www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dijous, 24 de juliol del 2008

Els 6 manaments d'Ingvar Kamprad (IKEA)

Ingvar Kamprad és el fundador de l'arxiconeguda IKEA. Va començar a molt primerenca edat, guanyant-se uns cèntims distribuint a domicili, als seus veïns, petits objectes d'ús quotidià - encenedors, llumins, bolígrafs, rellotges -, i va acabar fundant en 1943 IKEA, un gegant de la fabricació i distribució mundial de mobles. Aquest senyor, de 82 anys d'edat, resulta que té una llista de "manaments" que aplica a la seva vida diària, i que li van ajudar a arribar a la posició que ocupa avui dia de multimillionari emprenedor.

1.- Només deixes de cometre errors mentre dorms.
2.- Divideix la teva vida en unitats de 10 minuts i sacrifica les menys possibles en activitats insignificants.
3.- La burocràcia complica i paralitza. La planificació excessiva és la principal causa de 'mort corporativa'.
4.- Acaba el treball que tens pendent cada dia. És el millor somnífer.
5.- La felicitat no està en arribar al teu objectiu, sinó en el camí cap a l'objectiu. Així que esborra la paraula impossible del teu diccionari.
6.- Reflexiona: si és bo per als nostres clients, ho serà també per a tu a llarg termini.

D'ells, el més inspirador em sembla el segon: Divideix la teva vida en unitats de 10 minuts i sacrifica les menys possibles en activitats insignificants. La veritat: quantes vegades al dia ens dediquem a perdre el temps en ximpleries, o a fer coses que no ens agraden i de les quals no traiem cap profit (donar voltes als mateixos problemes, rumiar venjances, barallar-se sense fi, criticar, ...).

Doncs això: si penséssim que la nostra vida es divideix en períodes de 10 minuts ens aniria millor, a l'estar obligats a reevaluar els nostres objectius cada 10 minuts. Llavors es canvia de perspectiva: el dia ja no sembla interminable, el temps ja no ens sembla que es pot perdre perquè sempre "hi haurà més"... Un molt bon consell, sí senyor.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)