www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dimarts, 29 de juliol del 2008

El waterpolo abandonà, per un dia, la piscina

El partit del Centenari


Encara que l'important no era la victòria, sinó la celebració dels 100 anys del waterpolo espanyol, l'equip del C.N.Barcelona s'ha imposat per 8 a 5 al C.N.Atlètic Barceloneta. La platja de Barcelona ha estat avui, diumenge 27 de juliol, una festa centenària. En les aigües del Mediterrani, just davant del C.N.Barcelona, s'ha celebrat el partit del centenari del waterpolo espanyol.


El primer partit de la història del nostre esport es va jugar el 12 de juliol de 1908 entre dos equips del C.N.Barcelona amb marines anglesos. Un combinat ho va dirigir Bernat Picornell, fundador del C.N.Barcelona i l'altre Edward Thorton. En l'equip blau van jugar: Edward Poeschte, Xerris Wallace, Enric Galofré, Pere Picornell, Detlev Rabe, Hugo Moller, Frederic Baerstohi. I en l'equip blanc: A. von der Heyden, Manuel Fernández, Carlos Gramicher, Edward Milers, Frederic Raunet, Robert Miller i Ricard Luján. La història diu que abans d'aquest primer partit en les nostres aigües, el waterpolo, que no s'anomenava waterpolo, es jugava damunt de bidons i els jugadors imitaven el moviment dels genets que jugaven al polo.


Cent anys després les coses han canviat molt. El waterpolo, com tots els esports, ha evolucionat. I ara als jugadors els toca nedar molt, preparar-se físicament i ser tàctica i tècnicament molt bons. Però avui no era aquesta la qüestió, avui es tractava de commemorar el primer partit que es va jugar en les aigües de Barcelona, i així ho han entès els dos equips, que en un ambient festiu han celebrat una trobada en el mar que ha tingut un gran èxit de públic.


S'han enfrontat un combinat de jugadors del C.N.Atlètic Barceloneta davant altre del C.N.Barcelona. El partit l'ha dirigit l'àrbitre Eugeni Asencio, ara ja jubilat, però tota una institució en el waterpolo internacional, ja que ha xiulat en cinc JJOO a més de ser el jutge triat en els JJOO de Barcelona 92 per a fer el jurament.


Els components de cada equip han rebut una medalla commemorativa de la trobada i han estat acompanyats dels jugadors de la selecció absoluta, David Martin, Kiko Perrone, Xavi Vallès i Iñaki Aguilar. Ells juntament amb els seus companys partiran el dimecres destinació als JJOO de Pequín 2008.






Partit del centenari
C.N.Atlètic Barceloneta 5 – C.N.Barcelona 8
2-1, 0-3, 2-2, 1-2.


C.N.Atlètic Barceloneta: Víctor García, Fran Fernández, Manolo Delgado, Jordi Hidalgo, Eduard Mínguez(2), Marc Roca, Alex Codina, Adrià Delgado(2), Dani Francisco, Jesús Martin, Aítor Pinho, Albert Espanyol(1)
Tècnic: Santi Fernández


C.N.Barcelona: Dani Sullà, Albert Plaza, Pepe Fuixà, Joan Valls(1), Marc Hernández, Joan Carles Gomà, Miguel Chillida, Joel Esteller(2), Pere Estrany(1), Blai Mallarach(2), José Rodríguez (2)
Tècnic: Toni Esteller


Font: El Cuervo Waterpolo Blog


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)