www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 19 de desembre del 2009

Ai, ai, ai! ... Pagaments de despeses a través de Fundacions

El fiscal investiga pagaments irregulars d’Unió per mitjà d’una fundació

•  Un proveïdor implica el diputat Sánchez Llibre en operacions amb suposades factures falses
•  Les indagacions se sustenten en dos informes de l’Agència Tributària i la Conselleria de Justícia

La Fiscalia de Barcelona està investigant el presumpte pagament irregular de despeses d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), relatives fonamentalment a l’organització de congressos, per part de la Fundació Catalunya i Territori, pròxima al partit democristià, i de tres empreses. La citada fundació està presidida per Josep Boqué Cos, exdirector general de Consum en els governs de CiU la dècada dels anys 90 i considerat políticament un home pròxim al diputat al Congrés Josep Sánchez Llibre.


 Josep Sánchez Llibre

Un proveïdor ha implicat davant de la policia el parlamentari al declarar que va ser aquest polític qui li va indicar que, per cobrar un deute per serveis prestats a Unió, es dirigís a la xarxa d’empreses investigades i a la fundació, a les quals, a més, va haver de girar diverses factures falses.
(...)

Clica per llegir la notícia sencera (17-12-09)




El pressupost anual de l’entitat implicada és de 300.000 euros

«Incentivar, promoure, activar i impulsar les accions i actuacions de la societat civil i de les forces polítiques per aconseguir l’equilibri territorial». Aquest és un dels objectius de la Fundació Catalunya i Territori que, segons dades de la Coordinadora Catalana de Fundacions, té un pressupost anual de 300.000 euros. Aquest diari no va aconseguir ahir parlar amb cap responsable de l’entitat.

Fonts de la investigació van precisar que, en un primer moment, l’Agència Tributària va descobrir un volum bastant gran de factures falses i que estirant del fil va anar a parar a la xarxa d’empreses implicades en els pagaments de despeses d’Unió, que té com a objecte social la prestació de serveis d’obres i instal·lacions; la captació d’inversors, patrocinis i publicitat, i la venda de material informàtic.

Clica per llegir l'article original (17-12-09)






Primer va ser el Cas Fèlix Millet, on descubríem que la Fundació Trias Fargas —vinculada a CiU— havia rebut 630.000 euros d'aquest xoriço confés.

Després es destapa el Cas Pretòria, en el qual dos ex-alts càrrecs de la Generalitat de PujolMacià Alavedra i Lluís Prenafeta—  han estat empressonats més d'un mes, i avui en llibertat sota fiança d'un millió d'euros cadascun.

Ara ens assabentem de que una altra fundació pròxima a CiU, Fundació Catalunya i Territori, està sent investigada per la Fiscalia de Barcelona per pressumptes pagaments irregulars de despesses, relatius fonamentalment a l'organització de congressos.

Amb aquests antecedents, i tenint en compte l'estretíssima relació que tenen amb CiU alguns membres cabdals de la Junta del Club Natació Barcelona com:

Sebastià Millans Rosich (President CNB). A les eleccions autonòmiques es va presentar a la llista de CiU amb el número 42.

Joan Vallvé Ribera (Vicepresident CNB). Secretari general d’Indústria i Energia de 1980 a 1984, va ser conseller d’Agricultura entre 1989 i 1992. I de 1994 a 1999 també va ser eurodiputat en representació de Convergència i Unió (CiU).

Pere Meseguer Miranda (Vicepresident econòmic CNB). Un dels 25 noms d’alts càrrecs de Banca Catalana que el fiscal Carlos Jiménez Villarejo havia inclòs com a responsables de l’escàndol que va sacsejar la societat catalana la dècada dels vuitanta, la llista dels quals estava encapçalada pel llavors president de la Generalitat, Jordi Pujol.

Quin serà el resultat de la més que probable inspecció dels comptes de la Fundació del Club Natació Barcelona?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)