www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

divendres, 26 de desembre del 2008

Francisco Godoy (CNB), Dani Serra, i Marta Noguera (CNB), campions de la Copa Nadal 2008

Un total 440 nadadores de distintas edades 
han participado en la tradicional Copa Nadal de natación, 
organizada por el CNB en aguas del Puerto de Barcelona, 
frente al monumento a Cristóbal Colón.



La temperatura del agua, de 13º C, no ha sido excusa para detener a los bañistas que querían hacerse con el triunfo sobre los 200 metros de la prueba.

Los nadadores Dani Serra del CN Catalunya, y el triatleta Francisco Godoy del CN Barcelona, han sido los ganadores 'ex-aequo' de la 99 edición. El tiempo invertido por ambos nadadores ha sido de 2 minutos, 24 segundos, y 24 centésimas.

El inscrito más veterano ha sido Ramón Trescents, deportista de 67 años. I el que más veces ha participado en la prueba es Jordi Casas, que con ésta ya han sido 55 Copas de Nadal.

En categoría femenina la triunfadora ha sido la nadadora del CN Barcelona Marta Noguera, que ha cubierto el doble hectómetro en 2.36.00.

Clica aquí per veure el final de la cursa, i escoltar les paraules del Francesc Godoy i de la Marta Noguera un cop acabada la prova.

La mañana en Barcelona ha sido soleada, por lo que centenares de personas se han agolpado en la pasarela de la Rambla de Mar para presenciar esta clásica competición del día de Navidad.


 Imatges Copa Nadal 2008

Història de la Copa Nadal de natació

La Copa Nadal de natació és una tradicional competició de natació que es disputa a Barcelona cada 25 de desembre, dia de Nadal, i que consisteix en travessar nedant 200 metres d'aigües obertes al Port de Barcelona, amb sortida en front del Monument a Colom, al Portal de la Pau.

La primera edició de la Copa Nadal es va organitzar el Nadal de 1907, cosa que la converteix en la prova esportiva més antiga de Barcelona i una de les més antigues d'Europa.

El guanyador de la primera edició, que va haver de ser ajornada fins al 15 de gener del 1908 per un temporal i que només va comptar amb 10 nadadors, va ser Edwald Poescheke (CNB), amb un temps de 3:17:2. Des d'aleshores, la prova s'ha realitzat tots els anys amb la sola excepció dels anys 1937 i 1938, que no es va poder celebrar a causa de la Guerra Civil espanyola. El 1928, les dones hi van participar per primera vegada, i la Maria Lluíssa Vigo (CNB) va ser la primera guanyadora amb un temps de 3:27.

La particularitat de la prova és que té lloc el dia de Nadal, en ple hivern, i quan les temperatures són més baixes a Barcelona. En múltiples ocasions la prova s'ha portat a terme sota la pluja i fins i tot sota la neu. A l'edició del 1962, a causa de la nevada, es va fer un recorregut de 100 + 100 (anada i tornada). És habitual veure a molts nedadors fer la prova disfressats amb motius nadalencs.

En la 87a edició la novetat a destacar va ser el canvi de lloc de la prova, donant-se la sortida des de l'emblemàtic portal de la Pau, enfront del Monument a Colom, i el recorregut va ser paral·lel a la pasarel·la de la Rambla de Mar.

La prova, organitzada pel Club Natació Barcelona, és popular i d'inscripció gratuïta, i està oberta a persones de totes les edats, que competeixen en diferents categories en funció de l'edat. El nedador Josep Bernal, guanyador a l'any 1943, va tornar a participar l'any 1993, celebrant el 50è aniversari de la seva victòria.

David Royo és el nedador que en més ocasions (set) ha guanyat la prova, seguit per Joaquín Cuadrada, Roberto Queralt y i Toni Correll, tots amb cinc victòries. En categoria femenina, la més guardonada ha estat Carmen Soriano (CNB amb sis victòries, seguida d'Esther Núñez (CN Sabadell)) amb cinc. El rècord de la prova està en mans de Carles Ventosa des de l'any 1994 amb 1:51:05. En categoria femenina el té Bàrbara Bernus (del CE Mediterrani) des del 1992 amb 2:03:89. Cal destacar que el 1994 un invident, Josep Labró, va superar per primera vegada la prova amb un temps de 8:22:60.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)