www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dimarts, 9 de desembre del 2008

La catalana Maria Vasco (ex del CNB) fitxa pel... Maria Vasco

Con 10 años, todos mis amigos se apuntaban a natación. Mis padres no tenían dinero para apuntarme a mí. Me encanta la mariposa y la natación sincronizada, que me parece complicadísima. Por eso, cuando con 13 años el Club Natación Barcelona me fichó y me pagó 110.000 pesetas anuales, me sentí muy afortunada. Ya no tenía que pedir dinero a mis padres, que siempre se sacrificaban por mí.

Clica per engrandir

Cansada de no trobar club per seguir lluitant, la marxadora catalana Maria Vasco ha fitxat pel club que ella mateixa va crear i que porta el seu nom. La millor atleta espanyola dels Jocs de Pequín vol seguir en la primera línia de combat i, per això, s'ha convertit en directora, gerent i atleta del seu nou equip. Ara, i malgrat la crisi, està buscant esponsorització de la mà de la seva representat, tal i com informa el diari 'Sport'. Vasco, que va acabar cinquena a la Xina, es queixa que la Federació Espanyola li ha donat l'esquena i que ningú de l'estament l'ha trucada per interessar-se pel seu estat. Ara, la marxadora pensa en els Mundials de Berlín i en els Europeus de Barcelona 2010. De moment, no vol pensar més enllà conscient que té una edat i que Londres 2012, potser, se li escapa de les mans.



L'atleta de Viladecans sempre s'ha queixat de la manca de suport econòmic que té el seu esport que sembla que només interessi quan hi ha opcions de medalla en una gran cita internacional. Maria Vasco va tenir molts problemes amb el seu anterior club, l'Associació Esportiva Blanc-i-Blau, per cobrir la seva fitxa. Assegura que li deuen uns 6.000 euros però no llença la tovallola i confia, encara, en cobrar-los. Ara, aquesta entitat s'ha dissolt i Maria Vasco vol seguir en la primera línia esportiva. Per això, ha fundat un equip que porta el seu nom i del qual n'és l'única atleta.

Arriba ara el moment més feixuc que és caça i captura dels patrocinadors que la poden ajudar a eixugar les despeses a les quals ha de fer front. La millor atleta espanyola de Pequin 2008, però, no ho tindrà fàcil ja que la crisi econòmica esquitxa no només l'esport sinó tots els sectors de la societat

Maria Vasco se sent bastant decebuda per la manca d'interès que el seu cas ha aixecat en el sí de la Federació Espanyola d'Atletisme. Només, segons diu, una persona s'ha preocupat per la seva situació: Manel Lolo Ibern que, durant un breu període de temps va ser Secretari de l'Esport de la Generalitat de Catalunya en substitució de Rafel Niubó i abans que Anna Pruna n'agafés el relleu.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)