www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dijous, 31 de juliol del 2008

El Kynodesme: en l'origen de l'Olimpisme

Es recollien el penis amb una cinta nuada sobre el prepuci

Segur que alguna vegada hem sentit comentaris en algun documental sobre l'origen de les Olimpíades: que en la Grècia Antiga, inspiració de les mateixes, els atletes grecs, acostumats com estaven a tapar el seu cos el menys possible, solien fer esports i competir nus. O gairebé.

Era el seu costum usar una petita corretja de cuir amb la qual es recollien el seu penis i el lligaven a la cintura de manera que quedés immòbil i mirant cap amunt. Durant molt temps es va creure que ho feien perquè el membre no els molestés mentre feien els exercicis, però ara resulta que alguns experts encapçalats per Frederick M. Hodgfes afirmen que tan curiós costum tenia altres motius una mica menys pràctics.

Per a l'estètica grega i en les proves atlètiques, que el prepuci ocultés el gland donava una imatge pudorosa, mentre que el gland a plena llum d'un no circumcís es considerava indecent en la sorra o camp d'entrenament. Els atletes, per a prevenir-ho, duien el
kynodesme, una cinta de color fortament nuada sobre el prepuci.

O sigui, d'una banda per evitar que el gland se'ls escapés -si alguna cosa consideraven impúdic els grecs era que els hi veiessin el gland-, i per l'altre la simple coqueteria.

Per cert, m'ofereixo desinteressadament per a explicar-los als responsables dels Jocs de Pequín que bastarien uns petits detalls per a duplicar l'audiència dels mateixos. Una mica així com un retorn als orígens de l'olimpisme clàssic. Molta gent ho agrairia.


Bibliografia:
CUERPO Y ESPACIO. Símbolos, representación y expresividad en las culturas
Autor: Honorio M. Velasco Maíllo, catedrático de Antropología Social UNED
Editorial Universitaria Ramón Areces, 2007

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)