www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dimecres, 23 de gener del 2013

El Club Natació Atlètic - Barceloneta fa 100 anys, i amb una salut de ferro

El Club Natació Atlètic-Barceloneta celebra els 100 anys de vida. És el segon club de natació més antic d'Espanya, ha tingut 30 esportistes olímpics i actualment l'equip de waterpolo no té rival.

El club, que va néixer de la mà d’un grup de veïns del barri que volien nedar tot l’any i que va estar a punt de desaparèixer als anys 50, té a hores d’ara gairebé 11.000 socis i una salut de ferro.



Transcripció del vídeo:

13 aficionats a la natació van fundar, l'any 1913, el Club Natació Atlètic. Tots eren veïns de la Barceloneta i van triar els antics Banys Orientals de Barcelona per fer-lo. Des dels inicis, va ser una entitat molt arrelada al barri.

JULIÁN GARCÍA, President Club Natació Atlètic-Barceloneta
"Y tiene ese gran arraigo por una necesidad social, porque en las casas del barrio no hay duchas y mucha de la gente se hace socia por tener ese servicio, que además ellos aprovechan para desarrollar todo el tema de la natación y el waterpolo."

De fet el club va ser soci fundador de la Federació Catalana i Espanyola tant de natació com de waterpolo. I sempre n'ha estat un dels equips de referència. Va organitzar els primers Campionats de Catalunya de Natació l'any 1918 i va ser el creador de la Travessia, nedant el Port de Barcelona el 1926.

Arran de les obres olímpiques, l'Ajuntament enderroca els antics Banys Orientals i de Sant Sebastià, i construeix equipament actual, on s'instal·len l'any 1995 els clubs Atlètic i Barceloneta.

"Esta fusión se produce por toda la remodelación de la fachada marítima y negociamos con el Ayuntamiento venir a esta instalación."

D'aleshores ençà el club ha invertit 30 milions d'euros en instal·lacions i en esport i, de cara al centenari, tenen previstes noves millores.

"Ahora este año vamos a invertir un millón de euros en mejoras, lo vamos a dejar en perfecto estado de revista, vamos a invertir en cuatro pistas de pádel. Eso quiere decir que tanto deportiva como económicamente y socialmente estamos muy vivos."

Clica per veure l'article original (21-01-2013)

2 comentaris:

chemawpcnab ha dit...

Los directivos y muchos socios engreídos, creen que sólo existe una entidad como el CN Barcelona, y la verdad es que existen muchas otras mejor gestionadas, más baratas y con más servicios en Barcelona. Y el CNAB, que está al lado, le da mil vueltas al pijolandia del CNB.

Hay que ser masoquista para continuar siendo socio del CNB con las denuncias, abusos y mentiras perpetradas por una junta directiva formada por mafiosos y chulos de putas de la década de los 50 en pleno franquismo.

Mauricio ha dit...

Posiblemente el CNB sea absorbido por el At. Barceloneta. Está claro que tiene una gestión impecable y mucho más caché. Será el club más grande de España cuando el CNB desaparezca.

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)