El dia 3 de Febrer de 1753 es va portar a terme la col·locació de la primera pedra del que havia de ser el barri marítim de Barcelona: la Barceloneta.
Aquesta primera pedra, que va ser trobada al Passeig Joan de Borbó cantonada Maquinista, tenia la següent inscripció:“A la formación de este pueblo se dio principio en 3 de febrero de 1753”.
El camí per arribar fins aquest moment històric havia estat llarg, els intents per iniciar aquest projecte s'havien succeït sense èxit, i va ser finalment el Marquès de la Mina qui es va decidir a impulsar la reordenació dels sorrals de la platja ocupats per barraques habitades per molts dels barcelonins que van ser desnonats arran de l'enderrocament del barri de la Ribera.
La nova població que naixia era un exemple de barri ordenat, uniforme, sortit de la mà d'un enginyer militar, Juan Martín Cermeño, i suposà l'enderrocament de les barraques i el començament de l’edificació d’illes de cases unifamiliars de planta baixa i pis que remataven la cornisa amb un petit frontó.
L’expansió de la Barceloneta ve marcada per la proximitat del port i del ferrocarril, la fàcil comunicació i alguns terrenys encara per ocupar fan que el barri es converteixi en un lloc idoni per les instal·lacions de caire industrial afegint així a l’essència marinera un marcat caràcter obrer.
La Barceloneta continuà sent industrial fins la meitat del segle XX, tot i que cada cop més la necessitat d'ampliar les fàbriques les faci optar per nous espais i abandonar el barri.
La guerra civil suposà un cop dur, el fet de ser zona portuària va representar bombardeigs continuats que van forçar l’evacuació dels veïns. Un cop acabada la guerra el procés de reconstrucció va ser força lent. La Barceloneta va viure un període on la lluita per l'espai es va convertir en una reclamació tradicional.
Malgrat això el barri s'havia anat reinventant, la presència del mar afavorí els establiments d'oci com els banys i els restaurants que es van convertir en la alternativa a la pesca i la indústria.
Dedicat al soci Lluís Duró Torres, membre de l'ICAB,
(Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona,
col·legiat núm. 6720);
i assessor jurídic de la FCP,
(Federació Catalana de Pilota),
pel detall de recordar-se
sovint de la meva mare
(Clica per a engrandir)
• Lògicament hem ratllat
els noms dels monitors
Las MARTINGALAS ECONÓMICAS
del CN BARCELONA
de Sebastià Millans
(Creu de Sant Jordi)
(Intereconomía TV)
• Millans i els seus directius dissolen a corre-cuita la Fundació pretenent amagar els fraus comesos. • Brutal apujada dels preus del pàrquing.
• Un sol monitor per a 38 infants a la piscina, monitor que va patir
mobbing i assetjament laboral.
• Un grup de socies ha preguntat per la destinació d'aquests quadres i només
ha aconseguit veure'n una quinzena en una habitació immunda
on s'estan fent malbé
per culpa de la humitat.
• La inspecció de Treball detecta que part
de les nòmines es paguen en 'negre',
i Hisenda investiga si els directius
han desviat diners a la Fundació de forma irregular.
Dos 'jetas' muy 'jetas'
ESCOLTA al secretari dels torronerus justificant la dissolució
de la Fundació del CN Barcelona,
després de ser aquesta denunciada
(amb proves)
a Hisenda i al Departament de Justícia
de la Generalitat de Catalunya
per manifestes irregularitats
i presumpte frau fiscal,
corroborats per l'inspector consultat :
A la atención de los ex-vicepresidentes
del CLUB NATACIÓN BARCELONA:
Federico MONCUNILL GALLO,...
... Secretario General del Consejo Regulador
del Turrón de Jijona y Alicante,...
... y Consejero del Hércules CF de Alicante,
y ex-Patrono de su Fundación.
Joan VALLVÉ RIBERA (29/09/1940),...
... Decano del Colegio de Ingenieros
Industriales de Cataluña,...
... y ex-Consejero de Agricultura, Ganadería
y Pesca de la Generalitat de Cataluña
de Jordi Pujol.
« Nos informásteis en la penúltima Asamblea de Socios (22/04/2010) de la inminente y sorprendente disolución de la Fundación del CN Barcelona, sospechosamente poco después de haber sido ésta denunciada ante la Delegación de Hacienda por presunto desvío irregular de fondos, y por presunta desaparición de numerosas obras de arte, y después de haber ingresado en prisión uno de sus fundadores por la trama corrupta de Ciutat Vella.
Pero lo que aún es más sospechoso es ver cómo desde esta misma Fundación, cuya razón de ser es la difusión y promoción sin ánimo de lucro del deporte, se desviaron hacia el propio club 130.218,42 euros en el año 2008, y 147.518 euros en el año 2007. — ¿Cuántos se desviaron en el 2009?
Si Hacienda investiga presuntos fraudes, ya sabe por dónde empezar. Una Fundación no puede, mediante el desvío de fondos, financiar a su propio club».
Cercar en aquest blog
L'AUDITOR DEL CN BARCELONA
Joan Josep Gonzàlez-Simó del Río
L'administrador d'aquest blog no es fa responsable de les opinions expressades en els comentaris i els mateixos no constitueixen l'opinió de l'administrador del blog. No obstant això, l'administrador d'aquest blog no té obligació de controlar la utilització d'aquests pels usuaris i no garanteix que es faci un ús diligent o prudent dels mateixos. Tampoc té l'obligació de verificar i no verifica la identitat dels usuaris, ni la veracitat, vigència, exhaustivitat i/o autenticitat de les dades que els usuaris proporcionen i exclou qualsevol responsabilitat pels danys i perjudicis de tota naturalesa que poguessin deure's a la utilització dels mateixos o que puguin deure's a la il·licitud, caràcter lesiu, falta de veracitat, vigència, exhaustivitat i/o autenticitat de la informació proporcionada.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada