www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dimarts, 21 d’octubre del 2008

Xemeneies

... jo sempre consulto amb Vicens Forner (soci del CNB)

27/9/2008 EL PIANISTA DEL MAJESTIC // ARTURO SAN AGUSTÍN


Passejant pel nou port esportiu de Badalona, Manel Castells, que hi entén del llaüt català de rems, m'assenyala les pròximes i omnipresents tres xemeneies de Sant Adrià de Besòs. I per ell m'assabento que els ciutadans d'aquesta població hauran de decidir en referèndum si les conserven i reutilitzen sense condicionar el pressupost municipal ni els espais per als futurs equipaments. Aquesta és la llarga pregunta.

Castells somriu, però no es pronuncia. Qui sí que ho fa és un cert pescador de canya, que es diu Pere i és a la platja de Badalona lluitant contra el llevant. El Pere es treu la gorra de visera i em confessa que si depengués d'ell dinamitaria aquestes xemeneies. "A mi em recorden les centrals nuclears. A mi i a molts sempre ens han fet por."

Per a aquestes coses ciutadanes i buscant la necessària objectivitat jo sempre consulto amb Vicens Forner, que és pura subjectivitat, però amb talent. El Vicens comença per clavar-me una esbroncada. "No has escrit res sobre aquesta vergonya, aquest cagarro, aquest hotel que ens han ficat davant del Club Natació Barcelona i ara vols que opini sobre les tres xemeneies de Sant Adrià. Que et bombin."  Però finalment opina i s'exalta, que és el que sempre espero d'ell.

"Si tenim les torres de la Sagrada Família, ¿per què hem d'enderrocar les tres xemeneies de Sant Adrià? Són una referència per als navegants. A més, pregunto, ¿Barcelona era una ciutat industrial? Doncs cal conservar totes les seves xemeneies. Mira, si tiren a terra aquestes xemeneies construiran en aquest mateix espai alguna cosa molt més alta."

Vicens suggereix que, a més de conservar les tres xemeneies de Sant Adrià, es col·loqui sobre cada una d'elles el cap esculpit d'un president de la Generalitat. "Com allò de la muntanya aquella dels Estats Units. Ja sé que només hi ha tres xemeneies, però jo hi esculpiria els caps de Pujol, Maragall i Montilla. Cada vegada m'agrada més la idea."


Hi ha xemeneies i xemeneies. I només algunes xemeneies recorden la classe treballadora. Són les que no fan por.

Clica per veure l'article original



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)