www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dilluns, 16 de juny del 2008

Prou cofoisme - Ens hem begut l'enteniment?

Bústia del soci/ia


Hola Enric,
No ens coneixem. El meu correu electrònic te'l va facilitar una sòcia amb qui vaig coincidir per casualitat al vestuari F.
Un grup de sòcies de diferents edats comentaven el seu malestar en relació a diversos aspectes de funcionament del Club, i els hi vaig donar el meu suport per a qualsevol iniciativa que volguessin emprendre; i així va ser com vaig tenir coneixement del corrent d'opinió que s'estava creant.
Sóc sòcia des del 1999, juntament amb la meva família. Ens va fer falta l'aval de dos socis i una important quantitat a fons perdut, per a entrar-hi. Durant aquest anys hem vingut poc al Club, per tant coneixem a pocs socis/ies; i en tot cas el coneixement ve donat per relacions externes al Club.
Des de l'anterior entrada massiva, el Club ha canviat substancialment, i evidentment a pitjor: massificació en alguns moments, mala educació, etc. Evidentment que de mala educació n’hi ha a tots els nivells de la nostra societat, però el cert és que també ha arribat al CNB: el "bon dia" és pràcticament inexistent, la porta als morros esdevé habitual, ... No cal fer una llista, però crec que molts socis i sòcies hi estaran d'acord, amb independència de la seva data d'incorporació. Aquests aspectes són més controlables amb un nombre menor de socis/es, i es poden treballar des de la pròpia Junta i des de les seccions. Però en un club massificat és impossible.
Evidentment que no m'ha fet cap gràcia la derrama. Malgrat tot, l'hem pagada. Però encara em preocupa més la possible entrada de 1.200 nous socis/ies que demandaran serveis, ja que aquest fet ens perjudicarà a la resta. A mi em dóna la sensació que és com una ampliació de capital en una societat, en perjudici del soci minoritari. Com més gran sigui la massa social, més es consolidaran en el poder els actuals directius.
A nosaltres ens acaba de passar. La segona estada de l'optimist va quedar coberta a les 2 hores. Els nens han fet cada any la 2ª estada al Club des que tenien 5 anys, i ara no disposem d'un pla B. Ara que tenen 10 anys i que les estades normals ja no els agraden, ens hem trobat amb la disjuntiva de que les tornessin a fer o bé cercar una alternativa.
El Club ha de preveure un augment dels seus serveis si incrementa el nombre de socis/ies, i això no passa.
D'altra banda l'espai és el que és, i no pot créixer. Darrerament sovinteja que en algunes activitats queda més reduït, com per exemple és l'ús lúdic de les piscines. El passat 26 de maig a la tarda vaig portar un dels meus fills a la piscina, mentre jo feia gimnàstica amb l'entrenador personal. La piscina olímpica era plena entre cursets i socis/ies nedant. A l'estar tancades les altres dos piscines, va acabar a la salada. Però són pocs el nanos d'aquesta edat que es banyen a la salada perquè l'aigua està massa freda, i el meu va acabar amb una sinusitis de cavall !! De què ens serveix la piscina olímpica, si perdem el caràcter lúdic de l'aigua, i el concentrem només amb l'esportiu per manca d'espai?
Podria seguir amb la llista. El fet és que com que darrerament vinc més sovint al Club, les deficiències se’m fan més evidents; i fins i tot m'he plantejat donar-me de baixa, però després m'ho repenso i segueixo.
Per a mi la derrama són els arbres, és el bosc, és la manca de previsió, és el voler arranjar un problema econòmic amb solucions que el que faran serà empitjorar la situació actual. Desconec com es gestiona el Club. No ha de ser fàcil amb el deute actual, però per a aquest casos hi ha gent preparada, i tècniques contrastades que han utilitzat altres entitats, com és l'obtenció d’ingressos atípics.
Reconec que no me n'he preocupat fins ara per feina i per altres motius, però cal començar a implicar-s'hi si no volem que vagi més a la deriva del que ja està anant. L'època de "aquí no passa res" s'ha d'acabar. Prou cofoisme.
Només em pregunto: S’ha plantejat la Junta directiva què passaria si un dia acudís al Club un 50% dels actuals socis? Jo sí que m'ho he plantejat. Només cal que tanquem els ulls i ens ho imaginem ...
Compteu amb mi per al que us calgui.
Isabel Vilalta i Calaf

Malgrat la impressionat entrada i majestuositat de l’edifici del CNB, malgrat el valor esportiu i l’empenta de les seves seccions (que guanyen títols mundials i europeus), malgrat la gran família que som i malgrat el prestigi reconegut arreu del mon, no pot ser que el nostre Club tingui només com a entrada d'ingressos les quotes (cada vegada més inflades) per a portar a terme les reformes de les instal·lacions.
Les gestions presidencials i tresoreres, així com les administratives, han d'aconseguir la sponsorització de les seccions i del propi Club; han de servir per pal·liar les mancances econòmiques del Club.
No es pot entendre que tot i així, ens comuniquin que et faran un descompte de la teva quota si portes un nou soci.
Ens hem begut l'enteniment? Voleu que porti un amic o un familiar nou a fer-se soci/ia tal i com està el Club? Voleu que la gent em deixi de parlar? No senyors, hi ha moltes maneres de fer que un club rutlli sense anar traient els quartos a la gent.
Cap a quin camí anem? L'any vinent que ens passaran, derrames de 250 €?
Juanma

1 comentaris:

Anonymous ha dit...

UN CLUB D’ ELIT??????

- Un club D’ELIT ¿??
o Es descapitalitzàt cedint les instal•lacions de la primera piscina coberta???
o Cedeix el bar
o Demana derrames
o Busca treure profit de les instal•lacions

- Un Club D’elit??? , Quan un monitor no pot assistir a les seves classes ,per Baixa o per motius personals.

o No es fa la classe corresponent sense avisar als alumnes fins començada la classe
o Es posen dos monitors per suplir la Baixa sense aconseguir fer la classe amb la mateixa qualitat
o Es supleix el professor y el alumne no nota el canvi ( no s’ha donat el cas fins ara )
- un Club D’ELIT???
o Si vas amb un entrenador personal y desprès al dietista en el bar pots trobar:
 Un menú de regim
 Un menú especial per a aconseguir uns resultats esportius
 Un Bar Snob





Bar Snob = diseny10+(un mal Servei )+ (mala qualitat del menjar)

Es el club d'elit que volem el que volem????

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)