www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dimarts, 21 d’octubre del 2008

Megalòmans al front de clubs centenaris. Quin iuiu!

Qui atura la disbauxa de Laporta?

Barcelona President Joan Laporta and Commissioner Don Garber 
smile after the contract signing.

Joan Laporta s'ha llançat sense cap mena d'escrúpols a portar al Barça a una aventura als Estats Units de la maneta d'en Joan Oliver i de Sala i Martín, que l'han enlluernat amb l'estil de vida americà i més concretament de Miami. Sembla que l'han convençut perquè embarqui al Barça en un despropòsit que no mereixerà ni tan sols una consulta al soci. L'article 17 dels Estatuts l'obliga a fer-ho, però com és habitual se'ls saltarà un cop més.

Què farà el Barça a la MLS? Tot això fa una flaire de palanca per catapultar un negoci particular paral·lel, perquè el secretisme i l'obscurantisme que envolten aquesta i d'altres iniciatives són preocupants. I, és clar, com el nivell de crítica és zero total, per raons òbvies, ens trobem que el president que els socis van rebutjar per un 60% contra el 37% ara fa tres mesos, gosa ficar el Barça a la lliga americana de futbol.

Com no podrà remenar les cireres del projecte de Norman Foster i el pelotazo del Miniestadi, doncs gairebé no li queda temps material, tot plegat convida a pensar que ha embogit cercant negocis ràpids i no li importa (què li importarà a ell, el Barça) fer servir la imatge del club i els diners dels seus socis com objecte de negoci. I amb total impunitat.

I el pitjor és que ho fa a un país que té una cultura, una societat i un esport (i un sistema econòmic) que li són estranys. L'esport americà és un camí inexplorat pels clubs europeus, en el qual el Barça farà de conillet d'índies, doncs són precisament els americans els que compren clubs europeus, especialment anglesos.

És que no hi ha ningú capaç de plantar cara a un Laporta, que és una mena d'okupa a la presidència del Barça? On són els barcelonistes que s'estimen el club de veritat? On és l'oposició? On és en Sandro Rosell que, com a successor de Laporta patirà, de bon segur, les conseqüències de tanta disbauxa?

Laporta vol vincular el Barça a inversors estrangers a través de societats interposades que han de invertir 75 milions de dòlars per una franquícia a la MLS. Davant d'aquesta bogeria tothom està plegat de braços.

Domènech Garcia
e-notícies/blogs (16 d'Octubre de 2008)



Sabeu quina era la situació econòmica del CNB quan es va demanar en Assemblea l'aprovació dels socis per fer la Piscina Nova de l'Escullera? Només us avancem que era una aposta súper-arriscada, en la llavors ja preocupant situació econòmica del Club, tirar endavant el projecte d'aquesta, sens dubte, magnífica instal·lació. Que, per cert, es va disparar en el seu cost, en la mòdica quantitat d'un 40% més del pressupostat. I no estem parlant precissament de xavalla.

I tot per què? Per acollir els Mundials de Natació del 2003? Millor haver restaurat l'edifici vell, i reformar a fons la piscina de l'escullera feta el 1922 (la primera piscina coberta d'Espanya i on ara es vol fer el centre de talasoteràpia), i remodelar tot el Club en general. També s'haguès pogut incrementar el nombre de places de pàrking, una de les actuals mancances del club. I tot per bastant menys del que ens ha costat el caprici de la Junta actual. Perquè posa els pèls de punta el cost de manteniment anual de la Nova Piscina de l'Escullera, que és brutal.

Bé, enteneu perquè parlem de megalomania? Estem pagant, vaja que sí, aquella disbauxa de la Junta del president Millans.
I el que ens queda ...

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)