www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dilluns, 9 de novembre del 2009

Club Natació Sabadell, referència de la natació espanyola

Un espai guanyador

• AMBICIÓ  El CN Sabadell tira endavant el Centre d'Alt Rendiment per a Persones i Esportistes (CARPE) per potenciar el futur de la natació • NOVETAT  Es construeix una piscina olímpica exterior i tecnològicament innovadora • FIGURES  Aschwin Wildeboer i Mireia Belmonte són el principal reclam del projecte


La nova piscina exterior del Sabadell 
estarà a punt el juliol del 2010

Aschwin Wildeboer va ser l'únic nedador de l'equip espanyol capaç d'arribar a una final als passats Jocs de Pequín. La setena posició que va aconseguir als 50 metres esquena quedava com el millor registre de la natació estatal a la cita olímpica. Calent encara per la trista actuació, el sabadellenc va declarar que no volia "entrenar i tenir una àvia al carril del costat", així que complint l'amenaça es va retirar a Copenhaguen, on s'ha estat entrenant amb el seu pare i tècnic danès, Paulus Wildeboer.

Els resultats després d'entrenar-se lluny de Catalunya han estat, entre d'altres, una medalla d'or als Europeus de Rijeka en 200 esquena, un rècord europeu a Màlaga als 100 esquena i dos de mundials en la mateixa distància, a Madrid i Pescara. Aquest bagatge l'ha dut a mantenir l'entrenament a distància, consensuat, això sí, amb Michael Piper, extècnic d'Austràlia, que des d'aquest any dirigeix la secció de natació del Club Natació Sabadell.

Conscients que l'entrenament dels nedadors necessita principalment constància i esperit de superació -i per això és imprescindible, psicològicament, la competitivitat-, el CNS ha accelerat els seus plans per convertir-se en referència de la natació espanyola i no deixar perdre les seves perles, tot fent possible la progressió i preparació necessàries per esgarrapar les dècimes necessàries que portin a nous rècords i medalles. L'estratègia passa per concentrar, en un espai tecnificat, el bo i millor en infraestructures, nedadors i tècnics, amb l'objectiu de crear un context òptim i rellançar el nivell competitiu del mateix club vallesà i de la resta d'esportistes que en vulguin fer ús.

La relació de cada nedador amb el seu entorn i preparador també pot arribar a ser molt rellevant: l'altra punta de llança del CNS, Mireia Belmonte, tampoc no s'entrenava a les instal·lacions del seu nou club, sinó que ho feia al CAR de Sant Cugat. Després d'un any carregat d'èxits -amb rècord mundial als 400 estils inclòs-, va culminar la temporada amb una decebedora actuació als Mundials de Roma. L'absència del seu entrenador, Carles Subirana, es va apuntar com un dels motius per justificar el baix rendiment de la badalonina, que va trobar a faltar el tècnic "quan més el necessitava". Ara la nedadora ja s'entrena a Sabadell sota la direcció de Piper i es mostra contenta del "canvi d'aires després de cinc anys al CAR".

Atraure els joves valors

La intenció del Sabadell és que, amb l'atracció dels nedadors de primer nivell, el reclam per als més joves ajudi a aportar el plus d'exigència que marca la diferència entre els bons i els millors. La visió global del projecte passa per copiar els models de referència, els Estats Units i Austràlia, basats en la concentració dels esportistes a temps complet, l'organització de cites internacionals, la preparació de tècnics i la modernització de les instal·lacions. En aquest sentit avancen els plans del CNS, que l'estiu vinent inaugurarà una piscina olímpica exterior equipada amb la tecnologia més moderna. De fet, l'empresa encarregada de la seva construcció, la catalana Astralpool, la farà servir com a showroom per a nous encàrrecs.

Entre altres delicatessen tecnològiques, la piscina s'escalfarà gràcies a un sistema de cogeneració que aprofitarà l'energia generada per la calor ambiental de l'edifici principal; a més, durant la nit s'hi estendrà una manta tèrmica que mantindrà la temperatura. Tot i així, la piscina sempre estarà uns graus més freda que la interior, una condició important per a la hidronàutica: hi ha menys resistència i el cos del nedador es desplaça més de pressa.

El projecte que aglutina tota aquesta filosofia té un nom, Centre d'Alt Rendiment per a Persones i Esportistes (CARPE), i es marca com a objectiu per presentar credencials els Jocs de Rio 2016. L'aposta és a llarg termini i de planter, tot i que Belmonte també espera ser-hi: "Només tindré 25 anys!". Sigui com sigui, el protagonisme ha de ser per a les noves fornades.

Clica per veure l'article original

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)