www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dimecres, 3 de desembre del 2008

Ven fum? ... Fa volar coloms? ...


LA RENOVACIÓ DEL LITORAL URBÀ - CANVIS EN UNA ENTITAT CENTENÀRIA
 
El Club Natació Barcelona reformarà la façana marítima

Tot el públic podrà accedir a algunes parts de l'edifici de 1920

David Placer (13-11-07)

El Club Natació Barcelona, situat davant la platja de Sant Sebastià, començarà aquest mes les obres per adaptar les seves instal.lacions a la nova façana marítima que tindrà la ciutat els pròxims anys. L'ampliació de l'activitat lúdica i econòmica que comportaran els projectes urbanístics al moll de la Nova Bocana serà aprofitada per renovar el seu antic edifici de 1920, on s'allotjarà un centre de talassoteràpia i s'hi obrirà el restaurant a tot el públic.

El club, un dels centres esportius més antics de la ciutat i que va celebrar el cap de setmana passat el centenari, reformarà el seu vell edifici per transformar-lo en un centre de talassoteràpia, un mètode terapèutic i de bellesa que fa servir aigües i altres recursos marins. Amb uns 89.000 socis, el centre esportiu vol que la seu de talassoteràpia --la primera a la ciutat-- pugui ser visitada per qualsevol persona. Els usuaris tindran tarifes de mercat i els socis obtindran descomptes, que encara no s'han establert.

PRIMERA PISCINA COBERTA El centre esportiu ja disposa d'un projecte preliminar encarregat a una empresa d'arquitectura, que intenta recuperar tots els elements originals de l'edifici que va allotjar la primera piscina coberta d'Espanya, tancada l'any passat a causa de l'avançat procés de deteriorament. Les obres s'adjudicaran al final d'aquest any i la inauguració s'ha previst per al principi del 2010. Fins ara quatre empreses han presentat projectes per a la remodelació de l'edifici, que serà gestionat per una firma privada.

RESTAURANT PER A TOTHOM
El mes vinent
també començaran les obres de reconstrucció del restaurant, que comptarà amb 1.000 metres quadrats d'espai, la meitat dels quals en una terrassa que s'assentarà sobre els terrenys que Barcelona ha anat guanyant al mar al llarg d'aquestes últimes dècades. L'obertura és prevista per al mes de maig.
El restaurant també estarà a disposició de tot el públic i el club espera que obrirà les portes el març vinent. "Hem fet una transformació radical. En 10 anys hem passat de 6.000 socis fins a 8.900. També hem duplicat la superfície de què disposa el club", va assegurar Sebastià Millans, president del Club Natació Barcelona. 


Clica per veure l'article original





Ara fa tot just dos anys que el president Millans concedia entrevistes a mitjans de premsa com El Periódico -en aquest cas a l'amic David Placer- en les que afirmava sense cap rubor que les obres de construcció del Centre de Talassoteràpia començaven a finals del 2007.

Una sòcia va preguntar a la Junta Directiva en la darrera assemblea del passat 22 d'abril d'enguany, que què passava amb aquest Centre de Talassoteràpia. I li va contestar un membre autoritzat de la taula directiva que estaven sospesant quatre empreses candidates. Aquesta sòcia, segurament per desconfiança, va insistir que en quin termini s'adjudicaria el projecte, perquè el president va dir públicament que a finals de l'any anterior ja començarien les obres, que estàvem a finals d'abril i que de les obres res de res. I aquest directiu li va respondre que les gestions les portava el bufet del Sr. Roca Junyent, i que en dos mesos -per juny- ja s'hauria firmat amb l'empresa escollida.
 
Repassant l'Acta d'aquesta assemblea, en ella no surt recollida aquesta pregunta i resposta. Una badada involuntària? Bé, per això ja hi són les cintes de les assemblees, que tinc entès que algun cop s'han hagut d'escoltar per a "deshacer entuertos".

 
També proclamava ufanós el Sr. Millans als periodistes que se li acostaven, que el restaurant tindria mil metres quadrats, amb 500 de terrassa, i que estaria a disposició de tot el públic.


Srs. i Sres. socis i sòcies, si això no es fer volar coloms, ... dons què voleu que us digui!

A la propera assemblea el president Millans -espero que el vicepresident Moncunill pugui quadrar la seva agenda per assistir-hi- haurà d'explicar de manera convincent perquè s'ha omplert la boca pública i notòriament confirmant per finals del 2007 les obres del Centre de Talassoteràpia -de moment virtual-, i els mil metres, cinc-cents de terrassa oberta al públic del restaurant. I per què es van suspendre les obres d'aquest restaurant una vegada començades i durant dos mesos. Jo sé perfectament el perquè. A veure si torna a repetir, però aquest cop a l'assemblea ordinària, allò de que la Junta es va repensar el projecte inicial d'obrir el restaurant al públic.


Sr. Millans, cal no vendre fum afirmant al soci i al públic en general què farem això i allò, quan desprès no es pot complir amb la paraula donada. El consell d'un soci per no posar-se sempre en fora de joc és que es mossegui la llengua fins que qualsevol assumpte que tingui entre mans no estigui lligat i ben lligat. És un bon consell.


Només em resta donar-li les gràcies al David Placer per la seva atenció, i que seguirem en contacte.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)