde enro del 2008 pagando en 'b' a más de la mitad de la plantilla.

Joan ha dit...

Ara entenc la il·lusió que li fa al secretari Albado de substituïr al Millans en la presidència.
Déu ens guardi de que aquest paio sigui el nou president. Si un és dolent l'altre és pitjor. A més continuarien tots els palmeros, i el Marc Blanquer, i la Meritxell Moncunill. Aquests dor amb els seus super-sous. Un veritable malson.

Manuel ha dit...

¿Este Albado no es el que le contestó al Meca el día de la asamblea diciéndole que ellos no pagaban en 'b'? Este tío lo que es un jeta, porque si no, ¿de qué la inspección de Trabajo que los ha dejado con el culo al aire?
¿Y este tío quiere ser el nuevo presidente? Con la mentira a todos los socios el día de la asamblea se ha cubierto de gloria, y se incapacita a sí mismo para presidir el club.

Olga ha dit...

Oí que cada vez la comida se hace en una entidad de este grupo. ¿Para cuándo se organiza en nuestro club?

David ha dit...

Ya que va a estos encuentros el presidente del Ateneu Barcelonés, el Sr. Oriol Bohigas, estaría bien que nuestro yayo presidente le pregunte cómo lo hace para enviar la auditoría económica hecha a su entidad a casa de los 4000 socios del Ateneu Barcelonés, y un mes antes de su asamblea general ordinaria de socios.
Porque nuestro yayo presidente nos la entrega como lo hacía el saqueador confeso de Millet, media hora antes de pedir la aprobación de los presupuestos. Y tiene más delito el Sebas porque presenta un extracto de la auditoría, sin ir firmada por el auditor y sin el pertinente informe del mismo.
Una verdadera chapuza digna de alguien al que no le debe llegar suficiente sangre al cerebro, sseguramente debido a su avanzada edad. A no ser que le apriete un poco la peluca.

Raúl ha dit...

Si casualmente estás en una de estos exclusivos encuentros y no sabés quién es el boludo presidente del Natación Barcelona lo reconocerás por estas tres cositas:
Primero porque es el que se calza un bisoñé en la calvorota.
Segundo porque es el que lleva el traje con los codos gastados.
Y tercero porque es el único que todavía utiliza un sujeta-corbatas.

Espurna ha dit...

El dia que lo hagan aquí en el Club sólo nos percataremos porque veremos curiosamente como salen camareros del bar hacia la sala de juntas como algunas veces he visto cuando al acudir a secretario y la puerta de la sala está abierta i Millans comiendo con plato y cuchillo. Si tan secreto es este encuentro no podran hacerlo en el bar, por ese motivo y porque son muchos y en el bar no se puede reservar mesa (o para algunos sí?).

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)