El Club Natació Atlètic-Barceloneta celebra els 100 anys de vida. És el segon club de natació més antic d'Espanya, ha tingut 30 esportistes olímpics i actualment l'equip de waterpolo no té rival.
El club, que va néixer de la mà d’un grup de veïns del barri que volien nedar tot l’any i que va estar a punt de desaparèixer als anys 50, té a hores d’ara gairebé 11.000 socis i una salut de ferro.
Transcripció del vídeo:
13 aficionats a la natació van fundar, l'any 1913, el Club Natació Atlètic. Tots eren veïns de la Barceloneta i van triar els antics Banys Orientals de Barcelona per fer-lo. Des dels inicis, va ser una entitat molt arrelada al barri.
JULIÁN GARCÍA, President Club Natació Atlètic-Barceloneta
"Y tiene ese gran arraigo por una necesidad social, porque en las casas del barrio no hay duchas y mucha de la gente se hace socia por tener ese servicio, que además ellos aprovechan para desarrollar todo el tema de la natación y el waterpolo."
De fet el club va ser soci fundador de la Federació Catalana i Espanyola tant de natació com de waterpolo. I sempre n'ha estat un dels equips de referència. Va organitzar els primers Campionats de Catalunya de Natació l'any 1918 i va ser el creador de la Travessia, nedant el Port de Barcelona el 1926.
Arran de les obres olímpiques, l'Ajuntament enderroca els antics Banys Orientals i de Sant Sebastià, i construeix equipament actual, on s'instal·len l'any 1995 els clubs Atlètic i Barceloneta.
"Esta fusión se produce por toda la remodelación de la fachada marítima y negociamos con el Ayuntamiento venir a esta instalación."
D'aleshores ençà el club ha invertit 30 milions d'euros en instal·lacions i en esport i, de cara al centenari, tenen previstes noves millores.
"Ahora este año vamos a invertir un millón de euros en mejoras, lo vamos a dejar en perfecto estado de revista, vamos a invertir en cuatro pistas de pádel. Eso quiere decir que tanto deportiva como económicamente y socialmente estamos muy vivos."
2 comentaris:
Los directivos y muchos socios engreídos, creen que sólo existe una entidad como el CN Barcelona, y la verdad es que existen muchas otras mejor gestionadas, más baratas y con más servicios en Barcelona. Y el CNAB, que está al lado, le da mil vueltas al pijolandia del CNB.
Hay que ser masoquista para continuar siendo socio del CNB con las denuncias, abusos y mentiras perpetradas por una junta directiva formada por mafiosos y chulos de putas de la década de los 50 en pleno franquismo.
Posiblemente el CNB sea absorbido por el At. Barceloneta. Está claro que tiene una gestión impecable y mucho más caché. Será el club más grande de España cuando el CNB desaparezca.
Publica un comentari a l'entrada