www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dijous, 27 de novembre del 2008

Qui hi ha al darrere de l’Hotel Vela?



ALBERT RECIO

Sheraton Hotels & Resorts, que gestionarà l’hotel Vela, és un grup hoteler dels Estats Units especialitzat en hotels de luxe. És la vuitena cadena hotelera del món. Actua amb les marques Sheraton, Westin, Four Points, Saint Regis, W Hotels, The Luxury Collection, le Meridien, Aloft, Element.

Gestiona en tot el món 925 hotels i resorts (centres de vacances), dels quals 74 són hotels i 26 resorts propis, 415 els gestiona directament i 408 són franquícies (en hostaleria és habitual que la propietat dels hotels sigui d’algun inversor privat i la gestió, d’una cadena especialitzada).

A Espanya gestiona hotels de luxe com el Palace (Madrid), Maria Cristina (San Sebatián), Mencey (Santa Cruz de Tenerife), Alfonso XIII (Sevilla), el Paular (Rascafría, Madrid), Sheraton (Adeje, Tenerife) i altres a la Costa del Sol i Benidorm. A Catalunya té la gestió de l’Hotel Balneari Ra (Vendrell), le Meridien (Barcelona) i està invertint a Montroig del Camp.

 

La propietat de l’hotel Vela és de Nova Bocana Barcelona, una empresa inversora constituïda a parts iguals (25%) per quatre grans grups constructors:

* FCC (d’Esther Koplowitz i amics)
* OHL (de l’ex-ministre franquista Villar Mir)
* Comsa (de la família Miarnau)
* Sacresa (de la família Sanahuja)

Tots ells ja citats en números anteriors de Carrer, els tres primers grups formaven part del consorci que havia de construir la infraestructura del mini-transvasament. A més han creat Nova Bocana Bussines per explotar activitats d’oci, comerç i oficines junt a l’hotel.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)