www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dimecres, 1 d’octubre del 2008

Una entrevista molt correcte

Conversa amb Sebastià Millans Rosich,
President del CLUB NATACIÓ BARCELONA

El Club de Natació Barcelona va acollir els dies 23 i 24 de febrer el Campionat d'Espanya de natació per a persones amb discapacitats, una cita esportiva que va ser alhora una festa i una mostra de l'esperit de superació d'aquests esportistes. Hi van participar 224 nedadors de tot Europa en les categories absoluta, màster i promeses, una setantena dels quals són joves promeses de la natació adaptada que busquen aconseguir la professionalitat esportiva. Entre els nedadors reconeguts que hi van participar, destacaven Sarai Gascón, del Club de Natació Terrassa, que serà a la cita olímpica de Pequín 2008; Xavi Torres, campió olímpic de Barcelona '92; Teresa Perales, campiona olímpica de Sydney 2000; Richard Oribe, campió olímpic a Atlanta '96, Sydney 2000 i Atenes 2004; i Déborah Font, campiona olímpica i rècord del món  a Durban 2006.
El campionat, que està reconegut per l'IPC Swimming (International Paralympic Committee), va tenir un desenvolupament magnífic, amb molt de públic i periodistes, i amb la presència de personalitats com la recordista estatal i campiona europea de natació Erika Villaécija i l'expresident del Comité Olímpic Internacional, Joan Antoni Samaranch, i va tenir el suport de les administracions catalanes i de la Johan Cruyff Foundation, a més de patrocinadors privats. Per fer-ne una valoració, ningú millor que el president del Club amfitrió i la coordinadora tècnica del campionat.

- Com va sorgir la iniciativa de celebrar el Campionat d'Espanya de natació adaptada al Club Natació Barcelona?
- Va ser l'Esther Eroles, la coordinadora tècnica del Campionat, qui va venir amb molta il·lusió i va presentar la proposta d'organitzar el Campionat d'Espanya al seu Club de sempre.
- Quines eren les seves expectatives?
- Des del principi em va semblar una idea fantàstica. Sempre he donat suport a aquest tipus d'iniciatives.
- Quina valoració final n'extreu, de les jornades del Campionat?
- Em mereixen la màxima puntuació. S'ha demostrat el gran esforç d'un col·lectiu que rep poc suport, en general. S'han de valorar més, aquesta mena d'iniciatives, i donar-los més suport.
- Quina ha sigut la resposta dels socis del Club davant un esdeveniment esportiu d'aquestes característiques?
- Els socis s'han sentit orgullosos de poder acoliir un esdeveniment com aquest. Li han fet costat totalment. La nostra piscina de 50 metres és una de les instal·lacions més sol·licitades. La natació és la raó per la qual va néixer aquest Club ara fa 100 anys, i el soci està molt identificat amb aquest esport. Han estat uns grans amfitrions, i han estat encantats de poder cedir les seves instal·lacions com a seu del Campionat d'Espanya de natació adaptada del 2008.
- Durant l'entrega de medalles amb Joan Antoni Samaranch, entre d'altres icones de l'esport, va poder palpar de ben a prop la satisfacció de joves promeses de la natació adaptada. Quins consells els hi donaria per animar-los a aconseguir més reptes esportius?
- Que continuïn tenint aquest entusiasme i il·lusió per aconseguir els millors resultats. Són un exemple d'esportivitat per a tots. Molts esportistes d'elit d'avui dia haurien d'aprendre d'ells i canviar la seva motivació per a fer esport. El CNB recolzarà al 100% totes aquelles idees que tinguin aquest esperit esportiu, perquè és molt important que la gent entengui que aquests nedadors no vénen a fer rehabilitació, sinó que vénen a competir.
  - Sens dubte, les magnífiques instal·lacions del Club van respondre a les diferents necessitats dels participants del Campionat. Creu que l'accessibilitat és una característica comuna en centres i clubs esportius?
- Les noves instal·lacions es varen projectar, des d'un principi, amb la idea que tothom pogués gaudir al màxim de l'esport. Malauradament, no totes les entitats esportives poden fer l'esforç econòmic necessari per adaptar les seves instal·lacions, però de mica en mica entre tots ho estem aconseguint. Vull agraIr molt sincerament la gran tasca de l'Esther Eroles i l'Albert Font, que han aconseguit el suport de l'Ajuntament de Barcelona, de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona i de la Johann Cruyff Foundation, així com de Caja Mediterráneo, Konica Minolta i Mutua General de Seguros. I sobretot, vull donar les gràcies al meu estimat amic Joan Antoni Samaranch per la seva presència en aquest esdeveniment com  a president d'honor del COI, i en definitiva per la gran estima que té envers el Club Natació Barcelona, i perquè mai ha tingut un no per l'esport.
- Finalment, com a directiu veterà del món de la natació, com definiria les virtuts que aporta practicar un esport com la natació?
- La natació és l'esport per excel·lència, tonifica i relaxa el cos com cap altre, i relaxa i allibera la ment de les tensions diàries que vivim en la societat actual. I el més important, com hem pogut comprobar durant aquest cap de setmana: està obert i indicat per a tothom.

Aixa Drammeh Font
L'ATÍPIC (Núm. 16 - Estiu 2008)

clica per engrandir

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)