www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dissabte, 25 d’octubre del 2008

El nou passeig Marítim expulsarà nudistes i surfistes de Sant Sebastià

• El bulevard fins a l'Hotel Vela, que atraurà més visitants,
incomoda els detractors del banyador

• La falta d'onades per l'espigó de la nova platja
farà que els esportistes es mudin a la Mar Bella

La platja de Sant Sebastià ha començat les obres que li faran desprendre's de dos públics fidels: els nudistes, la majoria gais, i els surfistes i windsurfistes. L'inici fa tres setmanes de la construcció del nou tram del passeig Marítim entre la Barceloneta i l'Hotel Vela obre un compte enrere per a tots dos col·lectius, que compartiran a partir de l'estiu espai a la Mar Bella, una altra zona nudista on aquests se senten còmodes per la protecció davant posibles curiosos que els brinden els bancs de sorra existents.

El futur passeig, de 12 metres d'amplada, farà augmentar el flux de turistes i banyistes entre el complex de l'Hotel Vela -i la seva zona comercial i d'oficines- i la platja de la Barceloneta, una nova realitat que no agrada als usuaris sense banyador. "Vinc aqui perquè tothom sap que aquesta és una platja nudista freqüentada per gais i ningú et mira malament ni et molesta. Si això s'omple de turistes, aniré a la Mar Bella, encara que em quedi més lluny", explica Felipe Bugallo, un visitant freqüent de la sorra de Sant Sebastià.


Les obres per connectar la Barceloneta amb el polèmic
Hotel Vela avancen a bon ritme. Foto: VICENS FORNER

L'obertura de la Barceloneta als terrenys del port també eliminarà els últims racons de la platja de Sant Sebastià utilitzada per alguns gais per a trobades sexuals ràpides. "Ja era hora. És una vergonya que els veïns hàgim d'aguantar aquesta mena d'espectacles en plena platja", denuncia Àngels Simarro, presidenta de l'associació de veïns de la Barceloneta.

NOVA FESOMIA
Les obres del passeig Marítim, que es complementen amb l'ampliació de l'espigó al costat de l'Hotel Vela, canviaran completament la fesomia de la platja. El Ministeri de Medi Ambient té previst ordenar aviat l'ampliació del dic que permetrà la creació d'una singular platja en forma de L i que tindrà vistes al Port Olímpic. Aquesta obra impedirà practicar surf en l'únic racó de la Barceloneta on avui és possible, cosa que obligarà el col·lectiu a mudar-se també a la Mar Bella, on el ministeri ha promès instal·lar uns espigons que permetran que aquesta platja sigui l'única apta per muntar onades.
"Serà un espai insuficient per a nosaltres. Estem impressionats amb la gran quantitat de nous surfistes que vénen cada any a les platges. Hi ha dies que som uns 300", explica Ramon Silva, portaveu de l'Associació Catalana de Surf.

Les màquines ja han començat a remoure grans quantitats de sorra a la platja i a instal·lar les bases del nou passeig. Els obrers van explicar que la setmana que ve tindran acabats els dos murs que protegiran l'estructura dels embats del mar. Desprès instal·laran canonades d'aigua que proveïran les noves dutxes i es col·locarà la resta del mobiliari urbà. La constructora Ferrovial, encarregada de l'obra, ha deixat un pas provisional per a les embarcacions que entren i surten del Club Natació Barcelona.

La plaça del Mar, al final del passeig de Borbó, també està sent remodelada i estarà acabada, juntament amb el passeig Marítim, abans de l'estiu. Els responsables de l'obra van explicar que serà una plaça dura amb un nou mobiliari. A l'altre costat de la tanca que separa els terrenys municipals dels del port, els voltants de l'Hotel Vela ja tenen plantades totes les palmeres i les obres estan molt avançades.

Clica per veure l'article original



• Els usuaris d'embarcacions de vela
critiquen l'altura de l'hotel

A les queixes expressades pels veïns i les objeccions polítiques per la construcció de l'Hotel Vela s'hi han afegit les crítiques dels usuaris de les embarcacions de vela. L'altura de la construcció ha pertorbat els vents de la zona. Això ja ho han pogut comprovar els windsurfistes i els usuaris del patí català, que surten de competició tres vegades per setmana del Club Natació Barcelona. "L'odiem. A més a més dels dubtes sobre la seva legalitat, l'edifici ens fa més difícil tornar quan bufa vent de garbí. També impedeix que els aficionats vegin les competicions des de la platja", explica Eugeni Pérez, un veterà usuari del patí català.

Clica per veure l'article original



• El port paga l'obra

L'Autoritat Portuària de Barcelona (APB) inverteix uns 5,2 milions d'euros per la reforma de la plaça del Mar i la construcció de la nova fase del passeig Marítim. Els treballs inclouen la instal·lació de nou paviment, serveis, bancs, vegetació, dutxes i enllumenat. El port ha consensuat el projecte amb l'àrea d'Urbanisme de l'ajuntament, que també va informar les entitat veïnals i esportives dels detalls del nou passeig. El manteniment i la seguretat de les instal·lacions a la zona de l'Hotel Vela i dels immobles que es construiran al voltant aniran a càrrec de l'APB, ja que estan en zona portuària.

Clica per veure l'article original



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)