www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dijous, 19 de febrer del 2009

El Nata es debat amb el seu futur

Bústia del soci/ia

El 17 de novembre de 1922 consta documentada la primera convocatòria d'entrenament de la secció de rugby del Club de Natació Barcelona. Des d'aleshores, si bé amb algunes interrupcions, el Nata ha estat present al món del rugby.

En aquest inici de temporada hem hagut de fer front a tot un seguit de dificultats, algunes d'elles del tot imprevistes i altres difícils d'explicar, que s'han acumulat a una situació que ja no era molt vigorosa en sí mateixa, i que han desencadenat les actuals circumstàncies.

Val a dir que la situació de l'equip de rugby del CNB és el fruit d'una evolució adversa que va començar ja fa 15 anys, i que té a veure amb el propi equip i amb el Club en general. Cal recordar que som una petita secció dins d’un Club amb altres prioritats. Sens dubte hi ha també molts errors que nosaltres (jugadors, entrenadors, directius) haurem comés, i en especial jo mateix.

En aquests moments, després del tràngol de no inscriure l'equip, comença el moment de plantejar-nos seriosament la continuïtat del Nata com a institució vinculada al rugby, si bé amb una nova forma de funcionament.

És molt difícil fer una parada i tornar a començar, ho estem veient en altres equips, però comptem amb un patrimoni històric, social, i amb una entitat gran com el CNB que creiem que ens permeten pensar que el Nata pot continuar formant part d'alguna manera del món del rugby.

La situació a dia d'avui és que un bon grapat de jugadors del Nata s'han integrat amb un dels equips que millor estan fent les coses a Barcelona, el Químic E.R, i aquí treballaran cadascun d'ells com un membre més d'aquest equip.

Tanmateix, cap dels qui hem format part del Nata, així com molts amics de molts altres clubs, ens conformem davant la idea de veure com un club de l'entitat social del CNB es desvincula del nostre esport. Tenim ara per davant un temps de reflexió i d'idees, de propostes, per tal que tant el Club de Natació Barcelona com l'Associació Rugby a Sac!, que agrupa a totes les persones que se senten vinculades al passat, present i futur del nostre equip, intentem retrobar la forma de seguir treballant per fer créixer el nostre estimat esport.

Salutacions a tothom.

Ignasi Planas i Rivas
ignasiplanas@grupfocomin.com

(Carta publicada a Rugby a Sac! el dimarts, 27 de setembre del 2005)


Al web del CNB encara hi consta com el Rugby com a Secció Esportiva, i el president Millans nomena el Rugby com un esport que disposa de Secció pròpia al nostre Club, en l'entrevista que li fa BTV amb motiu del Centenari. No vull fer sang de la intervenció de l'amic Millans en aquell programa, perquè les imatges i les paraules parlen per sí soles.

Sabeu de quin any és la informació que surt de la Secció de Rugby a la pàgina electrònica del CNB? És per plorar. Però ja tindrà temps el "Mesies" Millans d'explicar-se a la cada cop més propera assemblea de socis.


La temporada 2005-2006 va ser l'última. Des de llavors ha desaparegut de la relació de clubs afiliats a la Federació Catalana de Rugby.

Aleshores, Sr. Millans i Sr. Moncunill, existeix o no la secció de rugby? És una secció fantasma? Per què consta encara com a secció? Per què ha desaparegut una secció que va néixer l'any 1922? Si encara consta com a secció, disposa de pressupost? Té algun responsable, a la manera de delegat? Moltes preguntes, amics Millans i Moncunill.

Desapareix la històrica secció del rugby quan vostès porten ja anys de president i vicepresident. Entenen ara que, a banda del desastre econòmic de les seves gestions, els socis els senyalin com els que han destrossat les bases fundacionals, esportives, del Club?

Aquesta serà la seva herència, president Millans, un club arruïnat econòmicament, i esportivament delmat.

Avui no toca, però un altre dia en parlaré del que han fet amb la també històrica secció d'atletisme, una altra ànima en pena gràcies a vostès. La informació de la secció d'atletisme que dóna el web del Club és tan patètica que inclús rebateixen al Sr. Nemesi Ponsati com Pontasi. I després de que fa mesos ho vam comunicar a les oficines del Club, encara no l'han rectificat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)