El nombre de joves que practiquen esport baixa un 20% des del 1995
La falta de temps, el desinterès, la feina i les càrregues familiars en són les principals raons
Espanya està entre els països europeus amb menys adeptes a l'exercici, segons un informe
El nombre de joves espanyols de 16 a 34 anys que fan esport ha baixat un 20% des del 1995, segons l'estudi social Esport, salut i qualitat de vida, presentat per la Fundació La Caixa, i coordinat pel professor d'Investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques, Eduardo Moyano.
L'estudi, basat en 2.000 enquestes representatives, constata un clar augment del sedentarisme i que poc que els espanyols valoren la pràctica de l'esport. Pel que fa a la població general, només quatre de cada 10 persones fan alguna activitat esportiva, i únicament dos de cada 10 ho fan freqüentment. Dels practicants, el 58% són homes, enfront del 42% de dones.
La tendència entre els joves és negativa ja que, el 1995, el 60% practicava esport, mentre que l'any 2008 només era el 48%. Entre les persones majors de 65 anys, amb un alt grau de sedentarisme, només dos de cada 10 practiquen algun esport, encara que el 64% declara que passeja diàriament.
Influència del nivell d'estudis
Segons ha explicat el responsable científic del treball, David Moscoso, hi ha diverses raons que justifiquen la falta d'esport entre els ciutadans: la falta de temps, el desinterès, la feina, les càrregues familiars o la mandra.
Igualment, estar sense feina, ser mestressa de casa o una persona gran, divorciada, separada o viuda i el fet que cap familiar faci esport són factors que poden contribuir a una vida sedentària. En canvi, els que tenen un nivell més alt d'estudis i més bona qualificació laboral i ingressos practiquen més esport.
Riscos per al futur
L'estudi revela que el 54% dels joves es passen el dia asseguts o drets, però sense fer cap mena d'esforç físic. Els enquestats argumenten que és l'oci digital i nocturn, juntament amb la pressió per adquirir més formació i qualificació, el que impedeix dedicar temps a l'esport i a les relacions socials.
La falta d'exercici, sumada a les dietes hipercalòriques i el nou oci, preocupa els professionals, que veuen perillar la salut i la qualitat de vida del futur dels joves.
Amb aquestes xifres, Espanya es col·loca entre els països d'Europa on menys esport es practica. Entre les comunitats autònomes, Andalusia, Madrid, Catalunya i la Rioja són les regions amb més adeptes a l'exercici, mentre que Extremadura, Castella-la Manxa, Galícia i Cantàbria són les que tenen una taxa més baixa.
La solució passa per crear una nova llei de l'esport que fomenti l'activitat, reforci l'esport a l'escola i obri les instal·lacions esportives dels col·legis a les tardes. Així mateix, l'estudi proposa que les empreses afavoreixin l'activitat física amb instal·lacions pròpies o concertades, i també, introduir el metge esportiu en l'assistència primària.
Dedicat al soci Lluís Duró Torres, membre de l'ICAB,
(Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona,
col·legiat núm. 6720);
i assessor jurídic de la FCP,
(Federació Catalana de Pilota),
pel detall de recordar-se
sovint de la meva mare
(Clica per a engrandir)
• Lògicament hem ratllat
els noms dels monitors
Las MARTINGALAS ECONÓMICAS
del CN BARCELONA
de Sebastià Millans
(Creu de Sant Jordi)
(Intereconomía TV)
• Millans i els seus directius dissolen a corre-cuita la Fundació pretenent amagar els fraus comesos. • Brutal apujada dels preus del pàrquing.
• Un sol monitor per a 38 infants a la piscina, monitor que va patir
mobbing i assetjament laboral.
• Un grup de socies ha preguntat per la destinació d'aquests quadres i només
ha aconseguit veure'n una quinzena en una habitació immunda
on s'estan fent malbé
per culpa de la humitat.
• La inspecció de Treball detecta que part
de les nòmines es paguen en 'negre',
i Hisenda investiga si els directius
han desviat diners a la Fundació de forma irregular.
Dos 'jetas' muy 'jetas'
ESCOLTA al secretari dels torronerus justificant la dissolució
de la Fundació del CN Barcelona,
després de ser aquesta denunciada
(amb proves)
a Hisenda i al Departament de Justícia
de la Generalitat de Catalunya
per manifestes irregularitats
i presumpte frau fiscal,
corroborats per l'inspector consultat :
A la atención de los ex-vicepresidentes
del CLUB NATACIÓN BARCELONA:
Federico MONCUNILL GALLO,...
... Secretario General del Consejo Regulador
del Turrón de Jijona y Alicante,...
... y Consejero del Hércules CF de Alicante,
y ex-Patrono de su Fundación.
Joan VALLVÉ RIBERA (29/09/1940),...
... Decano del Colegio de Ingenieros
Industriales de Cataluña,...
... y ex-Consejero de Agricultura, Ganadería
y Pesca de la Generalitat de Cataluña
de Jordi Pujol.
« Nos informásteis en la penúltima Asamblea de Socios (22/04/2010) de la inminente y sorprendente disolución de la Fundación del CN Barcelona, sospechosamente poco después de haber sido ésta denunciada ante la Delegación de Hacienda por presunto desvío irregular de fondos, y por presunta desaparición de numerosas obras de arte, y después de haber ingresado en prisión uno de sus fundadores por la trama corrupta de Ciutat Vella.
Pero lo que aún es más sospechoso es ver cómo desde esta misma Fundación, cuya razón de ser es la difusión y promoción sin ánimo de lucro del deporte, se desviaron hacia el propio club 130.218,42 euros en el año 2008, y 147.518 euros en el año 2007. — ¿Cuántos se desviaron en el 2009?
Si Hacienda investiga presuntos fraudes, ya sabe por dónde empezar. Una Fundación no puede, mediante el desvío de fondos, financiar a su propio club».
Cercar en aquest blog
L'AUDITOR DEL CN BARCELONA
Joan Josep Gonzàlez-Simó del Río
L'administrador d'aquest blog no es fa responsable de les opinions expressades en els comentaris i els mateixos no constitueixen l'opinió de l'administrador del blog. No obstant això, l'administrador d'aquest blog no té obligació de controlar la utilització d'aquests pels usuaris i no garanteix que es faci un ús diligent o prudent dels mateixos. Tampoc té l'obligació de verificar i no verifica la identitat dels usuaris, ni la veracitat, vigència, exhaustivitat i/o autenticitat de les dades que els usuaris proporcionen i exclou qualsevol responsabilitat pels danys i perjudicis de tota naturalesa que poguessin deure's a la utilització dels mateixos o que puguin deure's a la il·licitud, caràcter lesiu, falta de veracitat, vigència, exhaustivitat i/o autenticitat de la informació proporcionada.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada