www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dilluns, 23 de febrer del 2009

"Sr. Pastor, creo que alguno de estos puntos SÍ interesarán ..."

Bústia del soci/ia

Sr. Pastor, he aquí sendos “asuntos” del CNB que me preocupan de verdad, además del vergonzoso y vergonzante despilfarro del presupuesto asignado a la Secc. de Petanca:

  • Estado crítico de la situación económica (previsión de derramas).
  • Falta de plazas de aparcamiento.
  • Falta de espacio en la zona de playa debido a las obras de prolongación del Pº Marítimo.
  • Estado inaceptable de muchas máquinas del gimnasio (obsoletas, sin mantenimiento y averiadas).
  • Falta de mantenimiento de las duchas de los vestuarios y de la piscina salada (estropeadas, tuberías al aire y que gotean…..).
  • Bajas de Socios y alto nivel de morosidad.

  • Creo que alguno de estos puntos SÍ interesarán a los poco menos de 7.000 socios/as.

    Juan Carrasco


    Benvolgut Pastor, per completar la carta del soci Juan Carrasco afegiré altres punts de preocupació que ens han fet arribar socis i sòcies del CNB:

  • El fet de que en el pressupost aprovat l'any passat, en l'apartat de "Despeses", la Junta Directiva destini a una partida anomenada "Imprevistos" la quantitat de cinc (5) euros.
  • Que en el pressupost aprovat l'any passat, en l'apartat "Ingressos" i concretament pel concepte "Vendes botiga", la Junta Directiva estimi un benefici de ... ... 237 euros (19,75 euros/mes)!
  • Que en un passat molt recent -fa pocs mesos- no se li pogués abonar la totalitat del sou a una ex-monitora, deixant-li una quantitat pendent pel proper mes, adduint la delicada situació econòmica del CNB.
  • Ah! I que una part del sou d'aquesta ex-monitora se li pagués en diner negre durant molts i molts mesos.
  • Que a una altra ex-monitora no se li respectés el conveni col·lectiu de treball del sector dels Clubs de Natació, com per exemple la compensació de cinc euros mensuals degut al desgast que suporta el calçat esportiu d'aquests professionals.
  • Que cada cop més sovint s'hagin de suspendre classes d'activitats dirigides (steps, spinning, estiraments, ...) a causa de la manca d'un mínim de participants.
  • L'aspecte desamparat i fantasmagòric que ofereixen les sales d'activitats un bon grapat de tardes, quan a les mateixes hores altres clubs de la ciutat tenen les sales plenes de socis/ies fent classes dirigides. Ho he comprovat abastament, i per exemple i sense anar més lluny, al Club Natació Atlètic Barceloneta, a tocar del CNB.
  • La nul·la disponibilitat de la Junta a facilitar dades econòmiques del CNB. Que un cop el Sr. Millans ens assegurés el 27 de desembre de l'any passat que disposaríem dels comptes de la secció de petanca a més tardar a mitjans de gener, tingués la poca vergonya d'enviar-nos un burofax negant-nos aquest dret adduint els estatuts del CNB, estat assabentat d'una recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que reafirma el nostre dret a la informació econòmica del Club per damunt fins i tot dels estatuts o del que dicti arbitràriament la junta directiva de l'entitat esportiva. Sospitós, no?
  • El per què s'ha desestimat la instal·lació de plaques solars a la teulada de la piscina de 50 metres. Una instal·lació que ja disposen alguns clubs de natació, com per exemple el Club Natació Terrassa. Que ens permetria disposar d'energia pròpia, i que s'amortitzaria en pocs anys, a més d'haver pogut obtenir subvencions per la seva instal·lació.
  • El per què s'ha desestimat dotar al CNB de l'avantatge que suposa que, al menys la sala d'estar i la cafeteria, siguin zona "wi-fi". És a dir, que molts socis/es puguin connectar-se gratuïtament a internet des dels seus portàtils, com ho fan els socis dels clubs Arsenal, Metropolitan, alguns DIR, ...
  • El per què un cop ha tancat definitivament el Club Alfa-5 (c/ Almogàvars - Poble Nou) s'ha pogut negociar la incorporació de cop d'un centenar de socis -majoritàriament jugadors d'esquaix-, i aquestes negociacions ha dut al que podríem anomenar portaveu d'aquests socis a negociar amb el Club Natació Sant Andreu la incorporació dels mateixos. I que allí hi són ara la majoria.
  • El nul significat per aquesta caduca i 'apalancada' Junta, de conceptes com "marketing" per cercar socis/ies en nous mercats, "merchandising" per vendre productes amb el logotip del CNB que ens farien publicitat més enllà de les parets del club, "sponsorització" de cadascuna de les seccions, o "sponsoritzar" els vestidors o les sales d'activitats, "protocols de benvinguda" a tot aquell passavolant que demana informació del Club.
  • L'horari del Restaurant del Club. Un soci/ia que arriba al Club després de treballar, cap a les 20 hores. i paga religiosament la quota, no té dret a disposar de servei de cafeteria? En conec més d'un soci i una sòcia que s'han donat de baixa precisament per aquesta discriminació.
  • L'horari del servei mèdic del CNB. Per què si les instal·lacions esportives tanquen mitja hora abans que l'horari general del Club, el servei mèdic plega un parell d'hores abans? Què no em puc fer mal jugant al pàdel, o a l'esquaix, a caure per unes escales a les 22:00 h?

  • Sr. Pastor, podria continuar i no parar. Són tants, tantíssims els punts que podríem denunciar ...

    Cal donar-li la volta al CNB com a un mitjó. Dotar-lo d'una gestió d'estil empresarial, sabent-hi que mai serà una empresa ni ho volem. Contractar professionals solvents en l'àrea de gerència del CNB, i en el no menys important Departament d'Activitats. Gent que, per exemple s'hagi tret el títol de Gerent de Clubs Esportius, que fins i tot tingui algun Màster, millor si ja compleix aquesta funció en un altre club, i vol fer el salt a un club històric i prestigiós. Un sou d'acord amb la seva responsabilitat, i amb incentius si assoleix amb escreix la tasca encomanada. Res de nou que no es faci a l'empresa privada, oi?

    Foragitar d'una vegada per totes a aquesta incapaç i inútil junta directiva que està enfonsat el Club.

    Després demanar una "Due Diligence" (un tipus d'exhaustiva auditoria, molt habitual al fer-se'n càrrec d'una entitat esportiva). I un cop assabentats de la catastròfica realitat econòmica que ens estan amagant, fer un seriós estudi de la viabilitat del CNB.

    Retallar el que calgui, potenciar el que interessi, i una bona política d'austeritat que ens permeti a mig termini recuperar l'orgull de ser socis d'un dels millors clubs de Barcelona, de Catalunya, i d'Espanya.

    Cal que a la propera assemblea els socis i les sòcies facin acte de presència. No demanem més. El CNB pertany a la massa social. Demostrem-ho.

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    ¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

    Morositat de Sebastià Millans,
    ex-president del Club Natació Barcelona
    (Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

    Clica la imatge per engrandir-la

    ¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

    Creative Commons License
    Free counter and web stats

     
    Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)