www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

divendres, 12 de març del 2010

Manel Pousa Engroñat (soci del CN Barcelona)

Set x set

JOAN Ollé

Ens vam conèixer cap als primers anys 70. Ell tornava de París, d’estudiar teologia al Seminaire Saint-Sulpice; nosaltres érem una colla d’adolescents de 15 anys, meitat cristians meitat comunistes, que ens reuníem a la parròquia de Sant Josep Oriol per trobar-hi amics, tocar la guitarra, parlar de l’avui i del demà i fer una miqueta la revolució. Molts hi van conèixer la seva primera nòvia.
Mercè Poal (que ens va descobrir Leonard Cohen), Jordi Millà (que cantava boleros com Déu) i Manel Pousa (que em va confessar i va absoldre diverses vegades a altes hores en una discoteca del carrer de Tuset) no eren pròpiament els nostres monitors, sinó més aviat uns paios estupendíssims que van optar per invertir els seus 25 anys a acompanyar-nos pel difícil camí de la nostra primeríssima joventut. Gràcies a 40 anys vista.
I amb el pas del temps, ja tenim Manel Pousa convertit en el Pare Manel, un ésser tan profundament egoista que sap a la perfecció que com més dónes més tens, i per això ho dóna tot a tot aquell que necessita alguna cosa. A les presons i barris perifèrics el coneixen i l’estimen. El seu vot de pobresa és la riquesa dels altres. Me l’imagino perfectament prenent-se una copa amb Jesucrist, parlant del que és humà i del que és diví, sobretot del que és humà: s’entendrien a la perfecció.
Servidor, que és mitòman, presumeix de tenir a la seva agenda (avui, mòbil) molts noms per a ell importants, dels quals algun dia va somiar ser amic. Si n’hagués d’escollir un –l’amistat no és com la parella, en què només hi ha lloc per a un o una– d’entre tots per posar-lo a dalt de tot del podi, optaria sens dubte per ell, per haver-se deixat d’hòsties i, lluny de tot interès, haver continuat donant la seva vida pels altres.
¿Te’n recordes, Manel, que quan algú deixava anar un «mecago en Déu», tu responies, rimant: «Si tu et cagues en mon Pare, jo em cagaré en el teu»? Permet-me que em cagui una miqueta en una part de la teva Església, aquella que pensa més en Déu que en les persones, que estima més Déu que Déu els deu estimar a ells. Si algun dia ascendeixes de Pare a Papa, Manel, torno a missa, t’ho juro.

Clica per llegir l'article original (11-03-2010)


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)