www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

diumenge, 13 de desembre del 2009

Si t'agrada el rugby, no te l'has de perdre

La pel·lícula (que s'estrena en les nostres sales el 29/01/2010), està basada en l'obra "El Factor Humà" de l'escriptor anglès John Carlin, que viu a Sitges, i que pren com a fil conductor el Mundial de rugby de Sud-àfrica en 1995 per a parlar de solidaritat i de la capacitat del ser humà per a perdonar.

Dirigida per Clint Eastwod, ens explica com l'expresident de Sud-àfrica Nelson Mandela (Morgan Freeman), nouvingut al poder, va unir forces amb el capità de la selecció nacional de rugby, François Pienaar (Matt Damon), per a unir al país a través d'aquest esport.

El líder africà va apostar per Pienaar en aquesta missió, fent-li arribar la responsabilitat de crear un equip campió, construït sobre una sèrie de reflexions i missatges de lideratge i companyerisme.

"Invictus" pren el seu nom d'un poema del poeta britànic William Ernest Henley, que conclou amb la frase: "Sóc l'amo de la meva destinació, sóc el capità de la meva ànima". Aquest poema va ajudar a Mandela a soportar espiritualment els 27 anys que va passar tancat a la presó de Robben Island (prop de Ciutat del Cap) pel seu activisme en contra del apartheid. Tot just un any després de ser triat president, Mandela va aconseguir que el rugby, llavors l'esport que simbolitzava la supremacia blanca en el país, unifiqués a tota la població darrere d'un somni: assolir el títol de campió. Tot això en un clima en el qual la societat acabava de triar al seu primer president democràtic i començava a abraçar el missatge del "País de l'Arc de Sant Martí", que apostava per la reconciliació de totes les races.

La inspiració dels missatges de Mandela i el titànic esforç dels jugadors sud-africans van dur a l'equip fins a la gran final del campionat del món de 1995, disputat precisament a Sud-Àfrica, on el gran rival eren els All Blacks de Nova Zelanda.




"Invictus"

Más allá de la noche que me cubre
negra como el abismo insondable,
doy gracias a los dioses que pudieran existir
por mi alma invicta.

En las azarosas garras de las circunstancias
nunca me he lamentado ni he pestañeado.
Sometido a los golpes del destino
mi cabeza está ensangrentada, pero erguida.

Más allá de este lugar de cólera y lágrimas
donde yace el Horror de la Sombra,
la amenaza de los años
me encuentra, y me encontrará, sin miedo.

No importa cuán estrecho sea el portal,
cuán cargada de castigos la sentencia,
soy el amo de mi destino:
soy el capitán de mi alma.

                              William Ernest Henley

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)