www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dilluns, 22 de març del 2010

Homenatge a Pepe Rubianes

El nom del carrer
Vicens Forner Puig
Barcelona
________________

Segurament, dilluns l’esperit de Pepe Rubianes es va regirar a la seva tomba al veure que un grup dels seus amics van batejar amb el seu nom un carrer de la Barceloneta. Com a bon anarcocòmic, sempre va pensar que els carrers els dediquen a algun general caducat i algun personatge il·lustre depenent de qui governi. Però Pepe era universal. Per això, en lloc de dedicar-li l’avinguda més ampla del barri més humil de Barcelona, hauríem de posar-li el seu nom a una estrella. Això sí que seria un homenatge.

Pel que fa als carrers d’aquest barri, ja estan bé com estan. Molta gent ignora els contratemps que es deriven de canviar-li el nom a un carrer. En el meu cas he viscut al passeig Marítim s/n; passeig Nacional, 74; passeig Joan de Borbó, 74, i, finalment, plaça del Mar, 1. I tot plegat sense canviar de pis. Encara avui, després de 20 anys, pateixo els inconvenients de tants canvis. Una altra cosa seria que es col·loqués una placa commemorativa a la façana de l’edifici on va viure últimament.

Rubianes va ser un gran artista, i, per a mi, un bon amic, però crec que a la Barceloneta hi ha hagut persones que han dedicat la seva vida al barri i s’ho mereixen molt més que ell. Sé que a ell no li agradaria que algú pogués pensar, algun dia, que Pepe Rubianes era només un carrer del barri de la Barceloneta.

Nota: Vicens Forner Puig és soci del CN Barcelona, d'on també era soci el Pepe            Rubianes.
          Aquesta carta es va publicar el passat diumenge 7 de març a la secció           "Carta dels lectors" d'El Periódico de Catalunya, i de La Vanguardia

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)